خبرگزاری کار ایران

استاندار آذربایجان‌شرقی:

با وجود شرایط سخت تحریم چرخ صنعت و تولید در آذربایجان‌شرقی به خوبی مدیریت شد

با وجود شرایط سخت تحریم چرخ صنعت و تولید در آذربایجان‌شرقی به خوبی مدیریت شد
کد خبر : ۱۱۷۶۲۹

آذربایجان شرقی یکی از قطب‌های صنعتی کشور است و تولید ۳.۵ میلیون تن فولاد، انواع خودروهای سبک و سنگین، محصولات معدنی به ویژه مس و بخش عمده محصولات غذایی کشور از جمله موفقیت‌های استان در بخش تولیدی و صنعتی است.

ایلنا: استاندار آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه با وجود شرایط سخت تحریم، چرخ صنعت و تولید در آذربایجان شرقی به واسطه غیرت و اراده مردم و صنعتگران استان به خوبی مدیریت شد و تولیدکنندگان ما دستاوردهای قابل توجهی را به دست آوردند.
به گزارش ایلنا احمد علیرضابیگی با اشاره به ویژگی‌های استان در زمینه‌های مختلف، اظهار داشت: آذربایجان شرقی به جهت ویژگی‌های تاریخی و جغرافیایی خود یک منطقه اثرگذار محسوب می‌شود و تاریخ این سرزمین، سراسر دلبستگی و پیوستگی به ایران عزیز است.
وی افزود: آذربایجان شرقی با بهره‌مندی از قابلیت‌های فراوان طبیعی و صنعتی، حلقه اتصال جمهوری اسلامی ایران با اروپا محسوب می‌شود و در عین حال در بحثفرهنگی و علمی هم استعدادهای بسیاری را در خود جای داده است.
علیرضابیگی با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی زمانی می‌تواند به یک مزیت بر‌تر تبدیل شود که امکان ارتباطات ایمن و مطمئن فراهم شود، افزود: خوشبختانه احداثبیش از ۳۰۰ کیلومتر آزادراه و بزرگراه در کنار خط‌آهن متصل به راه‌آهن سراسری و فرودگاه بین‌المللی تبریز امکان ارتباط استان با مرکزیت کشور و کشورهای همسایه را با سلامت و ایمنی فراهم کرده است.
وی، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی آب از نیم میلیارد متر مکعب در سال ۸۴ به چهار میلیارد متر مکعب را پشتوانه مناسبی برای کشاورزی و صنعت استان برشمرد و افزود: آذربایجان شرقی یکی از قطب‌های صنعتی کشور است و تولید ۳.۵ میلیون تن فولاد، انواع خودروهای سبک و سنگین، محصولات معدنی به ویژه مس و بخش عمده محصولات غذایی کشور از جمله موفقیت‌های استان در بخش تولیدی و صنعتی است.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر تبریز، مرکز بزرگ اقتصادی و چهارراه تجارت در منطقه محسوب می‌شود و در سایه ارتباطات بین‌المللی و استفاده از ظرفیت آذربایجانی‌های مقیم خارج از کشور، امکان انتقال سرمایه قابل توجهی به استان فراهم شده به نحوی که میزان سرمایه‌گذاری خارجی در استان به بیش از ۱.۷ میلیارد دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه امروز نتیجه سرمایه‌گذاری، در موضوع تولید و صنعت خود را نشان می‌دهد، افزود: صادرات استان از ۱.۱ میلیارد دلار در سال ۸۴ به بیش از ۲.۱ میلیارد دلار در سال گذشته رسید، ضمن اینکه عمده صادرات استان را کالاهای تولیدی و صنعتی تشکیل می‌دهد که ارزش افزوده بالایی برای بخش تولید استان ایجاد کرده است.
علیرضابیگی با بیان اینکه صادرات غیرنفتی، وجهه همت مردم و تولیدکنندگان آذربایجان شرقی و نشانه‌ای برای توسعه پایدار بدون اتکا به نفت است، گفت: آذربایجان شرقی از لحاظ تکیه بر بخش خصوصی در حوزه اقتصاد سرآمد بوده و سهم بخش خصوصی در اقتصاد این استان، هشت درصد بالا‌تر از متوسط کشوری است.
وی با بیان اینکه امروز شهر تبریز به عنوان یک کلانشهر در گستره جمهوری اسلامی می‌تواند به عنوان یک الگو معرفی شود، گفت: تبریز شهری بهره‌مند از همه زیرساخت‌ها و امکانات مناسب در زمینه‌های مختلف و برخوردار از شاخصه‌های پیشرفت و زندگی توسعه‌یافته است که حتی مجامع بین‌المللی هم این موضوع را تایید می‌کنند.
