خبرگزاری کار ایران

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی:

مخاطرات گسل ۹۰ کیلومتری تبریز را جدی بگیریم

مخاطرات گسل ۹۰ کیلومتری تبریز را جدی بگیریم
کد خبر : ۱۴۶۴۸۳

در کنار همه خساراتی که زلزله به شهروندان تحمیل می‌کند، یک دستاورد بزرگ دارد و آن درس شیرینی است که توجه به آن می‌تواند مانع از بروز خسارات جانی و مالی فراوان در آینده شود.

ایلنا: معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی بر توجه جدی به مخاطرات گسل ۹۰ کیلومتری شمال تبریز تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا محمدصادق پورمهدی صبح امروز در نخستین کنگره تخصصی بین‌المللی زمین‌شناسی زمین لرزه در تبریزبا اشاره به مخاطرات این گسل گفت: مرور تاریخ زلزله در آذربایجان نشان می‌دهد اگر از این زمین لرزه‌ها درس نگیریم و این حوادثرا فراموش کنیم باید خسارات فراوانی را هم متحمل شویم.
وی گفت: ایران جزو کشورهایی است که در آن‌ از مجموع ۴۰ بلای طبیعی دنیا بیش از ۳۱ حادثه طبیعی رخ می‌دهد بنابراین لازم است مجموعه عواملی که باعثکاهش خسارات ناشی از این حوادثرا به دنبال دارد، جدی گرفت.
وی از زمین لرزه به عنوان رخدادی طبیعی که در راستای تکامل زمین رخ می‌دهد، یاد کرد و گفت: در کنار همه خساراتی که زلزله به شهروندان تحمیل می‌کند، یک دستاورد بزرگ دارد و آن درس شیرینی است که توجه به آن می‌تواند مانع از بروز خسارات جانی و مالی فراوان در آینده شود.
وی نظارت اصولی بر ساخت و سازهای شهری به ویژه در تبریز را مورد تاکید قرار داد و گفت: زمانی که ساختمانی امن در اختیار شهروندان باشد به هنگام بروز زلزله نیازی به خروج از منزل و ایجاد مشکلات بعدی در امداد و نجات و متعاقب آن بازسازی مناطق زلزله‌زده نخواهد بود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی با انتقاد از بی‌توجهی به یافته‌های علمی در طراحی و ساخت بناهای مسکونی اظهار کرد: امروز در طراحی و ساخت ساختمان‌ها و بناهای مسکونی از آخرین یافته‌های علمی استفاده نمی‌شود و نتیجه آن وارد شدن آسیب‌های سازه‌ای و غیرسازه‌ای به هنگام بروز زمین لرزه‌ها و حتی زلزله‌هایی با شدت پایین است.
پورمهدی با تاکید بر لزوم الگوگیری از تجارب بین‌المللی در مواجهه با پدیده زمین لرزه گفت: مقایسه رویکرد‌ها در بحثساخت و ساز‌ها در ایران و کشورهای پیشرفته جهان نشان می‌دهد علاوه بر اینکه فعالیت‌های اجرایی ساخت و ساز در کشورهای پیشرفته در اختیار متخصان مربوطه قرار دارد، متخصصان نیز از علم روز بهره می‌گیرند به طوری که اگر مهندسی یک سال فعالیت نکند، مدرک تحصیلی او به حالت تعلیق در می‌آید.
وی افزود: در چنین شرایطی لازم است ضمن تحقیق مستمر بر روی مناطق پرخطر و ایجاد مراکز تحقیقاتی مستقل، دستاوردهای پژوهشی مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی به علم کاربردی تبدیل شود.
- زندگی در کنار گسل پرخطر تبریز مستلزم داشتن آمادگی‌های لازم است
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: زندگی در کنار گسل پرخطری مثل گسل تبریز مستلزم داشتن آمادگی‌های لازم در مواجهه با این پدیده طبیعی، رعایت قوانین مربوطه به ساخت و ساز، ممانعت از توسعه غیراصولی و غیرعلمی تبریز، ساماندهی حاشیه‌نشینی و نظارت کامل بر پروژه‌های عمرانی با انجام مطالعات زمین‌شناسی است.
پورمهدی افزود: تبریز به جهت مجاورت با گسل همواره بستر مخاطراتی است و از این رو توسعه تبریز بدون توجه به موارد مزبور غیرممکن خواهد بود.
گفتنی است، سی و دومین گردهمایی علوم زمین و نخستین کنگره تخصصی زمین‌شناسی زمین لرزه همزمان با تهران و ۱۱ منطقه شهری دیگر کشورمان در تبریز برگزار می‌شود.
در این کنگره تخصصی که ده‌ها نفر از اندیشمندان سر‌شناس دنیا در علوم زمین و زمین‌شناسان داخلی حضور دارند علاوه بر ارائه مقالات به صورت شفاهی و پوس‌تر، کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار خواهد شد؛ شرکت کنندگان در این کنگره سه روزه، همچنین این فرصت را پیدا می‌کنند که در روز پایانی از گسل‌های تبریز، اهر و ورزقان بازدید کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز