كارگردان نمایش «نوشته رمزی» در گفتگو با ایلنا:
اجرا در گالری؛ كاستیهایی به اثر تحمیل میكند

باقری: اجرایی در شهر مسكو داشتیم، گفتند قرار است 100سالن برتر نمایشی انتخاب شوند. سوال كردیم، چند سالن دارید كه قرار باشد این تعداد از میان آنها انتخاب شوند، پاسخ دادند 5000 هزار سالن نمایش!
ایلنا: علی باقری(كارگردان نمایش نوشته رمزی) معتقد است اجرا در گالریها به دلیل كمبود فضای اجرای آثار نمایشی موجب میشود برخی آثار نمایشی در طراحی صحنه و دكور خود دست بسته باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، باقری درباره آشنایی و تمرین اجرای نمایش خود، گفت: این اثر نمایشنامهای كمتر كار شده و ابزورد از دیوید ممت است كه آن را دو سال قبل خوانده بودم. تمرین گروه حدود سه ماه طول كشید كه باتوجه به حضور كودك 10ساله به عنوان بازیگر در گروه، سختی تمرینها بیشتر هم میشد.
وی در اشاره به مضمون كلی نمایشنامه، ادامه داد: نویسنده در متن به روابط میان آدمها، مسائلی همچون دروغگویی و از مسائلی كه منجر به از هم پاشیدن خانوادهها میشود، میپردازد.
باقری با تاكید بر حمایتهای احسان فولادیفرد بهعنوان تهیهكننده كار و مسئولان گالری خارك، اظهار داشت: دوستان در شرایطی از ما حمایت كردند كه اكثر افراد اعتقاد دارند اجرای آثار نمایشی بازگشت مالی آنچنانی نخواهد داشت، همچنین مسئول گالری خارك(آقای علی رئیس سرابی) تمام امكانات خود را دراختیار ما گذاشتند تا نمایش خود را راحت برای تماشاچیان اجرا كنیم. از اعضای گروه هم تشكر میكنم كه بدون چشمداشت مالی صبوری كردند تا حداقل یك اجرای دیگر به رزومه كاری همه ما اضافه شود.
این هنرمند ضمن اشاره مشكلاتی كه تئاتر كشور بهخاطر كمبود فضا با آن دست و پنجه نرم میكند، افزود: 10سال قبل اجرایی در شهر مسكو داشتیم كه گفتند قرار است 100سالن برتر نمایشی انتخاب شوند. ما سوال كردیم، چند سالن دارید كه قرار است این تعداد انتخاب شود، پاسخ دادند 5000 هزار سالن نمایش داریم.
وی درباره آنچه اجرا در گالری بر اثر تحمیل میكند، گفت: مسلما فاصله تماشاچی با كاركترها باید درنظر گرفته شود كه هر محیطی خود تعیین كننده این مشخصه خواهد بود. به هرحال براساس فضایی كه دراختیار داریم میزانسنها و طراحی صحنه تغییر خواهد كرد. اگر میتوانستیم در سالنهای نمایشی اجرا كنیم دكور و طراحی صحنه خوبی در ذهن داشتم كه امكان اجرای آن در گالری وجود نداشت، اجرا در گالری كاستیهایی را به اثر تحمیل میكند.
بازیگر نمایش عجایبالمخلوقات در پاسخ به این سوال كه آیا امیدی به دریافت حمایت مالی از مركزهنرهای نمایشی دارد یا خیر، گفت: باتوجه به اینكه به صورت خصوصی در گالری اجرا میكنیم بعید میدانم مركزهنرهای نمایشی كمك هزینه مالی به ما پرداخت كند. از طرفی خود ما هم چشم داشت مالی زیادی از اجرا نداریم و بیشتر علاقه داشتیم نتیجه زحمتهای گروه برای مردم به اجرا گذاشته شود.
وی ادامه داد: درباره حمایت باید به كمك آقای الوند اشاره كنم كه با همه مشغلهی كاری خود به سرعت نمایش ما را بازبینی كردند تا امكان اجرای سریع آن پیش از پایان سال برای ما فراهم شود.
باقری درخصوص تفاوتهای اجرای كار در گالری، اظهار كرد: گروههایی كه در سالنهای تئاتر مثل خانه هنرمندان یا تئاترشهر را پیدا میكنند از امكانات تبلیغی این فضاها بهرهمند میشوند و چه بسا اجرا در این محلها نیاز چندانی به تبلیغ ندارد چون مخاطب پیگیر و علاقهمند برای دیدن تئاتر به همین محلها مراجعه میكند.
او تصریح كرد: تئاتر در تمام دنیا كاملا روی پای خود نیست و از دولت سوبسید دریافت میكند. به آن دلیل كه هنر تئاتر مثل موسیقی و سینما قابل كپی و عرضه در سراسر شهر و كشور نیست و نمیتواند از این طریق درآمدزایی داشته باشد. اگر میتوانستیم در سالنهای تئاترشهر اجرا كنیم قطعا تماشاچی بیشتری برای دیدن كار میآمد و نیاز زیادی برای هزینه كردن مواد تبلیغی نداشتیم.
نمایش «نوشته رمزی» نوشته دیوید ممت و به کارگردانی علی باقری تا 28 اسفند ماه در گالری خارک اجرا میشود. «نوشته رمزی» نوشته دیوید ممت و به کارگردانی علی باقری به تهیهکنندگی موسسه آسیا صنعت فیلم در گالری خارک اجرا میشود. در این نمایش فاطمه فخرایی، علی باقری و شایان جواهریان به عنوان بازیگر حضور دارند.