علیرضابیگی با اشاره به اینکه به زودی شاهد راه‌اندازی فاز اول متروی تبریز خواهیم بود، افزود: این طرح موقعیت متمایزی برای شهر تاریخی و کهن تبریز در بین دیگر شهرهای کشور و حتی منطقه ایجاد خواهد کرد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به زلزله ۲۱ مرداد سال ۹۱ در بخش‌هایی از استان، اظهار داشت: این حادثه که پنج هزار کیلومتر مربع از وسعت استان را در بر گرفته بود، لطمات بسیاری به مردم شهرستان‌های اهر، هریس، ورزقان و بخشی از شهرستان تبریز و زیرساخت‌های منطقه وارد کرد، اما در سایه تدبیر و توجه مقام معظم رهبری، مدیریت صحیح دولت و همدلی و همراهی مردم و خیرین به فرصتی برای عمران و آبادانی منطقه تبدیل شد.
وی با بیان اینکه ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن دایمی در اختیار زلزله‌زدگان قرار گرفته است، افزود: برای بازسازی مناطق زلزله‌زده، بیش از ۱.۵ میلیون تن مصالح در مدت زمان اندکی به منطقه حمل شد و می‌توان گفت آن‌چه در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی اتفاق افتاد صحنه‌ای از یکپارچگی ملت ایران برای کمک‌رسانی به هموطنان خود بود.
علیرضابیگی با بیان اینکه امروز سنگینی بار زلزله و تبعات آن را بر دوش خود احساس نمی‌کنیم، گفت: هرچند کارهای انجام نشده در مناطق زلزله‌زده بسیار است، اما کارهای باارزشی هم انجام شده و سقف مطمئن و امکانات لازم برای گذران زندگی مردم فراهم شده است.
وی افزود: مرحله بعدی بازسازی مناطق زلزله‌زده، تکمیل زیرساخت‌ها برای هموار کردن مسیر توسعه و فراهم کردن امکان سرمایه‌گذاری و استفاده بهینه از منابع و امکانات است.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: خشک شدن تالاب‌ها و دریاچه‌ها از جمله دریاچه ارومیه محصول تغییر در اقلیم و آب و هوا و عدم تناسب مصارف و منابع است.
وی افزود: منابع آبی کشور ما محدود است، در عین حال با افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی و صنعت، مصارف ما هم مدام در حال افزایش است؛ لذا باید اقداماتی انجام دهیم که بتواند ضمن توسعه منابع آبی، مصارف را کاهش دهد و این کار، قطعا می‌سر است.
علیرضابیگی با بیان اینکه برای تسهیل این کار نیازمند پشتوانه مالی هستیم، اظهار داشت: انتقال آب بین حوزه‌ای یکی از راهکارهای افزایش منابع آبی است؛ البته دریاچه ارومیه به ۹ میلیارد متر مکعب آب نیازمند است که انتقال این حجم آب شیرین به این دریاچه نمی‌تواند بازدهی مناسب داشته باشد، ضمن اینکه در مسیر انتقال این آب، نیازهایی داریم که به مراتب اولویت بیشتری نسبت به دریاچه دارند.
وی خاطرنشان کرد: کاهش مصرف هم به پشتوانه مالی نیاز دارد تا بتوانیم از منابع موجود به درستی استفاده کنیم و در این خصوص مجلس باید منابع لازم را مشخص کند.
علیرضابیگی اضافه کرد: خوشبختانه در سطح ملی پیش‌بینی‌های خوبی در خصوص تعیین مدیریت واحد برای وضعیت دریاچه ارومیه صورت گرفته که امیدواریم با تحقق آن، شرایط مناسب‌تری را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه احداثهرگونه سد بر روی رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه ممنوع شده است، افزود: البته سدهای آذربایجان شرقی اغلب در حوزه‌هایی به غیر از حوزه دریاچه ارومیه ساخته شده و تلاش کرده‌ایم کمترین فشار به این حوزه وارد شود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه راهکارهای احیای دریاچه ارومیه مشخص است، افزود: نیاز اساسی برای حل مشکل کم‌آبی و پیشبرد حیات در دریاچه ارومیه، همراهی و عزم عمومی در زمینه کاهش مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی است.
وی افزود: طبیعتا امکان احیای دریاچه ارومیه با وسعت اولیه خود امکان‌پذیر نیست و باید این پروژه را جزء به جزء پیش ببریم تا بتوانیم این دریاچه را به شرایط طبیعی خود بازگردانیم.
علیرضابیگی با بیان اینکه مردم مناطق پیرامون دریاچه ارومیه می‌توانند بیشترین سهم را در احیای آن داشته باشند، افزود: استفاده از روش‌های نوین آبیاری، اصلاح شیوه کشاورزی و کاهش برداشت از منابع زیرزمینی در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز