اولین دانشجوی دوره دکتری خارجی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شد
![اولین دانشجوی دوره دکتری خارجی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/67mWEwdOksGc/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-3nIltEJmYeuFfrGwjohJ9MP_KX6Prp9btVWjPPHRnstannnhy92exw,,/110172.jpg)
علی کرم عزالدین، تبعه کشور لبنان با دفاع از رساله خود تحت عنوان «توسیع ناحیه پایداری روشهای عددی برای حل عددی مسائل مقداد اولیه» با راهنمایی غلامرضا حجتی، دانشیار گروه ریاضی کاربردی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تبریز با کسب درجه عالی موفق به پایان تحصیلات خود در این رشته در مقطع دکتری شد.
ایلنا: اولین دانشجوی دوره دکتری خارجی دانشگاه تبریز در رشته ریاضی کاربردی با دفاع از رساله دکتری خویش فارغ التحصیل شد.
به گزارش ایلنا، علی کرم عزالدین، تبعه کشور لبنان با دفاع از رساله خود تحت عنوان «توسیع ناحیه پایداری روشهای عددی برای حل عددی مسائل مقداد اولیه» با راهنمایی غلامرضا حجتی، دانشیار گروه ریاضی کاربردی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تبریز با کسب درجه عالی موفق به پایان تحصیلات خود در این رشته در مقطع دکتری شد.
این دانش آموخته دانشگاه تبریز در مورد رساله دکترای خود گفت: اکثر مسایل مهندسی را میتوان توسط معادلات دیفرانسیل معمولی(ODEs) مدل بندی کرد و در واقع برای توصیف مسایل فیزیکی، شیمیایی اغلب از این مدل ODEs استفاده میشود که غالبا دستگاههایی سخت هستند.
به گفته وی یک روش عددی کارا برای حل دستگاههای سخت باید از دقت خوب و ناحیهٔ پایداری مطلق وسیع و در صورت ممکن A – پایداری برخوردار باشد که شرط A – پایداری محدودیت شدیدی برای انتخاب روشهای مناسب برای حل دستگاههای سخت تحمیل میکند و در این رساله روشهای جدید و کارایی معرفی شده است که نسبت به روشهای متعارف، خواص پایداری و دقت بهتری دارند.
این پژوهشگر افزود: هدف اصلی از این امر توسیع ناحیهٔ پایداری روشهای چندگامی و چند مرحلهای متعارف است و برای انجام این کار، از تکنیک نقاط غیر گامی و نیز مشتقات بالاتر جواب به ترتیب برای ساخت روشهای پیوندی HEBDF و روشهای چند گامی مشتق سوم TDMM شده است.
به گفته وی در تحقیقی دیگر، با در نظر گرفتن روشهای چندگامی مشتق دوم در قالب روشهای خطی عمومی در قالب روشهای خطی عمومی مشتق دوم SGLMs روشهای پریشیدهای از این دسته روشها ساخته شد که با حفظ مرتبه دارای خواص پایداری بهتری بودند؛ برای یافتن روشهای A – پایداری از مرتبه دلخواه SGLMs متوالی و ساخت آنها را مورد بحثو بررسی قرار گرفت.
یاد آور میشود: حسین خیری، عضو هیئت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تبریز مشاور رساله و ناصر آقازاده از دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و محمد یعقوب رحیمی اردبیلی و مهرداد لکستانی از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز داوری این رساله را بر عهده داشتند.