رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور:
افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی با تعامل بخش تحقیق با تولید محقق میشود
تاریخ کشت از مهمترین عوامل افزایش عملکرد در واحد سطح است که در صورت رعایت نشدن نیز باعثکاهش کمی و کیفی محصولات کشاورزی میشود.
ایلنا: رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور گفت: همکاری بین بخش تحقیقات با بخش کشاورزی از جمله در حوزه ترویج و زراعت، نقش مهمی در انتقال یافتههای علمی و افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالعلی غفاری در گفتگو با خبرنگاران افزود: محققان موسسه تحقیقات دیم کشور ارتباط خوب و مستمری با محققان بین المللی دارند و تمام دستور العملهای صادر شده در زمینه کشاورزی به روز بوده و کارشناسان با اطمینان کامل از بازده آنها میتوانند دستاوردهای تحقیقاتی و دستور العملها را به بهره برداران منتقل کنند.
وی با اشاره به عوامل تاثیر گذار در کشت پاییزه اظهار کرد: تاریخ کشت از مهمترین عوامل افزایش عملکرد در واحد سطح است که در صورت رعایت نشدن نیز باعثکاهش کمی و کیفی محصولات کشاورزی میشود.
غفاری ادامه داد: استفاده از بذرهای اصلاح شده و ارقام پربازده و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، نوع بذر پاشی، مدیریت مناسب زراعی، مقابله با آفات و امراض نیز از جمله سایر عوامل تاثیر گذار در میزان محصول تولیدی است.
وی گفت: در صورت عدم دسترسی به کود کافی و نیز عدم مبارزه با علفهای هرز و رابطه ضعیف تحقیقات و ترویج با بخش اجرا، از عوامل قهری در کاهش تولید در واحد سطح است.
غفاری با اشاره به نقش تناوب زراعی در کشت محصولات کشاورزی گفت: عدم رعایت تناوب در کشت موجب بروز طغیان آفات و بیماریهای گیاهی میشود.
وی با توصیه کشاورزان به مصرف کود در کشت پاییزه گفت: مصرف کودهای پاییزه موجب میشود تا عملکرد در واحد سطح افزایش یابد و عدم مصرف آن موجب کاهش میزان تولید به میزان ۵۰ درصد میشود.
غفاری خاطرنشان کرد: تولیدی ارقام جدید بذرها در کشور متناسب با اقلیم هر منطقه از اهداف مهم موسسه تحقیقات دیم است که به نحو مطلوبی در حال تحقق است.