عضو مجلس خبرگان رهبری:
منشأ تفاوت بین علماى گذشته و حال باید موشکافی شود
تفاوت فاحش و عقب ماندگى از علماى سلف تاسف آمیز است. / علما و مفاخر آذربایجان داعیان صلح و صفا و علم و فضیلتاند.
ایلنا: عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آدمی با دیدن تاریخ مصور علمی و فقهی گذشته تبریز و آذربایجان، از وضعیت فعلی تاسف و تکان میخورد و بیاختیار به بررسی این دو تاریخ و تفاوت آنها وادار میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا آیت الله هاشم هاشمزاده هریسی در حاشیه بازدید از موزه علما و مفاخر آذربایجان است گفت: هرکسی که به موزه علما وارد میشود بر دلش نور علم و ایمان افکنده شده و بر دل انسان نورانیت میبخشد و هر چه آدم بیشتر وارد میشود سیر نمیشود و باید آن را، موزه نور نامید.
وی با بیان موزه علما انسان را به سوی علم و ایمان و فضیلت دعوت میکند ادامه داد: در این موزه انسان در هر مطالعه و نگاهی به نکات آموزنده الهام بخش نویی دست مییابد که توسعه و تکمیل آن ضروری میسازد.
آیت الله هاشمزاده هریسی ضمن تقدیر از طراحان و مجریان ایجاد موزه علما و مفاخر افزود: علما وارثان پیامبران و ستارگان آسمان هدایتند و با نگاه به چهرههای آنها انسان به سوی حقیقت و معنویت رهنمون میشود چراکه قیافهها، چهرهها و تصاویرشان هم انسان را به سوی خدا دعوت میکند.
وی با بیان اینکه علما و مفاخر آذربایجان داعیان صلح و صفا، محبت، علم و فضیلت و رحمتاند افزود: آدمی وقتی وارد موزه علما میشود تاریخ مصور علمی و فقهی گذشته تبریز و آذربایجان در ذهنش تداعی میشود و بر گذشته و گذشتگان درود میفرستد و از وضعیت فعلی تاسف و تکان میخورد و بیاختیار به بررسی این دو تاریخ و تفاوت آنها وادار میگردد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در میزان علم، عرفان، معنویت و فضیلت و اثرگذاری علمای عصرحاضر با علمای سلف تفاوت فاحش و عقب ماندگى دیده میشود که تاسف آمیز میباشد افزود: منشأ تفاوت بین علماى گذشته و حال لازم است موشکافی شود و محققین بایستی در پیدا کردن این دو تفاوت افتخارآمیز و تاسف برانگیز تحقیق و پژوهش نموده و علل و عوامل آن را پیدا نمایند و مسئولین نیز به چاره جویی برخیزند.
وی با بیان اینکه در گذشته تاریخ آذربایجان، علما و عرفا و فقهای بزرگی سراغ داریم که منشاء آثار بسیاری در عرصه اندیشه و عمل بودند که جامعه علمی امروز به شدت خود را مرهون تلاش خالصانه و بیوقفه گذشتگان و سلف صالح میداند و اکنون نیز بر سر سفره علمی و معنوی آنان نشسته و ارتزاق میکند افزود: محققین شایسته است منشأ این قدر تفاوت بین ما و علماى گذشته را که صاحب آن همه کرامات بودند پیدا نموده و بگویند مابه الامتیاز ما و علماى گذشته در چه چیزی بوده چراکه با اینکه امکانات زندگى آنها از ما کمتر بود، ولى حرکتشان بیش از ما و نتیجه کارشان بیشتر بود.