استاندار آذربایجان شرقی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار شد
اختیارات استانها برای مدیریت حوزه اشتغال متناسب با ظرفیتهای منطقهای افزایش یابد
از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتظار داریم کارگروه اشتغال را به عنوان پارلمان اشتغال استانها تلقی کرده و برای مصوبات این کارگروه اختیار اجرایی لازم به استانداران داده شود. / برخی واحدهای مشکل دار استان آذربایجان شرقی دچار سوء مدیریت هستند و واگذاری آنها به بخش خصوصی موجب این مسئله شده است که انتظار میرود به استانداری اختیاراتی واگذار شود تا به مدیریت این واحدها رسیدگی کرده و به صورتی قانونمند به چنین مشکلاتی پایان دهد چرا که در حال حاضر محمل قانونی نداریم
استاندار آذربایجان شرقی خواستار افزایش اختیارات استانها برای مدیریت حوزه اشتغال متناسب با ظرفیتهای منطقهای شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا اسماعیل جبارزاده که در هشتادویکمین جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان آذربایجان شرقی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده بود سخن میگفت بر لزوم تمرکزگرایی در توزیع اعتبارات استانی به منظور رفع موانع ایجاد اشتغال تأکید کرد و افزود: باید به کارگروههای استانی اشتغال اختیار داده شود که متناسب با ظرفیتهای هر منطقه برنامههای لازم برای ایجاد اشتغال را تهیه کنند و وزارت کار نیز برای رفع موانع اشتغال از استانها حمایت کند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتظار داریم کارگروه اشتغال را به عنوان پارلمان اشتغال استانها تلقی کرده و برای مصوبات این کارگروه اختیار اجرایی لازم به استانداران داده شود، ادامه داد: اطمینان میدهیم که با این نگاه جدید در پایان سال جاری نرخ بیکاری استان به نحو معنیداری کاهش خواهد یافت، چرا که ما به توانمندی و همت مسئولان، فرمانداران، نمایندگان مجلس و بخش خصوصی ایمان داریم.
وی با تأکید بر با بیان اینکه سیاست گذاری برای ایجاد اشتغال در کشور باید متفاوتتر از سالهای گذشته باشد، تصریح کرد: بنگاههای زودبازده و ایجاد شغلهای کوچک در کشور پاسخگوی بیکاری جوانان در کشور نشد و همین امر نشان میدهد که باید سیاست گذاری متفاوتی در این خصوص صورت گیرد.
جبارزاده احیای طرح استاد و شاگردی را یکی از راهکارهای مفید برای ایجاد اشتغال برشمرد و گفت: فرهنگ استادشاگردی یکی از راههای ایجاد اشتغال در این استان بوده است.
وی افزود: هماکنون ۱۵۰ هزار واحد صنفی در استان وجود دارند که دو سوم آنها تنها با یک نفر اداره میشوند، در حالی که میتوان به آنها اجازه داد که یک نفر را به عنوان شاگرد به کار گیرند.
جبارزاده با بیان اینکه آذربایجان شرقی آمادگی این را دارد که احیای فرهنگ استادشاگردی را به عنوان پایلوت اجرا کند افزود: اگر این اختیار از سوی مسئولان کشوری به استان داده شود، اطمینان میدهیم که تا پایان سال ۲۰ هزار شغل از این محل ایجاد خواهد شد.
وی به وضعیت اشتغال در آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار ایران مبنای تصمیمگیریهای مدیران استان بوده و بر اساس همین آمار، تعداد شاغلین استان در سال گذشته نسبت به سال ۸۵ کاهش معنی داری پیدا کرده و نرخ بیکاری در این مدت از ۵/۵ به ۵/۱۲درصد رسیده است.
جبارزاده با بیان اینکه نرخ بیکاری استان برخلاف سالهای گذشته از نرخ متوسط کشوری بالاتر است، افزود: با وجود آنکه دولت فبلی از پردرآمدترین دولتها بوده و با وجود تزریق اعتبارات قابل توجه به استان، مشخص نیست که به چه علت چنین وضعیتی در استان حاصل شده، اما یقینا این نرخ بیکاری درشان آذربایجان شرقی نیست.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی منحصر به فرد اشتغال نیست و بخشی از مسئولیت ایجاد و حفظ اشتغال را برعهده دارد، گفت: وضعیت موجود در حوزه اشتغال نشان میدهد که سیاستگذاریهای گذشته به درستی نتیجه نداده است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت کار قطعا باید برای حوزه اشتغال برنامه داشته باشد، افزود: البته بخش عمده این کار به مجلس برمیگردد و نگاه مجلس به مقوله اشتغال هم باید متقاوت از گذشته باشد و اصرار بر سیاستهای گذشته چه از سوی دولت و چه از سوی مجلس خطاست.
جبارزاده با اشاره به وضعیت تخصیص اعتبارات استان در سال گذشته گفت: این وضعیت نشان میدهد که در سال ۹۳ عملا با بودجه دولتی نمیتوانیم آنچه را که میخواهیم انجام دهیم.
جبارزاده با اشاره به هدفگذاری ایجاد سالانه ۴۰ هزار فرصت شغلی در استان خاطرنشان کرد: قطعا با محدودیت منابعی که وجود دارد رسیدن به این هدف ممکن نیست، اما معتقدیم که اگر اختیارات لازم به استانها داده شود قادرند با بهرهگیری از توان بخش خصوصی مشکل اشتغال را حل کنند.
وی از تشکیل ستاد حمایت از تولید در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: به منظور رفع مشکلات واحدهای تولیدی و حفظ اشتغال موجود، حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از این ستاد را خواستاریم.
جبارزاده افزود: صاحبان صنایع و تولیدکنندگان بخش خصوصی استان از هر اقتصاددانی واقفترند و نحوه ایجاد شغل در استان را به خوبی میدانند؛ اگر موانع قانونی را از سر راه ایشان برداریم ضمن حفظ اشتغال، شغلهای جدیدی هم توسط توان بخش خصوصی ایجاد میشود.
استاندار آذربایجان شرقی در پایان در خصوص برخی واحدهای صنعتی مشکل دار در استان نیز اظهار داشت: این واحدها دچار سوء مدیریت هستند و واگذاری آنها به بخش خصوصی موجب این مسئله شده است که انتظار میرود به استانداری اختیاراتی واگذار شود تا به مدیریت این واحدها رسیدگی کرده و بصورتی قانونمند به چنین مشکلاتی پایان دهد چرا که در حال حاضر محمل قانونی نداریم.
لازم به ذکر است وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفری دو روزه به استان آذربایجان شرقی ضمن بازدید از بیمارستان استاد عالی نسب، شیرخوارگاه رفیع ملکی تبریز، مرکز شماره ۳ فنی حرفهای تبریز، برجهای باغ شمس تبریز و مرکز حفظ اسناد و مدارک اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی، در دومین دوره معرفی برترین شرکتها منطقه آذربایجان شرکت و همچنین سایت بیوتکنولژی شرکت داروسازی زهراوی وخط تولید محصولات پودری شرکت پگاه آذربایجان شرقی را افتتاح میکند.