خبرگزاری کار ایران

رییس دانشگاه تبریز:

باید با قدرت نرم به مقابله با جنگ نرم رفت

باید با قدرت نرم به مقابله با جنگ نرم رفت
کد خبر : ۱۴۷۰۳۷

کارگاه جنگ نرم ویژه اساتید استان آذربایجان شرقی از سوی سازمان بسیج اساتید استان در دانشگاه تبریز آغاز به کار کرد.

ایلنا: رییس دانشگاه تبریز گفت: باید با قدرت نرم به مقابله با جنگ نرم رفت.
به گزارش ایلنا محمدرضا‌پور محمدی که در آیین افتتاح کارگاه جنگ نرم ویژه اساتید استان آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز سخن می‌گفت با بیان اینکه جنگ نرم در قرن اخیر وارد ادبیات سیاسی جهان شده است اظهار داشت: جنگ نرم عبارت از نوعی چالش و درگیری بین کشور‌ها برای سلطه بر دیگری است که در آن از سخت افزار و تسلیحات نظامی استفاده نمی‌شود.
وی افزود: در این جنگ ابزارهایی مثل رسانه، فضای سایبری، نرم‌افزاری یا مغز افزاری استفاده می‌شود که در باره تفاوت آن با جنگ سخت می‌توان گفت، مبنای جنگ سخت بر «اجبار» اما در جنگ نرم «اقناع» هدف اساسی است.
‌پور محمدی با بیان اینکه در فضای جنگ نرم صحبت از موشک، اسلحه، تانک، کشتی و هواپیما نیست و حرف از ماهواره، اینترنت، روزنامه، خبرگزاری، کتاب، فیلم، سینما به میان می‌آِید خاطرنشان کرد: سربازان این جنگ هم نه ژنرال‌ها، افسر‌ها و نظامی‌ها، بلکه دانشمندان و دانشگاهیان، روزنامه نگاران، سینماگران، هنرمندان و فعالان امور رسانه هستند.
وی با اشاره به شیوه‌ها و ابزارهای جنگ نرم یادآور شد: جنگ نرم در طول تاریخ وجود داشته اما تفاوتی که امروز با گذشته فرق کرده در شیوه‌ها و ابزار‌های آن است، زیرا بشر هر روز با پیشرفت علم و صنعت به ابزار‌های جدید مجهز می‌شود؛ اگر زمانی فقط از شایعه، شعر و اساطیر درجنگ استفاده می‌شده ولی در حال حاضر این، رسانه‌ها، سینما، ماهواره و فضای مجازی است که در خدمت تامین مقاصد اعتقادی، سیاسی و اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نظایر آن قرار گرفته‌اند.
پورمحمدی تصریح کرد: برای هر جنگی باید ساز و برگ تسلیحات لازم را آماده کرد، لذا در مقابل جنگ نرم که موجب دگرگونی در هویت فرهنگی و الگوی رفتاری مورد قبول یک نظام سیاسی می‌شود، باید از قدرت نرم استفاده کرد که عبارت از توانایی تأثیرگذاری بر دیگران برای کسب نتایج مطلوب از طریق جذابیت به جای اجبار یا تطمیع است.
رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه در جنگ نرم هر روز شیوه‌های جدید و علمی به کار گرفته می‌شود افزود: از همین رو مقام معظم رهبری از اساتید به عنوان فرماندهان جنگ نرم و از دانشجویان به عنوان افسران این جنگ نام می‌برد.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) با تکیه بر اسلام و فرهنگ ملی، با اینکه از ابزار‌های قدرت سخت برخوردار نبود ولی نسلی را تربیت کرد که قیام ۲۹ بهمن تبریز را آفریدند و‌‌ همان قیام از مهم‌ترین دلایل پیروزی انقلاب گشت، تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه تبریز در این قیام نقشی برجسته داشتند و نمونه آن شهید محمد تجلا دانشجوی مهندسی کشاورزی این دانشگاه بود که مردم پیکر او را پس از شهادت در مقابل مسجد قزللی برروی دست تشییع نموده و شهر را منقلب کردند.
بر اساس این گزارش، کارگاه جنگ نرم ویژه اساتید از امروز به مدت سه روز از سوی سازمان بسیج اساتید استان آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز