رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی:
۱۲ شهرستان و ۶۷۰ هزار هکتار زمین تحت تاثیر پس روی دریاچه ارومیه قرار دارند
یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی با وضعیت دریاچه ارومیه با محدودیت آبی مواجه هستند. / همایش ملی تاثیر پسروی دریاچه ارومیه بر منابع آب و خاک با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه در تبریز برگزارشد.
ایلنا: رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با پس روی دریاچه ارومیه طوفان نمکی، خشکی قنوات، رسوب لایههای نمکی و اختلال در فتوسنتز، بهم خوردن تعادل آبهای شور وشیرین وکاهش آب چاههارخ خواهد داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا مسعود محمدیان که در همایش ملی تاثیر پسروی دریاچه ارومیه بر منابع آب و خاک در تبریز سخن میگفت افزود: یکی از راهکارهای مقابله با تاثیرات پس روی دریاچه ارومیه افزایش بهره وری در واحد سطح کشاورزی میباشد.
وی با بیان اینکه در حوزه دریاچه ارومیه ۱۲ شهرستان و ۶۷۰ هزار هکتار زمین تحت تاثیر پس روی دریاچه قرار دارند افزود: ۲۰۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به صورت مستقیم و شهرستانهایی همچون ملکان، بناب، عجب شیر، آذرشهر، اسکو و تبریز از دریاچه ارومیه تاثیر میگیرند.
محمدیان با بیان اینکه بادهای نمکی اراضی زراعی و باغی حاشیه دریاجه ارومیه را تحت تاثیر مستقیم خود قرار داده و علاوه بر آن موجب خشک شدن قناتها، چشمهها و همچنین چاههای کشاورزی این حوزه و یا موجب شوری آنها شده است افزود: یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی وجود دارد که با وضعیت بوجود آمده در دریاچه ارومیه با محدودیتهای آبی مواجه هستند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، ابعاد تخریب دریاچه ارومیه و اثرات زیست محیطی آن را وسیع توصیف کرد و تصریح کرد: برخورد با این بحران تنها از عهده یک سازمان و دستگاه خارج است و رفع این معضل ملی اهتمام همه دستگاهها، مراکز علمی، دانشگاهی را میطلبد.
محمدیان با بیان اینکه بسیاری از اراضی زراعی و باغی حاشیه این دریاچه در سالهای اخیر براثر بحران دریاچه ارومیه از بین رفته و یا غیر قابل کشت شده است افزود: استفاده بهینه از منابع آبی و تغییر الگوی کشت در اراضی و باغات حاشیه این دریاچه از جمله راهکارهای موثر در زمینه مقابله با این بحران است.
وی با بیان اینکه علاوه بر اراضی حاشیه دریاچه ارومیه، طوفانهای نمکی این دریاچه، بخشهای وسیعی از اراضی و دشتهای حاصلخیر را در سه استان به شدت مورد تهدید قرار داده است ادامه داد: نگرانی کشاورزان شهرستانهای اطراف دریاچه ارومیه، از طرف این سازمان ملموس بوده و تصمیم گیری هوشمندانه برای حل و فصل مشکل پسروی دریاچه ارومیه میتواند نقطه امید و دلگرمی زارعان و باغداران این منطقه و ترغیب آنان به کشت پائیزه شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه خشکی قناتها و رسوب لایههای نمکی تعادل خاکهای کشاورزی را بر هم زده و باعثتشدید شوری خاکهای کشاورزی شده است افزود: چاره اندیشی برای احیای دریاچه ارومیه به علت تاثیرات مخرب آن برکشاورزی و اقتصاد منطقه ضروری است.
وی با بیان اینکه سالانه پنج میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید میشود و صادرات این محصولات توسط ۳۵۰ واحد بسته بندی و روانه بازار میشود افزود: در نیمه نخست امسال ۹۶ میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی از استان انجام شده است که نسبت به سال گذشته یازده درصد افزایش یافته است.
همایش ملی تاثیر پسروی دریاچه ارومیه بر منابع آب و خاک با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه از سوی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به مدت دو روز در تبریز برگزار می شود.