سویا؛ پروتئینی جایگزین گوشت

دانشمندان موفق شدهاند که از لوبیای سویا یک نوع آنتی بیوتیک ارزان قیمت تهیه کنند که مورو میکس نامیده میشود.
ایلنا: سویا، دانهای گیاهی و سرشار از پروتئین است و همین خاصیت موجب شده تا در بسیاری از کشورهای فقیر به جای گوشت مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سویا از نظر مواد پروتئین بسیار قوی است و در کشورهای فقیر از آن به عنوان جانشین گوشت استفاده میکنند، بنابر آمار مقدار پروتئین سویا ۱/۵ برابر گوشت گاو است.
موارد مصرف سویا بیشمار است از جمله موثر برای درمان کولون و در سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است. همچنین از سرطان سینه جلوگیری میکند، سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین میتواند جایگزین مناسبی برای هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد.
قابل توجه افرادی که مبتلا به بیماریهای شرائین و افرادی که در معرض خطر قلبی هستند، اگر از سویا استفاده کنید و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنید بزودی شریانهای شما تمیز و جوان خواهد شد. سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج میسازد و برای دفع منظم سموم مفید است.
کاربردهای سویا بسیار است از جمله برای سوختگی پوست، برای تحریک اشتها و برای از بین بردن بوی بدگوشت از این مواد پروتئینی استفاده میشود.
پزشکان سویا را مقوی و بادشکن میدانند و دانه سویا، مدر، تب بر، ضدآسم است. سویا برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم و اشخاص ضعیف بسیار مفید است.
فراوردههای سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه میتوانید از آنها استفاده کنید مانند شیر سویا، شیر بریده سویا، پودرسویا، بلغور سویا، سویای بوداده، پروتئین سویا، سس سویا، سویای تخمیر شده و جوانه سویا. مشخصات گیاه سویا نشان میدهد که غذای مردم آسیا مخصوصا چنین بوده است.
سویا در ایران بنام لوبیا روغنی، لوبیا چینی، سوژا و دانه سویا معروف است. همچنین سویا به رنگهای زرد، سفید، سیاه، خاکستری و خالدار نیز دیده میشود.
دانشمندان موفق شدهاند که از لوبیای سویا یک نوع آنتی بیوتیک ارزان قیمت تهیه کنند که مورو میکس نامیده میشود.