خبرگزاری کار ایران

کمیته کارگری شورای اسلامی شهر تبریز احیا شد

کمیته کارگری شورای اسلامی شهر تبریز احیا شد
کد خبر : ۱۳۸۰۷۵

شورا و شهرداری تبریز در جهت رفع مشکلات کارگران تعامل و تلاش می‌کنند.

ایلنا: عضو شورای اسلامی شهر تبریز از احیای کمیته کارگری شورای اسلامی این شهر خبر داد.
علی شیاری در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: مهم‌ترین بحثی که در رابطه با بحثکارگری وجود دارد و از ابتدای شروع جلسات شورای اسلامی چهارم شهر تبریز اراده شورا بر آن شد که در مقوله کارگری به صورت جدی وارد شود و در نتیجه کمیته کارگری که لغو شده بود دوباره احیا و در انتخابات آن پنج نفر اعضای کمیته کارگری انتخاب شدند و در دو هفته یک‌بار این کمیته تشکیل جلسه می‌دهد.
وی گفت: در این ارتباط از نماینده کارگران خواستیم تا مطالبات خود را مطرح کنند تا مشکلات کارگری مورد بحثو بررسی دقیق‌تر قرار گیرد و در نتیجه نماینده کارگران در ۱۰ بند مسائل و مطالبات خود را مطرح کردند.
شیاری به مسئله مطالبات کارگران اشاره کرد و گفت: در جلسه کمیته کارگری با دعوتی که از شهردار محترم شد قریب به اتفاق بحث‌ها پیگیری وتوافق صورت گرفت و تنها موردی که محل مناقشه و بحثبود موضوع تبدیل وضعیت کارگران از حالت شرکتی به تامین نیرو بود.
وی افزود: این کار با توجه به نظر مجموعه شهرداری تبریز با موانع قانونی روبرو است که با سیاست‌های کلان اصل ۴۴ و بحثبرون سپاری مغایرت دارد و با مطرح شدن این مسئله قرار بر این شد تا شرایط حقوق و مزایا در حوزه‌های مختلف برابر با تامین نیرو در نظر گرفته شود تا در آینده فکری برای این بحثصورت بگیرد.
شیاری خاطرنشان کرد: البته بایستی به این نکته مهم توجه داشت که انصافا جناب آقای نجفی چون در حوزه اقتصادی بسیار باتجربه‌اند با دید وسیع و مثبت به مسائل مختلف می‌نگرند که بحثکارگری هم از این موارد است که باید تشکر ویژه‌ای از ایشان داشت.
وی در پاسخ به این سوال که در راستای رسیدن به یک نتیجه مطلوب در این موضوع باید چه کارهایی انجام داد اظهار داشت: بعضا دیده می‌شود در مورد مسائل کارگران برخی عزیزان شورای شهر به صورت تبلیغاتی وارد میدان می‌شوند و احساسی این موضوع را مطرح می‌کنند که متاسفانه برخی مقاومت‌ها و حساسیت‌ها را برمی انگیزد نبایستی شعاری و مقطعی به این موضوع نگریسته شود. والا اگر ۲۱ نفر از اعضای شورا برای این کار هم رای هم باشند و در صحن شورا هم رای بیاورد بدون متقاعد کردن مجموعه شهرداری و فرمانداری کار پیش نمی‌رود. نباید طوری رفتار کرد که فقط مدافع کارگران در حرف و شعار بود بلکه نتیجه عمل بسیار مهم‌تر است.
شیاری افزود: این کار باید به صورت کار‌شناسی پیش رود وبا ارائه مستندات و راهکارهای اساسی عدم تفاوت کارگران مجموعه‌های مختلف شهرداری تبین شود و با روال عادی کار‌ها روان‌تر صورت گیرد و مورد نفی قانونی مجموعه شهرداری قرار نگیرد.
وی تصریح کرد: فرمانداری، شهرداری و شورا برای تبدیل وضعیت‌ها راهکار اساسی بایستی ارائه دهند و این کار عزم جدی و اراده آن‌ها را می‌طلبد و تنها راه گفتگو و تعامل است بعضا برخی حرف‌ها تنش‌ها و حساسیت‌ها را افزایش می‌دهد و کار از روال عادی نباید خارج شود.
شیاری به مطالبات کارگران شهرداری اشاره کرد و گفت: از ۱۰ مورد مطالبه کارگران، نه بند آن مورد توافق کمیته کارگری و شهرداری تبریز قرار گرفته است و تنها وضعیت تبدیل قرارداد‌ها است که زمانبر است و با مشکلاتی روبروست و تا آن زمان هم فراهم شدن شرایط یکسان مورد توافق شورا و شهرداری قرار گرفته است.
وی افزود: از مطالبات کارگران بحثامنیت شغلی که در کمیته کارگری تکلیف شده است تا هیچ شرکتی بدون نظر این کمیته حق اخراج کارگران را نداشته باشد مگر به صورت موردی و با نظر کمیته مربوطه، مورد بعدی واکسیناسیون به موقع و صدور کارت سلامت که در حال انجام است.
شیاری به سایر خواسته‌های جامعه کارگری اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مطالبات کارگران بحثمزایای کار سخت و زیان آور است که در حال پیگیری آن هستیم، بحثاضافه کاری و همسان سازی پرداختی در مناطق مختلف، استفاده از امکانات اجرایی که در شهرداری موجود است از قبیل سالن‌های ورزشی، کلاس‌های آموزشی و استفاده از مهارتهای آن، استفاده از امکانات و تسهیلات و وام‌های قرض الحسنه و تشکیل تعاونی‌های مستقل کارگری و یا استفاده از مزایای تعاونی کارکنان شهرداری، استفاده از بیمه واحد و صدور بیمه تکمیلی و حوادثبا پشتیبانی مالی کافی برای کارگران از دیگر خواسته‌هایی بوده که مطرح شده است
وی در پاسخ به این سوال که کمیته کارگری و شورای شهر برای حل موضوع چه اقدامات دیگری انجام داده است خاطرنشان کرد: نظر شهردار بر یکسان سازی مزایا و خدماتی است که شهرداری به کارکنان خود ارائه می‌دهد و کمیته کارگری و شهردار تبریز به این امر اهتمام ویژه دارند تا دریافتی کارگر شرکتی و تامین نیرو برابر شود که این موضوع در کمیته کارگری تصویب شده است و شهردار اجرای آن را تضمین کرده است و نظر شورای شهر وقتی نیاز به تصویب در صحن شورا دارد که تامین اعتبار ان نیاز باشد ولی چون اعتبار آن مد نظر شهرداری تبریز قرار گرفته است نیازی به آوردن این طرح به شورای شهر نیست.
شیاری افزود: شورای شهر در صورت نیاز آماده تصویب تامین اعتبار آن هست اما با محاسباتی که در کمیته کارگری انجام شده است برایری حقوق و مزایای نیروهای شرکتی با تامین نیرو چیزی حدود چهار الی ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در کنار هزینه‌های شهرداری قابل حل و برنامه ریزی است.
وی در پایان تأکید کرد: واقعیت این است که اصلیترین زحمات را این کارگران زحمتکش در مجموعه بزرگ شهرداری متحمل می‌شوند که در حقیقت هر هزینه‌ای برای این عزیزان نه تنها هزینه صرف نیست بلکه با افزایش انگیزه کاری حتما شهر پاکیزه‌تر و زیباتری خواهیم داشت و از طرفی این کار هم سو با عدالت محوری است که با برداشتن تبعیضات مسئولیت پذیری را افزایش خواهد داد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز