خبرگزاری کار ایران

دستگاه «Taber Tribometer» در دانشگاه تبریز ساخته شد

دستگاه «Taber Tribometer» در دانشگاه تبریز ساخته شد
کد خبر : ۱۲۴۸۴۲

این دستگاه برای آزمایش مقاومت به سایش خراشان مواد فلزی، پلیمری، محاسبه عمر قطعات و سطوح تهیه شده با فناوری‌های مختلف بر اساس استاندارد جهانی برای اولین بار در ایران توسط کانون کار آفرینی دانشجویی دانشگاه تبریز با عنوان «مواد آزما» طراحی و ساخته شده است.

ایلنا: دستگاه سایش خراشان تابر «Taber Tribometer» برای اولین بار در کشور توسط عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز طراحی و ساخته شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا شاهین خامنه اصل، مجری و سازنده این دستگاه در این ارتباط گفت: این دستگاه برای آزمایش مقاومت به سایش خراشان مواد فلزی، پلیمری، محاسبه عمر قطعات و سطوح تهیه شده با فناوری‌های مختلف بر اساس استاندارد جهانی ASTM F ۱۹۷۸-۱۲و ASTMD۴۰۶۰ برای اولین بار در ایران توسط کانون کار آفرینی دانشجویی دانشگاه تبریز با عنوان «مواد آزما» طراحی و ساخته شده است.
به گفته وی این دستگاه تحت بارهای مختلف و با سرعت‌های مختلف امکان ساییدن دیسکهای با ابعاد استاندارد را بوسیله سنگ‌های ساینده دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه عمر و کارایی قطعات مهندسی تحت تأثیر سه مکانیزم انهدام قرار دارند که شامل انهدام‌های مکانیکی، خوردگی و سایش می‌باشد، که در این بین سایش با مکانیزم‌های مختلف از جمله مهم‌ترین دلایل از کار افتادن قطعات فنی مهندسی است، یاد آور شد: تخمین عمر و کار آمدی قطعات با آزمون‌های استاندارد شده این نوع انهدام انجام می‌گیرد، که دستگاه آزمایش سایش خراشان تابر ازجمله این وسایل برای سنجش عمر و دوام سطوح است.
یاد آور می‌شود: کانون کارآفرینی دانشجویی «مواد آزما» اولین کانون کارافرینی دانشگاه تبریز به سرپرستی شاهین خامنه اصل است که با همکاری دانشجویان و فارغ التحصیلان گروه مهندسی مواد و علی الخصوص با کمک مهندس مسلم امامی، دانشجوی کار‌شناسی ارشد مهندسی مواد دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز موفق به طراحی و ساخت دستگاه سایش تابر در این دانشگاه شده‌اند.
بر اساس این گزارش، ارایه و چاپ ۹۴ مقاله در کنفرانس‌ها و همایش‌ها ملی و بین المللی و نشریات علمی پژوهشی داخلی و خارجی، راهنمایی بیش از ۴۰ پروژه کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد با عناوین مختلف، راهنمایی۳ پروژه دکتری مهندسی مواد، ۲ اختراع ثبت شده، انتخاب به عنوان دانشمند جوان از طرف کمیته ESHP ژاپن ۲۰۰۴ و اجرای چندین طرح تحقیقاتی مختلف از جمله سوابق علمی و آموزشی مجری این طرح شاهین، خامنه اصل، عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز است.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز