رئیس انجمن فیلم آذربایجان شرقی:
جشنواره فیلم فجر محملی برای تضارب اندیشهها و رشد خلاقیت هنرمندان متفکر است
جشنواره فیلم فجر برای اولین بار است که به شکل قابل توجهی در استان برگزار میشود و امیدواریم بتواند به واقع اهمیت و جایگاه محوری خود را حفظ کرده و از آسیبهای متداولی چون دوری اندک اندک از آرمانها و اهداف اولیه مصون بماند.
ایلنا: رئیس انجمن فیلم استان آذربایجان شرقی جشنواره فیلم فجر را محملی برای تضارب اندیشهها و رشد و تعالی هنرمندان متفکر دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا سیدوحید فاطمی برگزاری همزمان این جشنواره در مراکز استانها و دسترسی همزمان مخاطبین سینما به آثار ارائه شده در این جشنواره به نوعی رفع نگاه تبعیضآلود بوده و حرکت مناسبی در حوزه فرهنگ و هنر عنوان کرد و گفت: جشنواره فیلم فجر برای اولین بار است که به شکل قابل توجهی در استان برگزار میشود و امیدواریم بتواند به واقع اهمیت و جایگاه محوری خود را حفظ کرده و از آسیبهای متداولی چون دوری اندک اندک از آرمانها و اهداف اولیه مصون بماند.
وی افزود: بدون شک موجی که این حرکت فرهنگی و هنری د رجامعه و علیالخصوص در میان فیلمسازان و اصحاب سینما ایجاد میکند قابل تامل و توجه است و به تبع آن نمایش همزمان فیلمهای این رویداد سینمایی در ایجاد زمینههای انگیزشی برای هنرمندان و علاقمندان سینما موثر خواهد بود.
فاطمی این جشنواره از لحاظ فرمی و محتوایی برخاسته از بن و ریشه انقلاب فرهنگی دانست و گفت: جشنواره فیلم فجر میتواند در تعامل هنرمندان سینما برای تولید آثاری مطلوب موثر باشد.
وی تاکید کرد: سینمای فاخر، از اندیشههای فاخر و عزتمند برمیخیزد و اگر فیلمی بتواند به شیوهای برازنده و علمی و مبتنی بر پایههای پژوهشمدارانه تهیه و تولید شود و نیز بتواند واقعیتهای جامعه و زندگی مردم را به تصویر کشیده و منتج به گرهگشایی از مصائب و نیازمندیهای حقیقی جامعه گردد و از حیطه سلیقهگرایی شخصی دور باشد، تاثیرگذار خواهد بود.
فاطمی گفت: اثری موجب بالندگی سینما خواهد شد که خود دارای شاخصههای بالندگی باشد و هر اثر هنری که از یک سری ویژگیهای رشد و تعالی برخوردار باشد میتواند اثرگذار و جریانبرانگیز باشد.
وی افزود: بیان عواطف و ترسیم خصایص و خصائل جمعی، در سینما اگر با عمق نیازهای اجتماعی پیوند خورده و همراستا با اهداف والای انسانی حرکت نماید برای عموم مخاطبان قابل درکتر بوده و پاسخگوی نیازهای آنان خواهد بود.
وی افزود: جشنوارهها درواقع محلی برای تجمیع و نمایش تنوع و تعدد دیدگاهها، اندیشهها و نیز فرهنگهای مختلف است و براین اساس شناخت فیلمساز از عناصر فرهنگی و توانایی ایجاد حس همذات پنداری در مخاطب از طریق اصول روانشناسانه، توجه هوشمندانه به نیازهای مخاطبان از سوئی و احترام گذاشتن به هوشمندی و شعور آنان از سوی دیگر موجب اعتماد و توجه به فیلمساز و استقبال از اثر وی خواهد شد.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر ایجاد فضاهای نمایشی مناسب و ارائه آثاری درشان مخاطبان از طرف متولیان فرهنگی زمینهساز حضور بیشتر مردم در سینماها خواهد بود.
وی در پایان تاکید کرد: هنر پدیدهای فراتر از دانشهای مادی است و چنانکه فلسفه و الهیات امالعلوم خوانده میشود، هنر نیز به نظر افلاطون و بسیاری از صاحبنظران علوم انسانی، فوق العلوم ارزیابی میشود و براین اساس باید از سیاستزدگی که آفتی مخرب و زیانبار است به دور باشد و در این میان با توجه به جایگاه و جامعیت هنر سینما، این هنر باید اندیشهمحور و ارزشمدار و مبتنی بر جهانبینی اسلامی بوده و بر فرهنگ غنی بومی استوار باشد.
لازم به ذکر است جشنواره بینالمللی فیلم فجر همزمان با تهران در استان آذربایجانشرقی نیز به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با همکاری استانداری آذربایجانشرقی و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز از شانزدهم تا بیست و پنجم بهمن ماه جاری برگزار میشود.