دبیر علمی همایش بینالمللی زمینشناسی و لرزهشناسی تبریز:
تحقق رویکردهای علمی تنها راه مقابله با مخاطرات زلزله است
در این راستا، نگاه عملمحور به دو اصل مکانیابی مناسب و تقویت ساختوسازها، کاهش چشمگیر مخاطرات و خسارات زلزله را در پی خواهد داشت.
ایلنا: دبیر علمی همایش بینالمللی زمینشناسی و لرزهشناسی تبریز عملیشدن رویکردهای علمی و تحقیقاتی را تنها راه مقابله با مخاطرات زلزله دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا سید مرتضی نیرومند اسکویی که در آخرین روز از همایش بینالمللی زمینشناسی و لرزهشناسی سخن میگفت، با تاکید بر استمرار رویکردهای پژوهشی در مطالعات زلزلهشناسی خاطرنشان کرد: در این راستا، نگاه عملمحور به دو اصل مکانیابی مناسب و تقویت ساختوسازها، کاهش چشمگیر مخاطرات و خسارات زلزله را در پی خواهد داشت.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی شمالغرب کشور با اشاره به مشارکت چشمگیر علمی از سوی زمینشناسان برجسته جهان در همایش گفت: بیش از ۳۰۰ مقاله از زمینشناسان و زلزلهشناسان برجسته جهان، به دبیرخانه همایش رسید که امکان عملی شدن تمام آنها وجودا نداشت و از این میان، ۱۳۰ مقاله به بخش پوستر اختصاص یافت.
نیرومند اسکویی با بیان اینکه زلزله هیچگاه محدود به مرزهای جغرافیایی کشورها نیست، اظهار داشت: باتوجه به اینکه در بسیاری از مواقع، زمینهها و تاثیرات وقوع زلزله شامل چند کشور همجوار است، باید مطالعات علمی و پروژههای تحقیقاتی زلزلهنگاری نیز به صورت منطقهای مورد بررسی واقع شود.
وی ادامه داد: این رویکرد در داخل مرزها باید بر اساس مطالعات ریزپهنهبندی ژئوتکنیک لرزهای صورت گرفته و زمینه مشخص شدن ضرایب شتاب مبنای آییننامه زلزله در مناطق و نواحی مختلف شهری و همچنین شناسایی گسلهای فعال را فراهم کند.
دبیر علمی همایش بینالمللی زمینشناسی و لرزهشناسی تبریز به حمایت شهردار تبریز از رویکردهای علمی و پژوهشی اشاره کرد و افزود: با توجه به موضوعات تخصصی مطرحشده در طول همایش و همچنین سابقه آشنایی قبلی، به جرات میتوانم بگویم شهردار تبریز، اگرچه زمینشناس نیستند اما علم روز دنیا را پیگیری میکنند و بر این اساس، حوزه زمینشناسی و مهندسی زلزله از جمله مباحثمورد تاکید و مطالعه ایشان است.
گفتنی است سی و دومین گردهمایی علوم زمین و نخستین کنگره تخصصی زمینشناسی زمین لرزه پس از سه روز برگزاری همزمان درتهران و ۱۱ شهر دیگر کشورمان، شب گذشته به کار خود پایان داد.