خبرگزاری کار ایران

برگزاری شب یلدا برای کودکان کار شمالغرب کشور در مرکز فرزندان رحمت تبریز

برگزاری شب یلدا برای کودکان کار  شمالغرب کشور در مرکز فرزندان رحمت تبریز
کد خبر : ۱۳۱۱۸۸۹

بزرگترین اجتماع کودکان کار در جشن یلدا ویژه کودکان کار شمالغرب کشور با حضور 482 کودک کار و خانواده‌هایشان در مرکز ساماندهی و نگهداری کودکان کار (فرزندان رحمت) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، کودکانی که تا چند ماه قبل به عنوان نان‌آور خانواده در گرما و سرما به دنبال لقمه‌ای نان ، آدامس و دستمال کاغذی می‌فروختند، حالا با حمایت انجمن فرزندان رحمت بعد از فراغت از مدرسه و کلاس های آموزشی به همراه خانواده و دوستان خویش بزرگترین شب سال را جشن گرفته‌اند.

در این مراسم ۶٠٠ پک با محتوای میوه یلدا، هندوانه، پشمک، آجیل شب یلدا، کاپشن، لباس گرم و مواد غذایی در بین خانواده‌های عضو این انجمن توزیع شد.

برگزاری شب یلدا برای کودکان کار  شمالغرب کشور در مرکز فرزندان رحمت تبریز

رامین نوابی، مدیرعامل انجمن خیریه فرزندان رحمت در حاشیه این مراسم، گفت: ۵٠٠ خانوار نیازمند تحت پوشش انجمن خیریه فرزندان رحمت قرار دارند که در حال حاضر ۴۸۰ کودک کار و خیابانی ساماندهی و ثبت عضویت شده‌اند، که چون برخی از آنها خواهر یا برادر دارند، انجمن در مجموع ۶٠٠ پک در مناسبتهای مختلف توزیع می‌کند.

وی افزود: در کمپین مهرانه که در مهر ماه هر سال برگزار و هزینه ثبت نام مدارس و لوازم التحریر و لباس مدرسه کودکان تامین می‌شود، امسال نیز 700 نفر کودک دانش آموز پک مهرانه دریافت کردند.

نوابی اضافه کرد: گروه کودکان کار، کودکان تحت حمایت آموزشی، هستند که آموزش مهارتهای زندگی فردی و ویژه خانواده و همچنین آموزش زبان و ریاضی و کلاسهای تقویتی، کمک هزینه تحصیلی و درمانی، لباس و... دریافت می‌کنند.

برگزاری شب یلدا برای کودکان کار  شمالغرب کشور در مرکز فرزندان رحمت تبریز

مدیرعامل انجمن خیریه فرزندان رحمت تصریح کرد: این انجمن تنها مجموعه خیریه است که در سطح شهر صندوق و یا قبوض دریافت وجه خیریه ندارد و منابع مالی این انجمن از طریق بنگاههای زودبازده خود مجموعه و اسپانسرهای دائمی مجموعه آمبولانس ناجی و صنایع غذایی لذت یارات تامین می‌شود.

وی در تشریح امکانات این مجموعه گفت: مرکز آموزشی و حمایتی کودک و خانواده فرزندان رحمت، مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابانی، واحد آموزش فنی و حرفه‌ای با آموزش‌های اولیه فنون فنی به کودکان از جمله آموزش پیرایش، تعمیرات موبایل و...، سالن اجتماعات چند منظوره برای تماشای فیلم و فوتبال و برگزاری جشن تولد کودکان، اتاق مددکاری، سایت کامپیوتری که آموزشهای تدوین، طراحی، بازیهای کامپیوتری ارائه می‌شود و کودکان در کنار بازی با شیوه‌های متنوع آموزش می‌بینند، سالن بازی فوتبال، پینگ‌پنک، والیبال، فوتبال‌دستی و...، کلاسهای موسیقی و نقاشی، کلاسهای تقویتی، اتاق مسئول فنی، مشاوره و مددکاری و... برای آسودگی و پرورش صحیح کودکان طراحی شده است.

وی با بیان اینکه کل مجموعه فرزندان رحمت ۴۲ نفر پرسنل دارد که در آموزش ساماندهی کودکان و اداره مجموعه مراکز همکاری دارند، یادآور شد: ۸۰ درصد کودکان  زبان انگلیسی و روسی و فرانسه  را به خوبی در این مرکز یاد گرفته اند.

نوابی با بیان اینکه 23 کودک از این مجموعه در طی این سالها ترخیص شده و زندگی مستقلی تشکیل داده‌اند و در حال حاضر 87 کودک به صورت شبانه روزی در این مرکز نگهداری می‌شوند، خاطرنشان کرد: طبق قانون باید این کودکان در 18 سالگی مرخص شوند، ولی فرزندان رحمت با تعهدات اخلاقی و دلسوزی متولیان مجموعه معتقد است کودکانی که تا این سن از آسیب‌های اجتماعی دور مانده و آموزش دیده‌اند، در این سن بحرانی باید به شدت محافظت شده و به این منظور حمایت آنها را تا یافتن مسکن، شغل و درآمدی امن ادامه می‌دهد.

رامین نوابی ادامه داد: ترخیص کودکان فرزندان رحمت معنی ندارد این کودکان بعد از پذیرش یا به عنوان فرزند خوانده در خانواده پذیرش می‌شوند آیا با ساماندهی و توانمندسازی خانواده به آغوش خانواده خودش باز می‌گردد و یا در جمع خانواده فرزندان رحمت ساکن شده و تحت آموزش قرار می گیرد تا زمانی که مستقل شده و با کسب درامد و تشکیل زندگی مناسب از این مرکز مرخصی می‌شود.

به گفته مدیرعامل موسسه خیریه فرزندان رحمت، این مجموعه آرمان بزرگی در زمینه توانمندسازی کودکان دارد که این کودکان با رسیدن به سن ۱۸ سالگی به خدمت سربازی می‌روند یا وارد دانشگاه شده و ادامه تحصیل می دهند با کسب آموزش‌های فنی و حرفه‌ای شغل و درآمدی برای خود مهیا می‌کند. موفق شده‌ایم تاکنون کودکان این مجموعه را ترخیص نکرده‌ایم و با تمایل و رضایت خودشان برای بازگشت به آغوش خانواده، بنگاه های زود بازده ایجاد کرده‌ایم.

نوابی تاکید کرد: کودک کار و خیابانی تاکنون توسط این مجموعه شناسایی شده‌اند، از این تعداد بیش از 70 درصد ساماندهی شده، از 147 کودک کار 105 کودک دیگر به خیابان بازنمی گردند، در حال حاضر طبق آمار 42 کودک در تبریز در حال دستفروشی هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز