رییس اتاق بازرگانی ایران:
مراجعه 50 هزار گردشگر سلامت در سال 90

مجموع درآمد گردشگری جهان حدود هزار و 30 میلیارد دلار معادل هفت درصد مبادلات جهانی است كه بنا براین آمار، کشورهای اسلامی درآمدی اصلا کسب نمیکنند البته در میان کشورهای اسلامی تنها مالزی و ترکیه سهم قابل توجهی از درآمد گردشگری را به خود اختصاص داده اند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی ایرانی گفت: بر اساس آمار سال گذشته در حوزه گردشگری سلامت حدود 50 هزار نفر به ایران مراجعه کرده اند که هزینه درمانی آنان150 میلیون دلار برآورد شده است و این امر نشان می دهد که می توان حجم مسافران سلامت از کشورهای اسلامی را به ایران بیش از آمار یاد شده افزایش داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد نهاوندیان در نشست خبری صبح امروز در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اظهار داشت: امسال بیش از بیست کشور اسلامی در سومین همایش و نمایشگاه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی حضور دارند و در این همایش موارد مطرح شده در دو همایش قبلی و نیز مواردی که در اجلاس وزرای گردشگری و بهداشت کشورهای اسلامی تصویب شد به منظور پیشرفت در آن پیگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: این همایش با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان گردشگری و میراث فرهنگی، وزارت امورخارجه و بیمارستان رضوی مشهد و با پیگیریهای اتاق بازرگانی ایران برگزار میشود.
نهاوندیان گفت: بر اساس آمار سال گذشته در حوزه گردشگری سلامت حدود 50 هزار نفر به ایران مراجعه کرده اند که هزینه درمانی آنان 150 میلیون دلار برآورد شده است و این امر نشان میدهد که می توان حجم مسافران سلامت از کشورهای اسلامی را به ایران بیش از آمار یاد شده افزایش داد.
وی خاطر نشان كرد: مجموع درآمد گردشگری جهان حدود هزار و 30 میلیارد دلار معادل هفت درصد مبادلات جهانی است كه بنا براین آمار، کشورهای اسلامی درآمدی اصلا کسب نمیکنند البته در میان کشورهای اسلامی تنها مالزی و ترکیه سهم قابل توجهی از درآمد گردشگری را به خود اختصاص داده اند.
نهاوندیان با اشاره به اینکه گردشگری سلامت نقطه ارتباط میان حوزه های اقتصادی و اجتماعی است گفت: باید در کشورهای اسلامی این باور را در جامعه تزریق کنیم که خدمات سلامت و ارایه خدمات درمانی در کشورهای اسلامی در حد استاندارد مطلوب جهانی قابل دسترسی است و باید هزینه های درمانی که به کشورهای اروپایی سرازیر می شود در کشورهای اسلامی گردش کند.
وی افزود: اتاق ایران با همکاری بیمارستان رضوی مشهد برگزاری این همایش را بر عهده گرفته است تا توانمندیهای سلامت کشورهای اسلامی بویژه توانمندی های موجود در ایران در اختیار دیگر کشورهای اسلامی قرار گیرد و کشورهای اسلامی از امکانات و ظرفیتها در حوزه سلامت یکدیگر آگاهی یابند.
رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بهترین پاسخ بر محدودیت های تحریمی، افزایش حضور و همکاری های بین المللی در حوزه اقتصادی است گفت: باید به هر نحوی بر فعالیت های خود در حوزه همکاری های بین المللی بیافزاییم و این سیاست مهم را اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و تشکل های بخش خصوصی پیگیری می کند.
وی افزود: با تقویت پیوندهای منطقه ای می توانیم این نکته را یادآور شویم که تحریم کنندگان نمی توانند پیوندهای عمیق اقتصادی ایران را با کشورهای منطقه متزلزل کنند البته کار در این حوزه مستلزم اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری است.
نهاوندیان گفت: پیشرفت در همکاری های حوزه سلامت نیازمند برخی موافقتنامه ها برای همکاری میان کشورهای اسلامی و از آن جمله نیازمند موافقتنامه بیمه درمانی میان کشورهای اسلامی است تا اگر بیماری از کشورهای اسلامی در ایران خدمات درمانی دریافت کرد بتواند هزینه خدمات درمانی اش را از شرکت بیمه کشور خود دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه به منظور همکاری ها میان کشورهای اسلامی باید برای فعالیت بازرگانان و فعالان تجاری، روادید را حذف یا صدور آن را تسهیل و تسریع کنیم افزود: در حوزه گردشگری و بویژه گردشگری سلامت در پی آن هستیم تا سرمایه گذاری های مشترک میان کشورهای عضو ایجاد کنیم زیرا لازمه گسترش بازارهای ما گسترش سرمایه گذارهای مشترک است.
شایان ذكر است سومین همایش و نمایشگاه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی 28 و 29 آذر در مشهد مقدس برگزار می شود.