عضو شورای اسلامی کار کارخانه خبر داد:
تعویق ۴ ماهه حقوق ۳۰۰ کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی
چکیده: «۳۰۰ کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز بیش از ۴ ماه است(تیر، مرداد، شهریور و مهر ماه سال ۹۲) که حقوق شان را دریافت نکردهاند / سابقه بیمه کارگران از خرداد ماه سال جاری در لیست بیمهشان درج نشده است.»
۳۰۰ کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز ۴ ماه است که حقوقشان را دریافت نکردهاند.
یکی از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علاوه بر عدم پرداخت حقوق ماههای تیر، مرداد، شهریور و مهر ماه سال ۹۲، سازمان تامین اجتماعی بدلیل افزایش بدهی کارفرما حاضر نیست دفترچههای بیمه کارگران را بیش از این تمدید کند. در ماههای گذشته، اگر چه سابقه بیمه رد نمیشد اما با ضمانت، خواهش و التماس دفترچههای بیمه را تمدید میکردند.
وی با اشاره به بدهی بیش از ۳ میلیارد تومانی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی، تصریح کرد: سابقه بیمه کارگران از خرداد ماه سال جاری در لیست بیمهشان درج نشده است.
وی با تاکید بر وضعیت مشابه کارگرانی که تحت پوشش صندوق حمایت و بازنشستگی «آینده ساز» قرار دارند، بیان کرد: نزدیک به ۳۰ کارگری که تحت پوشش صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز قرار دارند، بدلیل بدهی ۳۰۰ میلیون تومانی کارفرما، خدماتی دریافت نمیکنند.
این نماینده کارگران با تاکید بر توقف خط تولید از ابتدای سال جاری، افزود: کارخانه در سال جاری فقط ۳۳ دستگاه تولید داشته که به معنای بهره گیری از ۳ درصد ظرفیت کارخانه است و به عبارتی، کارگران فقط در محیط کار حضور دارند اما کاری انجام نمیدهند.
وی با انتقاد از عدم تعیین هیات مدیره و به تبع مدیر عامل کارخانه از سوی کارفرما(شرکت سرمایه گذاری ملت)، گفت: حدود ۱۵ کارگری که بازنشسته شدهاند هنوز سنواتشان را دریافت نکردهاند و کارگرانی را هم که در شرف بازنشستگی قرار دارند بدلیل کمبود منابع مالی بازنشسته نمیکنند.
این عضو شورای اسلامی کار کارخانه در پایان اظهار داشت: فروشگاه تعاونی مصرف تراکتورسازی میخواهد کارگران ماشین آلات صنعتی را از لیستش خارج کند زیرا بدهی کارخانه به این فروشگاه زیاد شده است. سهم فروشگاه که نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان میشود از حقوق کارگران کسر شده اما پرداخت نشده است.
گفتنی است کارگران هنگام خرید از این فروشگاه، ۲۰ درصد هزینه را به صورت نقدی پرداخت میکنند و ۸۰ درصد مابقی در ۱۰ قسط از حقوق آنها کسر میشود.