سید محمد حسینی:
جا دارد جشنواره مطبوعات به جشنوارههای فجر بپیوندد

حسینی: جا دارد این جشنواره در سال آینده با شکوهتر برگزار شده و به جشنواره فجر پیوند بخورد. در حال حاضر جشنواره فجر تنها با جشنواره فیلم گره نخورده و هفت جشنواره تئاتر، شعر، تجسمی، فیلم، آیات، مد و لباس، موسیقی و مراسمی هم برای کتاب داریم. بنابراین بهتر است جشنواره مطبوعات هم به عنوان جشنواره فجر از سال آینده برگزار شود.
ایلنا: سیدمحمد حسینی (وزیر ارشاد) در مراسم اختتامیه نوردهمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی که صبح امروز (سه شنبه ۸ اسفندماه) در تالار وحدت برگزار شد، ابراز امیدواری کرد که جشنواره سال آینده مطبوعات با جشنوارههای فجر پیوند بخورد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمحمد حسینی (وزیر ارشاد) در این مراسم با تاکید بر لزوم تقویت فرهنگی، اعتلای آگاهی، تقویت و تحکیم هنجارهای اجتماعی، همگرایی بین مردم، اخلاق اسلامی و دشمنشناسی برای خبرنگاران، گفت: بیش از صد سال است که نقش رسانهها مشخص شده است و این نقش سال به سال پررنگتر از قبل میشود.
او ادامه داد: روز گذشته شاهد این مسئله بودیم که آمریکا براساس سیاستهای خود، یک فیلم ضدایرانی را به عنوان برنده اسکار معرفی کرد و در این میان این رسانهها هستند که این مسئله را به دنیا منعکس میکنند. در تحریمها هم رسانهها نقش دارند که بگویند که تحریمها چقدر اثرگذار بوده است.
حسینی افزود: وقتی دیگران از رسانهها به این ترتیب استفاده میکنند و با استمداد از رسانهها اهداف خود را محقق میکنند، وظیفه ما هم ئچند برابر است و نیاز به همگرایی و همدلی داریم.
وزیر ارشاد به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده اشاره کرد و گفت: همچنین در انتخابات رسانهها باید بیش از گذشته کمک کنند تا انتخابات ریاست جمهوری هرچه با شکوهتر و در فضای عقلانیت برگزار شود. رسانهها میتوانند مقدمات انتخابات را فراهم کنند تا عظمت ایران به رخ جهانیان کشیده شود.
حسینی در مورد برگزاری جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها گفت: اینکه بیش از ۱۴ هزار اثر به این جشنواره رسیده، نشان دهنده این نکته است که استقبال گسترده و اعتماد در خصوص این جشنواره وجود دارد و امیدواریم این جشنواره اثر بخشی بیشتری داشته باشد.
او به هویت مستقل جشنواره مطبوعات اشاره کرد و گفت: جا دارد این جشنواره در سال آینده با شکوهتر برگزار شده و به جشنواره فجر پیوند بخورد. در حال حاضر جشنواره فجر تنها با جشنواره فیلم گره نخورده و هفت جشنواره تئاتر، شعر، تجسمی، فیلم، آیات، مد و لباس، موسیقی و مراسمی هم برای کتاب داریم. بنابراین بهتر است جشنواره مطبوعات هم به عنوان جشنواره فجر از سال آینده برگزار شود.
وزیر ارشاد تاکید کرد: برگزاری این جشنواره فرصتی برای استعداد یابی و مشارکت جوانان است.
حسینی در ادامه مجددآ به نقش رسانههای خارجی بر تبلیغات ضدایرانی اشاره کرد و گفت: هرکسی که در کشورهای مختلف حکومتش با آن همراهی ندارد توسط رسانهها بزرگ نشان داده میشود. ایران به تمام معنا مستقل است و قطعاً طراحی بیشتری رسانههای خارجی برای ما دارند و تلاش میکنند افرادی که در مسیر انقلاب هستند را جذب کنند. به عنوان مثال ما هنرمندانی داشتیم که در اوائل انقلاب جز نیروهای انقلابی بودند، اما امروز به پاودوی صهیونیستها تبدیل شدهاند و در پاریس و لندن برای آنها فیلم میسازند.
او افزود: همه کسانی که در این عرصه بهعنوان مدیران مسئول و مدیران عامل روزنامهها و خبرگزاریها هستند افراد دلسوزی هستند که در کشور فعالیت میکنند. کار خبرنگاری حساس است، خبرنگاران باید خلاقیت و ابتکار داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در سالهای اخیر نسبت به تألیف کتابهای آموزش رسانه کارهای خوبی صورت گرفته است. نشریات تخصصی هم در کشور درحال افزایش هستند. در حال حاضر در یک رقابت سخت رسانهای هستیم و باید از همه لحاظ مجهز شویم.
او به مشکلاتی اقتصادی که کشور در سال اخیر با آن دست به گریبان بوده است اشاره کرد و گفت: امسال مشکلات اقتصادی زیادی در حوزه رسانه داشتیم اما متأسفانه به دلیل محدودیتهای اعتباری، نتوانستیم حمایت لازم بود را انجام دهیم.
حسینی در پایان گفت: افزایش قیمت کاغذ برای روزنامهها تبعاتی را داشته است و امیدواریم در بودجه آینده به بخش فرهنگ و هنر کشور توجه ویژهای شود. مقام معظم رهبری گفتهاند که فرهنگ از اقتصاد و سیاست مهمتر است. متاسفانه هنوز این نگاه تعمیم پیدا نکرده است. گاهی اوقات یک هزارم بعضی بودجهها به فرهنگ اختصاص پیدا کند، میتوان کارهای زیادی با آن انجام داد که تاثیر آن را در کل کشور دید.
محمدجعفر محمدزاده (معاون امروز مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد) هم درباره این جشنواره گفت: جشنواره مطبوعات در واقع نوروز رسانه و جشن بالندگی و برومندی اندیشهها و قلمهایی است که با عبور از بخشهای شتابان خبر عطر و امید و روشنی میپراکنند.
او افزود: جشنواره مطبوعات فرصتی است که خانواده بزرگ اطلاعرسانی در آن گرد هم میآیند و تصویر دستهجمعی زیبای خود را در آینه آنکه پس از ۱۹ نوبت به تمامی صیقل یافته است نگاه میکنند. جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها فرصتی است تا کارنامه یک سال تلاش رسانهای خود و همکارانمان را مرور کنیم، بر اوجها و قلههای آن ببالیم و از کاستیها و نارساییها توشه تلاش و همت بیشتر بگیریم.
محمدزاده درباره هدف این جشنواره گفت: هدف از برگزاری جشنواره سالیانه و در کنار آن جشنوارههای فصلی، توسعه کیفی رسانه و دستیابی به رسانههای متناسب با تجربه بیش از ۱۵۰ ساله کشور، پشتوانه بیبدیل فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی، آموزههای روشنگر اسلام در حوزه اخلاق و فقه رسانه و روزنامهنگاری بومی و مورد انتظار مخاطب مسلمان ایرانی است.
او تاکید کرد: آثار برتر این جشنواره حاصل داوری روزنامهنگاران مجرب و استادان علوم ارتباطات دانشگاههای کشور است که بر پایه معیارهایی مشخص و در چارچوب دستگاه سنجی منسجم انتخاب شدند. آثار برتر، آثاری قابل دفاع و الگو باشد تا جامعه اطلاعرسانی کشور از رهگذر این انتخابها اغنا شوند و بضاعت حقیقی خویش را در عرصه خبر و قلم بازیابند.
محمدزاده آگاهی را مهمترین سرمایه اجتماعی دانست و گفت: قدردانی از اصحاب رسانه، حقگذاری از اندیشهها و قلمهایی است که مولد این سرمایه عظیم و توامان پاسدار و حامی آن بودهاند. بدیهی است در نظام اسلامی که در بنیاد آگاهیهای عمومی بنا شده است منزلت حاملان و حامیان آگاهی، بیبدیل و مستغنی از تأکید باشد.
محمدزاده افزود: فراخوان آثار در این نوبت از جشنواره شامل موضوعات مختلفی همچون سرمقاله و یادداشت، مقاله سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، گزارش خبری و غیرخبری، عکس خبری و غیرخبری، مصاحبه، خبر، تیتر، طنز مکتوب، عکس و کاریکاتور، صفحهآرایی و مقالات تخصصی بوده است.
او اضافه کرد: همچنین آثار خبرگزاریها و پایگاههای خبری در زمینه خبر، گزارش، عکس، مصاحبه، تحلیل و تفسیر خبر مورد داوری و سنجش قرار گرفته است.
به گفته محمدزاده تبیین نقش مطبوعات و رسانهها در تحکیم اقتصاد مقاومتی، تبیین کارکرد رسانهها با کلام صادقانه، نگاه منصفانه و نقد مشفقانه، آسیبشناسی اجتماعی و فرهنگی با محوریت تأکید بر اصول اعتقادی، احکام و عبادات، ترویج و تبلیغ فرهنگ کار و کارآفرینی و تدوین جایگاه تعاونی در تحکیم بنیادهای اقتصادی کشور و همگرایی و اتحاد جهان اسلام برای مقابله با توطئههای صهوینیستی و حمایت از بیداری ملتهای مسلمان از محورهای برگزاری این جشنواره است.
او تأکید کرد: پیوند جشنوارههای فصلی به جشنواره سالیانه مطبوعات و خبرگزاریها و تسری ظرفیتهای این دو به یکدیگر ضروری است.
همچنین بیانیه هیات داوران این دوره از جشنواره توسط احمد خادم المله به نمایندگی از هیات داوران خوانده شد.
خادم المله در بخشی از این بیانیه گفت: نوزدهمین جشنواره سراسری مطبوعات و خبرگزاریها با رویکرد تجلیل از پیامبر اعظم و ایجاد وحدت و همدلی میان مسئولان تلاش کرد، موقعیت رسانهها را در جامعه نمایان کند. جامعه رسانهای کشور به رغم پیشرفتهای محسوسی که داشته، هنوز زیر سایه سنگین سیاستزدگی قرار دارد. علاوه بر این هنوز طنز، کاریکاتور و اقتصاد رسانههای ما رنجور است.
او افزود: هیات داوران معتقد بود که آثار بیشتری واجد شرایط انتخاب به عنوان آثار برگزیده هستند، اما به لحاظ محدودیتی که از سوی بخش اجرایی جشنواره به هیئت داوران اعلام شد به ناچار از تعداد آثار برگزیده کاسته شد و هیئت داوران ناچار به گزینش دوباره از میان آثاری که معتقد بود شایسته برگزیده شدن هستند، شد.