معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی:
اولین کارگاه آموزشی تلقیح مصنوعی ملکه زنبور عسل در آذربایجان شرقی برگزار شد
آشنائی با نحوه کنترل ۱۰۰ درصد باروری ملکههای زنبور عسل و دستیابی به فاکتورهای مثبت ژنتیکی و همچنین انتقال این فاکتورها به نسلهای آینده از مهمترین اهداف برگزاری این کارگاه بود.
ایلنا: اولین کارگاه آموزش تلقیح مصنوعی ملکه زنبورعسل و آشنائی با کندوهای کف باز در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی شهید کسائی تبریز با حضور زنبورداران شهرستانهای تبریز و اسکو برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در حاشیه برگزاری این کارگاه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: تولید ملکههای اصلاح شده زنبور عسل و توزیع آن بین زنبورداران نقش مهمی در تولید اصلاحنژاد و حفظ ذخایر ژنتیکی زنبورعسل دارد و بر این اساس اجرای به نژادی و بهگزینی زنبور عسل از برنامههای این معاونت است.
غفور عبدالهی افزود: آشنائی با نحوه کنترل ۱۰۰ درصد باروری ملکههای زنبور عسل و دستیابی به فاکتورهای مثبت ژنتیکی و همچنین انتقال این فاکتورها به نسلهای آینده از مهمترین اهداف برگزاری این کارگاه بود.
وی یادآور شد: به دلیل اینکه زنبورداران به ناچار باید هر دو سال یکبار ملکه کندوها را تعویض کنند لذا تولید ملکه تجاری و بخصوص لاینهای مادری به این روش میتواند یک شغل پردرآمد برای زنبورداران محسوب میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان افزود: یکی از عوامل مهم در پرورش زنبورعسل زیستگاه یا همان کندو است که بایستی براساس نیازهای طبیعی و علمی زنبوران طراحی شود که به نظر میرسد این کندوها(کف باز) در صورت تائید محققین و کارشناسان میتواند بسیاری از مشکلات زنبوران از آن جمله خفگی و مبارزه با مایت واروا را رفع نماید.