مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی:
ساخت مساجد جدید آذربایجان شرقی با الگوی معماری مساجد تاریخی رواج یابد
از ستاد اقامه نماز انتظار میرود به نوعی به رواج و تبلیغ ساخت مساجد جدید با الگوی معماری مساجد تاریخی بپردازند تا روح عرفانی این ابنیه مذهبی در مساجد جدید نیز تبلور یابد.
ایلنا: مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تأکید کرد: لازم است با مشارکت نهادهای مرتبط، ساخت مساجد جدید استان با الگوی معماری مساجد تاریخی رواج یابد.
به گزارش خبرنگار ایلنا تراب محمدی در جلسه شورای اقامه نماز این اداره کل با رئیس ستاد اقامه نماز استان، افزود: از ستاد اقامه نماز انتظار داریم به نوعی به رواج و تبلیغ ساخت مساجد جدید با الگوی معماری مساجد تاریخی بپردازند تا روح عرفانی این ابنیه مذهبی در مساجد جدید نیز تبلور یابد.
محمدی با بیان اینکه جایگاه مذهبی و اعتقادی آذربایجان شرقی با توجه به وجود تعداد زیادی مسجد و امامزاده تاریخی از دورههای مختلف در کشور متفاوت و ممتاز است، اظهار داشت: از ۱۵۵ مسجد و امامزاده تاریخی ثبت ملی شده استان، مرمت ۱۳۰ مورد به اتمام رسیده و هم اکنون اقامه نماز جماعت در آنها برپاست.
وی با اشاره به مرمت مساجد تاریخی در دوردستترین روستاهای آذربایجان شرقی، تصریح کرد: در بین راههای استان نیز طی پنج سال اخیر ۲۴۰ واحد نمازخانه مردانه و زنانه به همراه بوفه و سرویسهای بهداشتی جهت رفاه حال گردشگران راه اندازی شده است.
این مقام مسئول با اشاره به توجه به مقوله نماز در تمامی تاسیسات و واحدهای گردشگری استان خاطرنشان کرد: تاسیسات جدید را ملزم به تعیین نمازخانه در نقشههایشان و واحدهای قدیمی را مجاب به در اختیار دادن فضایی برای نمازخانه کردهایم.
محمدی وجود نمازخانه را از جمله موارد درجه بندی و استانداردسازی واحدها و تاسیسات گردشگری همچون هتلها و مجتمعهای رفاهی بین راهی خواند و گفت: اداره کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نسبت به تجهیز و مفروش ساختن نمازخانههای واحدهای گردشگری همکاری کرده و این نکته را بازرسان در نظارتهای دائمی مدنظر قرار میدهند.
وی همچنین برپایی نماز جماعت در مسجد کبود تبریز، تهیه بستههای آموزشی نماز برای کودکان، و اقدامات تشویقی از جمله ارتقای درجه برای مراکز اقامتی و خدماتی گردشگری را از جمله فعالیتهای فرهنگی و ترویجی در حوزه ادای فریضه نماز از سوی این اداره کل خواند.
همچنین در این جلسه، مشاور استاندار و رئیس ستاد اقامه نماز استان آذربایجان شرقی نیز وجود تعداد قابل توجهی مسجد تاریخی در استان را نشانهای مستند از متدین بودن مردم این خطه خواند و گفت: همانقدر که نهادهای فرهنگی در بعد نرم افزاری توسعه نماز موظفند، دستگاههایی مانند میراثفرهنگی نیز با نگهداری و مرمت این مساجد تاریخی و نیز ساخت نمازخانهها در بین راهیها و واحدهای گردشگری در بخش سخت افزاری ترویج نماز در جامعه میکوشند.
اسدالله ضیایی از اداره کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان که با ساخت نمازخانهها در گوشه و کنار این استان و مرمت و نگهداری مساجد تاریخی توانسته به خوبی فرهنگ نمازخوانی را در جامعه تقویت کند تقدیر کرد.
وی خاطرنشان کرد: این اداره کل علاوه بر اینکه با نگهداری و مرمت مساجد تاریخی از آنچه که در گذشته داشتیم و نشان دهنده اعتقاد دینی پر سبقه ماست با ساخت و توسعه نمازخانه در مکانهایی که فاقد این فضا بودند این فریضه مهم را ارج نهاده است.
رئیس ستاد اقامه نماز استان با بیان اینکه قرآن کریم در کنار عبارت اقامه نماز در چندین مورد به حفظ نماز نیز توصیه کرده است، افزود: چیزی نیاز به حفظ دارد که مورد تهاجم دشمن باشد، از این عبارات معلوم است که گاهی نماز نیز مورد تهاجم بیگانگان و دشمنان قرار گرفته و میگیرد.
ضیایی تشریح کرد: حملات و ضربههایی که امروز برخی از تجدیدنظر طلبان با عنوان قرائتهای جدید به دین اسلام وارد میکنند که تنها با برپایی نماز جمعه و جماعت میتوان از آن جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر اینکه نماز پرچم و خیمه دین ماست، اظهار داشت: وقتی دشمن نمازهای جمعه را خلوت میبیند میگوید این آهویی زخمی است که میتوان به آن حمله کرد اما با پرشور برگزار شدن این نمازهای جماعت دشمن مثل همیشه عقب میکشد.