خبرگزاری کار ایران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

پنج هزار و ۸۰۰ نشریه با گرایش‌های سیاسی مختلف در کشور حرفشان را می‌زنند

پنج هزار و ۸۰۰ نشریه با گرایش‌های سیاسی مختلف در کشور حرفشان را می‌زنند
کد خبر : ۱۵۰۶۵۳

فرهنگ در سایهٔ تبادل فکر و اندیشه رشد کرده و بالنده می‌شود. / فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی نیز می‌تواند به ایفای نقش بپردازد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می‌تواند به تحقق این ایده کمک نماید.

ایلنا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه مطبوعات اجرای قانون، سیاست این وزارتخانه است.
به گزارش " ایلنا "، " علی جنتی " در آیین معارفهٔ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به وجود فضای مناسب مطبوعاتی در روزنامه‌های سراسری، افزود: با وجود قانون پیشرفته مطبوعات، وزارتخانه در اجرای درست آن تلاش خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: پنج هزار و ۸۰۰ نشریه با گرایش‌های سیاسی مختلف در کشور منتشر می‌شوند و حرفشان را در چارچوب قانون می‌زنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فرهنگ در سایهٔ تبادل فکر و اندیشه رشد کرده و بالنده می‌شود، اظهار داشت: سیاست دولت تدبیر و امید مبتنی بر فراهم سازی فضا برای تضارب افکار و تبادل آراء است چرا که فرهنگ در سایهٔ تبادل فکر و اندیشه رشد کرده و بالنده می‌شود.
وی افزود: پویایی و رشد حوزه‌های علمیه و پرورش عالمان و فرهیختگان این مکان ارزشمند همواره مرهون وجود فضا و محیطی برای بحثو تبادل اندیشه بوده و سطح عمومی جامعه نیز نیازمند ایجاد این فضا است.
" جنتی " با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک نهاد حاکمیتی رسالت ارتقای فرهنگ را بر عهده دارد، سیاست راهبردی این وزارت را پاسداری از ارزشهای دینی و ملی کشور عنوان کرد و گفت: رونق بخشیدن به فرهنگ دینی و ملی کشور و پیروی از منویات مقام معظم رهبری مبنی بر بهره‌گیری از تمام ابزارهای موجود برای ارتقای فرهنگ، ‌از مهم‌ترین سیاست‌های این وزارت محسوب می‌شود.
وی افزود: هنر رسا‌ترین وسیلهٔ ارسال پیام به مخاطبین است و هر آنچه که در قالب هنر تبیین شود از تاثیرگذاری ویژه‌ای برخوردار خواهد بود و بر این اساس نحوهٔ سیاستگذاری برای بهره‌گیری از این ابزار باید مدنظر باشد و از همهٔ ابزارهای فرهنگی و هنری در ترویج فرهنگ قرآنی و فرهنگ متعالی اهل بیت(ع) بهره گیریم.
" جنتی " گفت: ما میراث‌دار فرهنگ و تمدنی هفت هزار ساله هستیم و آوازه‌ِ تمدن و فرهنگ کشور اسلامی ایران در سراسر دنیا پیچیده است به گونه‌ای که دشمنان ما علیرغم همهٔ خصومت‌ها همواره به این کشور عزیز به عنوان مهد تمدن و صاحب فرهنگی عظیم می‌نگرند و به ملت ایران به عنوان ملتی فرهیخته احترام می‌گذارند.
وی تاکید کرد: فرهنگ ما درواقع هویت ماست و ما در کشوری زندگی می‌کنیم که مهد فرهنگ و تمدن است و سراسر این کشور زرخیز سرشار از سرمایه‌های عظیمی از فرزانگان و فرهیختگان است که نقش موثری در بسط و گسترش و توسعهٔ فرهنگ دارند و دشمنان نیز بر این امر واقفند که سبک زندگی ما جزئی از فرهنگ ماست و براین اساس سعی دارند تا با حربه‌های مختلف بر سبک زندگی ما تاثیر بگذارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بر همین اساس مقام عظمای ولایت بر پاسداری از فرهنگ بومی و هویت ملی و دینی تاکید فراوان دارند و منویات ایشان باید نصب‌العین متولیان فرهنگ جامعه باشد.
وی با اشاره به مقولهٔ دیپلماسی فرهنگی و ارزشی گفت: معنای این دیپلماسی درواقع انتقال این سرمایهٔ عظیم و غنی فرهنگی به سراسر جهان است.
" جنتی " یادآوری کرد: در حوزه‌های مختلف این وزارتخانه برنامه ریزی مناسب برای توسعه فرهنگی انجام شده و در کنار آن نظارت‌های لازم بر این نوع فعالیت‌ها انجام می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه کتاب به عنوان میراثبزرگ فرهنگی نظارت کافی وجود دارد و نظارت بر کتاب کودک و بزرگسالان به صورت جداگانه صورت می‌گیرد.
" جنتی " با اشاره به بحثکتاب و بررسی پیش از چاپ، گفت: کتاب غذای روح و ذهن است و رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در حوزهٔ کتاب این است که براساس قانون مراقب آسیب‌های این حوزه باشد.
وی خاطرنشان کرد: نه تنها ایران، بلکه کشورهای اروپایی هم در مقابل تهاجم فرهنگی آمریکا نگران هستند و در واقع سینمای هالیوود تمام دنیا را تهدید می‌کند
جنتی تاکید کرد: ما هر جای جهان بتوانیم فرهنگ ایرانی و اسلامی خود را ارایه کنیم، خریدار دارد.
وی همچنین با اشاره به لزوم تبادلات فرهنگی با دیگر کشور‌ها، اضافه کرد: وظیفه داریم با اعزام گروه‌های فرهنگی، با شرکت در همایش‌ها و جشنواره‌ها در ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان و کشورهای اروپایی و آسیایی داشته‌های فرهنگی خود را عرضه کنیم.
" جنتی " همچنین با بیان اینکه نظارت بر تولیدات فرهنگی و هنری در کشور مناسب شده است، گفت: فیلمنامه‌ها با دقت کامل خوانده می‌شود و جمع فرهیخته و آشنا به مبانی هنری و مبانی دینی این نظارت را انجام می‌دهند.
وی افزود: استمرار نظارت در ساخت فیلم نیز وجود دارد تا محتوا و کیفیت فیلم با فیلمنامه حفظ شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه موسیقی هم باید دقت کرد نظرات عالمان و رهبر معظم انقلاب مورد توجه قرار بگیرد.
" جنتی " اظهار داشت: باید موسیقی فاخر داشته باشیم و برای تحقق این موضوع باید صد‌ها نفر در کشور وارد عرصه موسیقی شوند تا تجربه کنند و از بین آن‌ها کسانی بتوانند موسیقی فاخر تولید کنند.
وی بر پرورش استعدادهای جوان در اقصی نقاط کشور تاکید کرد و گفت: با میدان دادن به جوانان به خصوص در حوزه فیلم این استعداد‌ها در حال شکوفایی است و از جوانان حمایت می‌شود.
" جنتی " گسترش موسسات فرهنگی و هنری را از دیگر سیاست‌های وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی خواند و افزود: وزارتخانه بر این سیاست اهتمام دارد و ثبت این موسسات تسهیل و موانع برداشته شده است.
وی آذربایجان‌شرقی و تبریز را سرزمین سرداران و عالمان و فقیهان برجسته و خاستگاه هنرمندان و شاعران و فرهیختگان برشمرد و گفت: خطهٔ آذربایجان بزرگان و مفاخری را تقدیم ایران اسلامی کرده که منشاء ‌آثار و برکات فراوانی برای ایران بوده است.
جنتی تاکید کرد: زبان آذری از زبان‌های زنده‌ دنیاست که مورد تکلم میلیون‌ها انسان است و همانگونه که فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایفای نقش می‌کند، فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی نیز می‌تواند به ایفای نقش بپردازد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می‌تواند به تحقق این ایده کمک نماید.
در پایان این آیین علی اکبر صفر‌پور به عنوان مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی معرفی و از زحمات علی داننده مدیرکل سابق این اداره کل تقدیر شد.
صفی‌پور پیش از این معاون کتابخانه ملی ایران بوده و در رزومه کاری خود مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، مدیرعامل و رییس هیئت مدیره بنیاد فارسی‌شناسی، قایم مقام انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان فارس را دارد.
وی مدرک کار‌شناسی تاریخ خود را از دانشگاه شیراز، کار‌شناسی ارشد تاریخ خود را از دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات تهران و دکترای تاریخ ایران بعد از اسلام را از‌‌ همان دانشگاه گرفته است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز