خبرگزاری کار ایران

کارگردان فیلم آذر در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد:

یک فیلم چند بار ممیزی می‌شود؟/ارشاد به‌جای سانسور به فکر صیانت از فیلم‌ها باشد

یک فیلم چند بار ممیزی می‌شود؟/ارشاد به‌جای سانسور به فکر صیانت از فیلم‌ها باشد
کد خبر : ۶۸۸۱۵۶

فیلم سینمایی آذر به کارگردانی محمد حمزه‌ای در حالی وارد شبکه نمایش خانگی شد که نسبت به نسخه اکران شده، تغییراتی داشته و حذفیاتی در آن صورت گرفته است.

محمد حمزه‌ای (کارگردان فیلم آذر) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اعلام ممیزی برخی سکانس‌های این فیلم نسبت به نسخه اکران شده گفت: فیلم سینمایی آذر در سال ۹۶ اکران و با استقبال نسبی مخاطبان همراه شد. بعد از پایان اکران هم برنامه‌ریزی برای عرضه نسخه نمایش خانگی آغاز شد.

وی ادامه داد: بعد از ماه‌ها تلاش، نسخه با کیفیت این فیلم در قالب لوح فشرده و وی او دی به بازار آمد اما متاسفانه بعد از عرضه عمومی فیلم متوجه شدم که سکانس‌هایی از فیلم بدون اطلاع من حذف شده هرچند شاید تهیه‌کننده فیلم در جریان این ممیزی‌ها بوده است اما واقعیت این است که حذف این سکانس‌ها با اعتراض تماشاگران همراه شده و خریداران فیلم در تماس‌هایی که با من یا برخی از عوامل فیلم داشتند، نسبت به این مسئله معترض بودند.

وی ادامه داد: به‌طور مثال سکانس بازی پژمان جمشیدی در نسخه شبکه نمایش خانگی دچار جرح و تعدیل زیادی شده است.

کارگردان فیلم آذر ادامه داد: این فیلم از زمان ساخت تا نمایش در سینماها کاملاً با مجوز وزارت ارشاد ساخته شد و اصلاحات و ممیزهای وزارت ارشاد اعمال شده است. به همین دلیل ممیزی دوباره این فیلم در زمان عرضه در شبکه نمایش خانگی تعجب برانگیر است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر گروهی برای خود قوانین جداگانه‌ای دارد و اداره‌ها و شوراهای مختلف نظر یکدیگر را قبول ندارند.

حمزه‌ای با انتقاد از نبود قانون کپی رایت در کشور و بحث سرقت آثار هنری و سینمایی افزود: دردناک‌تر از ممیزی دوباره فیلم؛ دانلود غیرقانونی آن از طریق برخی سایت‌ها و همچنین  نمایش آن از شبکه‌های ماهواره‌ای است به صورتی که فقط کمتر از چند ساعت بعد از ارائه فیلم در فروشگاه‌های مختلف، نسخه کامل و با کیفیت فیلم از ده‌ها شبکه ماهواره‌ای پخش شد.

کارگردان فیلم آذر ادامه داد: نمایش غیرقانونی که به نوعی سرقت محسوب می‌شود نه تنها حقوق سازندگان آن را ذایل می‌کند بلکه باعث می‌شود سرمایه‌گذاران باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور؛ در سرمایه‌گذاری و حمایت از فیلم‌های اجتماعی بسیار محتاط‌تر شوند. به نظرم اگر این رویه ادامه داشته باشد بی‌شک سرمایه‌های خرد از سینما برچیده می‌شود و عرصه برای سرمایه‌های کلانی که معلوم نیست از کجا تأمین می‌شود و این روزها بیش‌تر از هر زمانی دیگری باعث ایجاد گرانی تولید و مشخصن بالا رفتن بی رویه دستمزد برخی از بازیگران شده، فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: ای کاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جای آنکه نگران ممیزی فیلم‌ها باشد به دنبال راهکارهای برای صیانت از فیلم‌ها و همچنین حفظ حقوق سرمایه‌گذاران آثار باشد و با نمایش غیرقانونی آثار دارای مجوز جدی‌تر از قبل برخورد کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز