دبیر چهارمین جشنواره عکس فیروزه:
اولینهای تبریز در فیروزه چهارم حک میشوند
چاپخانه، فرش تبریز، روزنامهٔ ملی، عکاسی، ورزش، حماسهٔ تاریخی مشروطه، بلدیه و آموزش و پرورش نوین ایران از موضوعاتی هستند که هنرمندان عکاس باید عکاسی کنند.
ایلنا: دبیر چهارمین جشنواره عکس فیروزه از تعیین موضوع اصلی این دوره از جشنواره بر اساس «اولینهای شهر تبریز» خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا سید رضا علوی با اشاره به تصویر کشیدن این اولینها توسط عکاسان در این دوره از جشنواره، تصریح کرد: تاکنون مقالات و پژوهشهای زیادی در باره اهمیت شهر تبریز و اولینهای آن در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی به انجام رسیده است و این بار، در فیروزه چهارم، تلاش ما این خواهد بود تا از دید خلاق عکاسان علاقهمند برای نشان دادن تغییرات به وجود آمده در موضوعات معین، بعد از گذشت سالها ردی از گذشته پر افتخارِ این دیار را به تصویر در آوریم.
وی با بیان موضوع عکاسی این اولینها اظهار داشت: چاپخانه، فرش تبریز، روزنامهٔ ملی، عکاسی، ورزش، حماسه تاریخی مشروطه، بلدیه و آموزش و پرورش نوین ایران از موضوعاتی هستند که هنرمندان عکاس باید عکاسی کنند.
علوی افزود: برای تحقق این ایده برنامههایی تدوین شده تا عکاسان مستند با حضور در روزهای مشخص، خلاقیت خود را در قالب موضوعات معین شده جشنواره به نمایش بگذارند.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز خاطرنشان کرد: این برنامه ریزی به ترتیبی اتخاذ شده است که، هر عکاس شرکت کننده بتواند تعریف خود از موضوع یاد شده را به تصویر کشیده و روایت امروزی از آن را به مخاطب نشان دهد.
علوی تاکید کرد: مطالعه قبل از حضور در ایام جشنواره، در خصوص موضوعات معین شده، در انجام هر چه بهتر آن موثر خواهد بود و پیشنهاد میکنیم عکاسان قبل از انجام عملیِ عکاسی امر پژوهش را جدی بگیرند.
دبیر چهارمین جشنواره عکس فیروزه با بیان اینکه این جشنواره با همکاری خانه عکاسان و به مدت ۳ ماه برگزار میشود، گفت: بدین ترتیب ۶۰ نفر از عکاسان، به مدت ۸۰ روز را در تبریز میهمان جشنواره خواهند بود تا موضوعات انتخابی خود را عکاسی کنند و براساس برنامه زمان بندی شده، هر چهار روز ۳ نفر از عکاسان علاقهمند در تبریز حضور خواهند داشت.
وی افزود: در پایان، عکاسی یک روزهای نیز با حضور ۶۰ عکاس در مراسم اختتامیه، با عنوان «زیباییهای تبریز از دوربین عکاسان» برگزار خواهد شد که جایزهٔ ویژهٔ شهردار تبریز به مبلغ شش میلیون تومان برای برنده تعلق خواهد گرفت.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز تصریح کرد: به منظور انتخاب عکاسان علاقهمند و تشخیص توانایی آنها، در وهله نخست، لازم است عکاسان «مجموعه عکس» خود را با موضوع آزاد به ستاد اجرایی ارسال کنند تا ۶۰ نفر شرکت کننده نهایی انتخاب شوند.
علوی تاکید کرد: عکاسانِ برگزیده برای شرکت در جشنواره با مشورت ستاد اجرایی به انتخاب زمان و موضوع عکاسی خود از بین موضوعات پیش بینی شده خواهند پرداخت.
وی آخرین زمان ارسال آثار به دبیرخانه چهارمین جشنواره عکس فیروزه را ششم مهرماه ۹۲ اعلام کرده و افزود: عکاسان از موضوعات مشخص شده در موارد هشت گانهٔ بالا، میتوانند تا دو مجموعه عکس را به دبیرخانه برای شرکت در مسابقهٔ نهایی ارایه بدهند.
دبیر چهارمین جشنواره عکس فیروزه همچنین با اشاره به شرایط شرکت در فیروزه چهارم، تصریح کرد: در ابتدا علاقه مندان باید پس از ثبت نام بر روی سایتِ جشنواره به نشانی honar. tabriz. ir، یک مجموعهٔ مستند با موضوع آزاد(۷ تا ۱۲ اثر رنگی یا سیاه / سفید) به نشانی ایمیل ۴th. firoozeh @ gmail. com ارسال کنند. اندازهٔ عکسهای اولیه ارسالی باید ۱۲۰۰ × ۸۰۰ با فرمت JPEG باشد.
علوی ادامه داد: اسامی پذیرفته شدگان از طریق سایت جشنواره، در اواخر شهریور ۹۲ اعلام میشود و عکاسان شرکت کننده، با رأی داوران به جشنواره راه خواهند یافت.
دبیر چهارمین جشنواره عکس فیروزه با اعلام زمان بندی برنامه، اظهار داشت: پس از اعلام فراخوان، عکاسان سرتاسر کشورمان، یک ماه فرصت دارند که مجموعه عکسهای خودشان را به نشانی داده شده بفرستند. پس از یک هفته از اتمام مهلت، برگزیدگان جشنواره از طریق سایتِ سازمانِ فرهنگی هنریِ شهرداریِ تبریز اعلام میشود.
علوی یادآور شد: در مدت بر پایی جشنواره، عکاسی از ۸ صبح آغاز میشود و عکاسان چهار روز(سه شب) میهمان جشنواره خواهند بود. با پایان یافتن کار عکاسی، دو مجموعه با مشخصات و در اندازه کامل، به آرشیو دبیرخانه تحویل داده میشود. در صورت نیاز، فایل RAW درخواست خواهد شد.
رکت کنندگان میتوانند در صورت علاقه برای برگزاری کارگاه عکاسی، در محور موضوع عکاسیِ خود، پیشنهادشان را به دبیرخانه جشنواره ارایه کنند تا تسهیلات لازم برای این کار انجام پذیرد. عکاسان پذیرفته شده در روز اختتامیه(۲۷ تا ۲۹ آذرماه) در تبریز میهمان ستاد برگزاری جشنواره خواهند بود.
گفتنی است، طبق اعلام ستاد برگزاری چهارمین جشنواره عکس فیروزه جوایز نفرات برتر بدین ترتیب خواهد بود: نفر نخست: ۵ میلیون تومان، نفر دوم: ۴ میلیون تومان، نفر سوم: ۳ میلیون تومان، نفر چهارم: ۲ میلیون تومان، نفر پنجم: ۱ میلیون تومان، نفر ششم: ۹۰۰ هزار تومان، نفر هفتم: ۸۰۰ هزار تومان، نفر هشتم: ۷۰۰ هزار تومان، نفر نهم: ۶۰۰ هزار تومان، نفر دهم: ۵۰۰ هزار تومان و جایزه ویژه شهردار تبریز: ۶ میلیون تومان.
همچنین در طول زمان برگزاری چهارمین جشنواره عکس فیروزه، کارگاههای عکاسی ویژهای نیز برای بالا بردن میزان مهارت شرکت کنندگان در جشنواره با حضور عکاسان حاضر برگزار خواهد شد.