خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی:

شناسایی ظرفیت‌ها بسیاری از مشکلات حوزه علم و فناوری را رفع می‌کند

شناسایی ظرفیت‌ها بسیاری از مشکلات حوزه علم و فناوری را رفع می‌کند
کد خبر : ۱۳۵۶۲۲

یک تا سه درصد اعتبارات دستگاه‌های دولتی در امر پژوهش هزینه می‌شود. / کمیته‌های تخصصی کارگروه پژوهش، فناوری و تحول اداری آذربایجان شرقی تشکیل شد.

ایلنا: ششمین جلسه کارگروه تخصصی پژوهش، فناوری و تحول اداری استان آذربایجان شرقی به میزبانی پارک علم و فناوری استان برگزار شد.
به گزارش ایلنا معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه با تاکید بر تعیین استراتژی مشخص برای تکمیل چرخه علم تا فناوری در استان، گفت: برای دست‌یابی به این هدف، پژوهش‌ها باید کاربردی و محصول‌گرا باشند و بتوانند تولید فناوری و محصولات صنعتی و نیمه‌صنعتی کنند.
محمدتقی پاکزاد با بیان اینکه برای تبدیل استان به قطب علم و فناوری باید تلاش کنیم، افزود: این هدف، یک هدف آرمانی است و چالش‌های زیادی هم پیش روی آن قرار دارد، اما دست‌یابی به آن غیرممکن نیست، باید با نگاهی به گذشته و هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی منسجم، بتوانیم ظرفیت‌ها و استعداد‌ها را شناسایی و برای رفع نیازهای استان از آن‌ها استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اراده جمعی همه دست‌اندرکاران امر، خاطرنشان کرد: همه باید در این مسیر حرکتی به هم پیوسته و منسجم داشته باشیم، چرا که حرکت‌های جزیره‌ای ما را از هدف دور می‌کند.
پاکزاد با بیان اینکه نمی‌توان از ظرفیت‌های نخبگان و فناوران غافل شد، افزود: هر اندازه بتوانیم ظرفیت‌ها را شناسایی کرده و در کنار یکدیگر قرار دهیم موفق خواهیم بود، لذا نباید خود را در محدوده استان یا چند مرکز تحقیقاتی و علمی محصور کنیم، بلکه برای شناسایی و استفاده از ظرفیت‌ها باید مرز‌ها را درنوردیم.
رییس کارگروه تخصصی پژوهش، فناوری و تحول اداری استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید نگاه دولت به بحثتولید علم و فناوری تغییر یابد، گفت: در دنیای امروز بخش خصوصی به صورت جدی وارد بحثتولید علم و فناوری شده و دولت‌ها در این زمینه تنها نقش حاکمیتی و حمایتی دارند.
وی افزود: ظرفیت‌های کشور ما غیرقابل شمارش است اما شاهدیم که برخی کشورهای ضعیف‌تر از ما با سرعت پیش می‌روند و این نشان می‌دهد که ما نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های خود به درستی استفاده کنیم.
پاکزاد اضافه کرد: اگر بتوانیم ظرفیت‌های خود را به خوبی شناسایی کنیم، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، چرا که برطرف کردن نیاز‌ها تنها هنگامی امکان‌پذیر است که ظرفیت‌های متناسب با آن مشخص باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی همچنین از تشکیل بانک اطلاعاتی فناوران استان خبر داد و افزود: این بانک به منظور ایجاد ارتباط بین ظرفیت‌ها و نیازهای استان در حوزه علم و فناوری انجام می‌شود.
پاکزاد تاکید کرد کرد: باید عالمان و نخبگان جامعه را شناسایی و آن‌ها را به الگوی عملی برای جوانان تبدیل کنیم چرا که جامعه امروزی، یک بازیگر و یا ورزشکار را به خوبی می‌شناسد اما‌شناختی از نخبگان عملی کشور ندارد.
وی با اشاره به وظایف کارگروه پژوهش و فناوری استان، تجاری‌سازی تحقیقات، حمایت از R&D صنایع، ایجاد حلقه ارتباطی بین صنایع و مراکز تحقیقاتی، نگاه اقتصادی به شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد فن‌بازار منطقه شمال غرب کشور، برپایی نمایشگاه دایمی دستاوردهای استان در حوزه فناوری، استفاده از ظرفیت‌های انسانی استان به ویژه عالمان و نخبگان را از جمله راهبردهای این کارگروه ذکر کرد و گفت: برای تسریع در تصمیم‌گیری‌های مربوط به حوزه پژوهش و فناوری، اختیارات کارگروه به کمیته‌ها تفویض می‌شود و مصوبات کمیته‌ها به عنوان مصوبات کارگروه تلقی خواهد شد.
پاکزاد در پایان فعالیت‌های پارک علم و فناوری استان را خوب توصیف کرد و در عین حال گفت: پارک‌های علم و فناوری در دنیا بستر توسعه فناوری و تولید علم به صنعت هستند و هر چه فعالیت‌های این مراکز توسعه یابد امکان شناسایی افراد خلاق و کارآفرین و عرضه تولیدات آن‌ها به بازار افزایش می‌یابد.
وی با بیان اینکه نیازهای کشور می‌تواند از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان تامین شود، افزود: امیدوارم پارک علم و فناوری محملی برای خدمت بیشتر در عرصه توسعه علم و فناوری در کشور و رسیدن به اهداف عالی نظام باشد.
تشکیل کمیته‌های تخصصی کارگروه پژوهش، فناوری و تحول اداری آذربایجان شرقی
مدیرکل دفتر منابع انسانی و تحول اداری استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه از تشکیل کمیته‌های تخصصی کارگروه پژوهش، فناوری و تحول اداری استان خبر داد.
علیرضا مهرآسا گفت: این کارگروه شامل کمیته‌های پژوهش و فناوری، تحول اداری، ICT و کمیته‌های شهرستانی است.
- یک تا سه درصد اعتبارات دستگاه‌های دولتی در امر پژوهش هزینه می‌شود
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان شرقی هم با تشریح ماده ۱۱۶ قانون بودجه کشور، گفت: برابر این ماده یک تا سه درصد اعتبارات دستگاه‌های دولتی در امر پژوهش هزینه می‌شود.
علی جهانگیری از مسؤولان مراکز عملی و پژوهشی استان خواست برای جذب اعتبارات بیشتر از مرکز تلاش کنند و به جای یک درصد، سه درصد را جذب کنند.
اعضای کارگروه پژوهش، فناوری و تحول اداری استان همچنین پس از جلسه این کارگروه از تولیدات و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان و مراکز رشد وابسته به این پارک بازدید کردند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز