مدیرجهاد کشاورزی سراب:
ورود دلالان به بازار سیب زمینی مانع از سودبردن کشاورزان میشود
هزارهکتار اراضی زیرکشت سراب، مختص تولید سیب زمینی قرار دارد. / جشن برداشت سیب زمینی در روستای ایوق ازتوابع شهرستان سراب برگزار شد.
ایلنا: مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سراب گفت: سالانه درحدود ۴ هزارهکتار ازاراضی زیرکشت این شهرستان، به تولید محصول سیب زمینی اختصاص و معیشت شمار قابلتوجهی از خانوارهای منطقه با فروش سیبزمینی تامین میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا ابراهیم فرقانی که در آئین جشن برداشت سیب زمینی در روستای ایوق ازتوابع شهرستان سراب سخن میگفت اظهار داشت: دراثر ورود دلالان به بازار این محصول، اگر کشاورزان بعد از تحمل زحمت کشت و برداشت زیان نبینند، سود مطلوبی نیز به دست نمیآورند و خرید عادلانه سیبزمینی از سوی شرکتهای صادراتی وطرف قرارداد با تشکلهای صنفی و یا بهره بردار خواهد توانست تداوم تولید کیفی وکمی این محصول درسالهای آتی را تداوم و توجه مسئولین شهرستانی وتعامل تشکلهای صنفی با مسئولین امر، تحقق آن را امکان پذیر خواهد کرد.
وی افزود: پیشبینی میشودبالغ بر ۱۲۲هزارتن سیبزمینی از اراضی زیر کشت این محصول در منطقه سراب برداشت واین میزان سیبزمینی باید به بازارهای شهرستانها و استانهای کشور ودرصورت لزوم به بازارهای خارج از کشور عرضه شود.
مدیرجهاد کشاورزی سراب گفت: بهرهبرداری ازکارخانه سورتینگ وفرآوری سیبزمینی خواهدتوانست مشکل عمده سیب زمینی کاران شهرستان را مرتفع و زارعین این محصول را با کاهش هزینههای حمل و نقل، ازدرآمد بیشتری برخوردارسازد.
فرقانی با اشاره به این موضوع که برخی زارعان با سلیقه خود و با تحمل هزینههای زیاد بذر را از دیگر استانها خریداری میکنند افزود: استفاده از بذور قرنطینه شده و با نظارت کارشناسان جهادکشاورزی خواهد توانست علاوه برتامین کیفی محصول تولیدی ازنظر بازارپسندی، تاثیر مطلوبی نیز ازنظرکمی درتولید داشته و استفاده بهینه ازمنابع تولید وجلوگیری ازاتلاف محصول تولیدی را بهمراه و همچنین اهداف توسعه بخش کشاورزی را با نهادینه شدن فرهنگ استفاده مدیریت یافته ازمنابع قابل دسترس سازد.
وی عدم جمعآوری بقایای آلودگی از مزرعه، عدم رعایت تناوب کشت، استفاده بیرویه از کودهای ازته، استفاده از کودهای دامی نپوسیده و عدم مدیریت علفهای هرز را از فاکتورهای مهم ایجاد ضایعات در سیبزمینی ذکر کرد.