مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی:
شیوههای آموزش دامپزشکی تغییر یابد
متاسفانه به لحاظ گستردگی رشته دامپزشکی و عدم ارتباط مناسب دانشگاهها با دستگاههای اجرایی سبب شده تا دانشجویان به هنگام فارغ التحصیلی از کارایی لازم برای فعالیت در تمامی حوزههای دامپزشکی برخوردار نباشند.
ایلنا: مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی خواستار تغییر شیوههای آموزشی برای تربیت بهتر فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا زندیه که در کنگره سراسری یک روزه کنترل ورم پستان در گاوهای شیری ایران در دانشگاه تبریز سخن میگفت اظهار داشت: متاسفانه به لحاظ گستردگی رشته دامپزشکی و عدم ارتباط مناسب دانشگاهها با دستگاههای اجرایی سبب شده تا دانشجویان به هنگام فارغ التحصیلی از کارایی لازم برای فعالیت در تمامی حوزههای دامپزشکی برخوردار نباشند.
وی افزود: همین موضوع سبب میشود تا فارغ التحصیلان این رشته به هنگام اتمام تحصیلات و آغاز فعالیت کاری برای اشتغال با مشکل روبرو شوند و این درحالی است که برای افراد توانمند این حوزه فرصتهای شغلی وجود دارد.
زندیه خاطرنشان کرد: با توجه به طول ۶ ساله دکترای دامپزشکی و گستردگی منابع و حوزه فعالیت آن پیشنهاد میکنم تا از سال چهارم به بعد دانشجویان این رشته بر اساس میل خود در یکی از زمینههای کاری به فعالیت بپردازند.
وی به بحثتوسعه پایدار اشاره کرد و گفت: کشورهای توسعه یافته زمانی به موفقیت دست یافتهاند که در این عرصه به موضوع تربیت نیروی انسانی کارآمد توجه داشتهاند که این مهم نیز با ایفای نقش دانشگاهها میسر میشود.
زندیه یادآور شد: یکی از قدمهای موثر در این زمینه با تاسیس شرکتهای دانش بنیان و دانش محور که محققان و دانشگاهیان یافتههای علمی خود را در اختیار بخش تولید قرار میدهند تحقق مییابد که خوشبختانه در سالهای اخیر دولت جمهوری اسلامی ایران به آن توجه ویژهای داشتهاند.
زندیه با اعلام آمادگی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی برای همکاری با مراکز دانشگاهی گفت: علی رغم اینکه هموراه در دوران مسئولیت خود در این اداره کل برای ارتباط با دانشگاهها برای فراهم ساختن زمینههای کاری آماده بودهایم ولی استقبال چندانی مشاهده نشده است.
وی با اشاره به فعالیتهای سازمان دامپزشکی در زمینه کنترل بیماریهای دامی و طیور گفت: سازمان دامپزشکی در سالهای اخیر بجای برخوردهای جزیرهای برخوردعالمانه با بیماریها را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده و با تهیه پروتکلهای علمی با دانشگاهها و ابلاغ و اجرای آن در سطح استانها گامهای موثری را برای پیشگیری و کاهش بیماریها انجام داده است.
زندیه همچنین بر لزوم شناخته شدن رشته دامپزشکی در جامعه تأکید کرد و گفت: علی رغم نقش بسیار مهم این رشته در بهداشت جامعه، دامپزشکی هنوز مظلوم واقع شده و آنچنان که لازم است به آن توجه نمیشود.
وی همچنین به نقش دامپزشکی استان آذربایجان شرقی در زلزله سال گذشته ارسباران اشاره کرد و گفت: با اقدامات به موقع همکاران دامپزشک در دفن بهداشتی و کنترل بیماریها اکنون شاهد آن هستیم که جمعیت دامی این منطقه ظرف یکسال گذشته دوبرابر شده است که در هیچ زلزلهای با این وسعت در سطح جهان شاهد استقرار جمعیت دامی وافزایش جمعیت آن نبودهایم که این مهم حکایت از توانایی و اقدامات به موقع این اداره کل حکایت دارد.
لازم به ذکر است کنگره دامپزشکی کنترل ورم پستان در گاوهای شیری امروز در دانشگاه تبریز آغاز به کار کرد.
در این کنگره در مجموع ۴۰ مقاله به صورت پوستر و ۱۰ مقاله به شکل سخنرانی ارایه خواهد شد.
ورم پستان واگیردارگاوهای شیری(ورم پستان استافیلوکوکی، ورم پستان استرپتوکوکی، ورم پستان قارچی و ورم پستان مایکوپلاسمایی)، ورم پستان محیطی گاوهای شیری(ورم پستان کلیفرمی، ورم پستان استرپتوکوکی، ورم پستانهای اتفاقی، نقش بستر در ورم پستان و اهمیت ماشینهای شیردوشی) و ورم پستان در تلیسهها(پیشگیری و کنترل) از جمله محورهای اصلی این کنگره بوده و براساس هماهنگیهای به عمل آمده با سازمان نظام دامپزشکی شرکت در این همایش موجب برخورداری از امتیاز بازآموزی برای دامپزشکان خواهد شد.
یاد آور میشود گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز این کنگره را با حمایت شرکت شیرپاستوریزه پگاه آذربایجان، شرکت داروسازی ابوریحان و سازمان نظام دامپزشکی استان آذربایجان شرقی برگزار میکند.