دستگاه «Taber Tribometer» در دانشگاه تبریز ساخته شد
این دستگاه برای آزمایش مقاومت به سایش خراشان مواد فلزی، پلیمری، محاسبه عمر قطعات و سطوح تهیه شده با فناوریهای مختلف بر اساس استاندارد جهانی برای اولین بار در ایران توسط کانون کار آفرینی دانشجویی دانشگاه تبریز با عنوان «مواد آزما» طراحی و ساخته شده است.
ایلنا: دستگاه سایش خراشان تابر «Taber Tribometer» برای اولین بار در کشور توسط عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز طراحی و ساخته شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا شاهین خامنه اصل، مجری و سازنده این دستگاه در این ارتباط گفت: این دستگاه برای آزمایش مقاومت به سایش خراشان مواد فلزی، پلیمری، محاسبه عمر قطعات و سطوح تهیه شده با فناوریهای مختلف بر اساس استاندارد جهانی ASTM F ۱۹۷۸-۱۲و ASTMD۴۰۶۰ برای اولین بار در ایران توسط کانون کار آفرینی دانشجویی دانشگاه تبریز با عنوان «مواد آزما» طراحی و ساخته شده است.
به گفته وی این دستگاه تحت بارهای مختلف و با سرعتهای مختلف امکان ساییدن دیسکهای با ابعاد استاندارد را بوسیله سنگهای ساینده دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه عمر و کارایی قطعات مهندسی تحت تأثیر سه مکانیزم انهدام قرار دارند که شامل انهدامهای مکانیکی، خوردگی و سایش میباشد، که در این بین سایش با مکانیزمهای مختلف از جمله مهمترین دلایل از کار افتادن قطعات فنی مهندسی است، یاد آور شد: تخمین عمر و کار آمدی قطعات با آزمونهای استاندارد شده این نوع انهدام انجام میگیرد، که دستگاه آزمایش سایش خراشان تابر ازجمله این وسایل برای سنجش عمر و دوام سطوح است.
یاد آور میشود: کانون کارآفرینی دانشجویی «مواد آزما» اولین کانون کارافرینی دانشگاه تبریز به سرپرستی شاهین خامنه اصل است که با همکاری دانشجویان و فارغ التحصیلان گروه مهندسی مواد و علی الخصوص با کمک مهندس مسلم امامی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز موفق به طراحی و ساخت دستگاه سایش تابر در این دانشگاه شدهاند.
بر اساس این گزارش، ارایه و چاپ ۹۴ مقاله در کنفرانسها و همایشها ملی و بین المللی و نشریات علمی پژوهشی داخلی و خارجی، راهنمایی بیش از ۴۰ پروژه کارشناسی و کارشناسی ارشد با عناوین مختلف، راهنمایی۳ پروژه دکتری مهندسی مواد، ۲ اختراع ثبت شده، انتخاب به عنوان دانشمند جوان از طرف کمیته ESHP ژاپن ۲۰۰۴ و اجرای چندین طرح تحقیقاتی مختلف از جمله سوابق علمی و آموزشی مجری این طرح شاهین، خامنه اصل، عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز است.