گزارش جشن تولد یک بنای ۴۲ ساله؛
اینجا تئاترشهر نیست؛ خودِ شهر است

جشن تولد چهل و دو سالگی بنای تئاتر شهر، شب گذشته با حضور خبرنگاران عرصه هنرهای نمایشی و بریده شدن کیک تولد به دست محمد بهرامی در سالن مشاهیر این مجموعه برگزار شد.
مراسم جشن تولد چهل و دو سالگی بنای تئاتر شهر شب گذشته چهارشنبه – ۸ بهمن - با حضور خبرنگاران و کارکنان و مسئولان این مجموعه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بنای زیبای تئاتر شهر طی سالیان متمادی زخمهای ناشی از بیتوجهی مدیران فرهنگی را بر پیکر خود تحمل کرده است. زخمهایی دردناک همپای ترکههای درختان باغ آلبالوی نمایشنامه آنتوان چخوف؛ همان نمایشی که آربی آوانسیان کارگردانی کرد و آنجا بود که مهمترین مرکز تئاتری پایتخت و کشور برای دههها افتتاح شد.
ساختمانی که نزدیک به یک دهه است هیچ یک از معاونان هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران فرهنگی در دولتهای نهم، دهم و یازدهم(تا این لحظه) نتوانستند اندکی از آلام تن رنجور و نفسهای به شماره افتادهاش را تسلی بخشند.
مجموعه تئاتر شهر در این چهار دهه با انبوه هنرمندان و گروههای نمایشی مواجه شده است که هر سال بر تعداد آنها اضافه میشود. اما متاسفانه در مقابل کوچکترین خبری از برنامهریزی مدون و مشخص نه برای یک دهه که حتی در بازه زمانی دو ساله نیز بین مدیران فرهنگی دولت گذشته و امروز مطرح نبوده و نیست.
گشت و گذاری در راهروهای این ساختمان دوست داشتنی برای یک علاقهمند به هنرهای نمایشی چیزی جز آه و افسوس به همراه ندارد. چرا که مقایسه حفظ و حراست از بناهایی با این درجه از اهمیت در سراسر جهان نشان از روندی نزولی در ایران دارد که حسرت برانگیز است.
کیک تولد ۴۲ سالگی تئاتر شهر
آن هم در شرایطی که شاهد حیات پر نشاط و سرزنده سالنهای تئاتر و اپرای ۴۰۰ ساله و ۷۰۰ ساله در اروپای شرقی و غربی هستیم. شاید اصلا نیاز نباشد به قارهای دیگر سفر کنیم و مثلا سر از آمفی تئاتر باستانی ال جم در کشور تونس در بیاوریم که با ظرفیت سه هزار نفر و متعلق به(۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح) چیزی حدود ۱۷۰۰ سال قبل همچنان سرپا ایستاده است. بلکه فقط کافیست چشم باز کنیم تا ببینیم همسایههای کوچک همسایه مثل ارمنستان چه اهمیت و ارزشی برای مجموعهها و فعالان هنری قائل هستند.
به هر حال…
اما خوشبختانه تئاتر شهر ما کارکنان دلسوزی دارد که همچون هنرمندان تئاتر و خبرنگاران عرصه هنرهای نمایشی دل در گرو این ساختمان خسته دارند.
خبرنگارانِ فعالِ هنرهای نمایشی روز گذشته حول محوری استوار چون محمد بهرامی جمع شدند تا یک بار دیگر نشانی باشد از علاقه این عزیزان به بنایی خاطره انگیز که برای عدهای نه ساختمان تئاتر شهر که معنا کننده خودِ شهر است.
مهتا کریمی، علیرضا سعیدی، نادر بهرامی و محمد جعفریان مدیر روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر به همراه آقای بهرامی مشهور! که این روزها برای مشورت و همراهی با دبیرخانه سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در کنار دیگر اعضای این واحد حضور دارد؛ شب گذشته برای ساعاتی شادی و نشاط را به خبرنگاران هدیه دادند.
محمد بهرامی به درخواست خبرنگاران شمع کیک تولد تئاتر شهر را خاموش کرد.
تئاتر شهر شب گذشته همراه با بخشی از دوستداران و علاقهمندان خود گام در دهه پنجم زندگی گذاشت. شمعها خاموش شد به امید روزهایی بهتر که نگین تئاتر پایتخت حال خوش داشته باشد و حداقل مثل امروز در چهل و دو سالگی، هفتاد ساله به نظر نرسد.
ساختمانی که روز هفتم بهمن ۱۳۵۱ با روی صحنه رفتن نمایش معروف «باغ آلبالو» نوشته آنتوان چخوف روسی و کارگردانی «آربی آوانیسان» با ایفای نقش «داریوش فرهنگ»، «سوسن تسلیمی»، «مهدی هاشمی»، «فهیمه راستکار» و «پرویز پورحسینی» به عنوان مدرنترین سالن تئاتر تهران افتتاح شد.