مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:
رتبه کشوری آذربایجان شرقی در تولید گردو از رده هشتم به میانگین سوم و چهارم ارتقاء یافت
تولید گردودراستان آذربایجان شرقی، طی۲۰ سال گذشته از رشد مطلوبی برخوردار بوده است.
ایلنا: مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: تولید گردو در این استان با توجه به افزایش قابل توجه سطوح باغی آن طی بیست سال گذشته، از رشد مطلوبی برخوردار بوده و رتبه کشوری این استان در تولید محصول گردو را از رده هشتم به میانگین سوم وچهارم ارتقا بخشیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا سعداله اسکندری درنشست با عرضه کنندگان و فعالان بازار آجیل و خشکبار در شهرستان آذرشهر افزود: طی این مدت پیشرفتهای قابل توجهی در تولید محصول گردو در سطح کشور اتفاق افتاده، به نحوی که جمهوری اسلامی ایران از رتبه چهاردهم جهان در تولید گردو در سال ۱۹۹۲، هم اکنون بعد از چین رتبه دوم جهانی را در اختیار داشته و کشورهای آمریکا وترکیه به عنوان رقبای ایران در تولید این محصول مطرح بوده و با توجه به برنامههای وزارتی در افزایش کمی وکیفی تولید گردو، بعید به نظر میآید که بتوانند از ایران پیشی گیرند.
وی با اشاره به مشکلات پیش رو بعد از مرحله تولید، افزود: در حال حاضر شهرستانهای آذرشهر، عجب شیر واسکو به عنوان قطب تولید این محصول در سطح استان به شمارآمده و توجه مسئولین امر به بسته بندی مناسب محصول گردو، زمینه عرضه و فروش آن با قیمت مطلوب و ایجاد زمینه اشتغالزایی بالا در سطح شهرستان را فراهم خواهد ساخت.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: سطوح زیر کشت گردوی آذربایجان شرقی، درحال حاضر بالغ بر ۱۱ هزار و۵۰۰ هکتار بوده و با اجرای طرحهای اصلاح و توسعه آموزشهای تخصصی وترویجی، تولید این محصول به ۱/۳ تن در هکتار افزایش یافته است و تامین نهالهای پیوندی و ترویج کشت آنها، تعویض تاج درختان بویژه در درختان کم سن وسال و ترویج سایر عملیات اصلاحی مثل تغذیه صحیح و بهینه درختان، اصلاح تراکم و هرس، در راستای افزایش کمی وکیفی محصول تولیدی توسط این مدیریت در حال استمراراست و تلاش براین است از استفاده از نهالهای خارج از استان با توجه به قابلیت بالای نهالهای
گردوی بومی، در سطح باغات استان جلوگیری شود.