علی ربیعی:
روز خبرنگار روز مبارزه با افراطیگری است

به دنبال آن هستیم که روزنامهنگاران یک صنف مستقل برای خود داشته باشند / متاسفانه در بحثآزادی مطبوعات ما به جای آزادی عمقی به سمت آزادی ارتفاعی حرکت کردهایم.
علی ربیعی وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار بر اهمیت نقش خبرنگاران اشاره کرد اما اعلام نکرد که آیا انجمن صنفی روزنامهنگاران باز میشود یا خیر.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ربیعی با اشاره به ۱۷ امرداد روز خبرنگار گفت: امروز به نام شهید صارمی نامگذاری شده است. شهید صارمی اولین شهید مبارزه با افراطیگری بود لذا روز خبرنگار روز مبارزه با افراطیگری است.
وی ادامه داد: جامعه ما نیاز به اطلاعات دارد و اطلاعات فقط نیاز شغلی نیست بلکه چگونه زیستن را مطرح میکند. امروز مطبوعات نه تنها یک خیر بلکه یک نیاز برای جامعه هستند و باید با کمک مطبوعات یک گفتمان اجتماعی درباره مسائل مختلف همچون فقر، توسعه و فرهنگ راهاندازی شود.
وی ادامه داد: ما دچار یک ابهام گفتمانی هستیم و در چنین فضایی سیاستگذاریها کمرنگ میشود و اگر مطبوعات گفتمان اجتماعی را ایجاد و گسترش دهند میتوانیم به رشد برسیم.
وی با اشاره به بحثآزادی مطبوعات گفت: متاسفانه در بحثآزادی مطبوعات ما به جای آزادی عمقی به سمت آزادی ارتفاعی حرکت کردهایم.
ربیعی افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که چشمها و گوشها از داخل ببینند و از طرف دیگر رسانههای داخلی ما نیز کاملا حرفهای شوند.
وی افزود: آموزش مهارتهای حرفهای، ایجاد شرایط اقتصادی برای روزنامهها، تمرکززدایی از تهران، تاسیس نهادهای صنفی قوی در مطبوعات از جمله برنامههای اصلی در حوزه رسانهها باید باشد.
ربیعی افزود: باید به سمت مفاهمه بین دولت و مطبوعات حرکت کنیم و حتی میتوانیم به سمتی حرکت کنیم که بخشی از آموزشهای فنی و حرفهای با ارائه مدارک معتبر به روزنامهنگاری اختصاص پیدا کند.
وی از حل شدن بیمه تکمیلی در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: باید لایحه صنفی نظام مطبوعات را جلو برد زیرا معتقدم میتوان کار مطبوعات را مانند سایر صنوف به خود اهالی مطبوعات سپرد.
وی بدون مشخص کردن وضعیت انجمن صنفی روزنامهنگاران گفت: انجمن صنفی مطبوعات و روزنامهنگاران باید در حول و حوش مسائل صنفی مطبوعات و روزنامهنگاران تلاش کنند و ما به دنبال آن هستیم که روزنامهنگاران یک صنف مستقل برای خود داشته باشند.
احمد مسجدجامعی نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: قانون اساسی سند مهمی است که در آن تمامیت ارضی ما شامل استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را همعرض هم قرار داده است و ما متوجه میشویم که آزادی چقدر اهمیت دارد.
وی با اشاره به رابطه آزادی و اصحاب رسانه گفت: تکریم اصحاب فکر و گفتوگو در جامعه به این است که مساله آزادی آنها مورد توجه قرار بگیرد زیرا در نبود آزادی و فقدان آن ما نیاز به حمایتهای دیگر داریم و اگر آزادی را بگیریم مجبور هستیم که به جای آن پاداشهایی بدهیم که هزینهدار است.
وی ادامه داد: امروز بدون حضور رسانهها هیچ اتفاق مهمی شکل نمیگیرد و به همین دلیل استقبال رسانهها مهم است و امروز اگر ارگانهایی مثل شورای شهر موفق هستند به دلیل آن است که رسانهها به صورت مستقل و به عنوان عضو ۳۲ شورای شهر حضور دارند.
مسجدجامعی به تداوم کار رسانهای اشاره کرد و افزود: در جایی که رسانهها عمر کوتاهی داشته باشند جریان فرهنگی شکل نمیگیرد زیرا گفتمان فرهنگی نیاز به زمان دارد.
وی ادامه داد: امروز باید انجمنهای صنفی در حوزه روزنامهنگاری همچون انجمن صنفی روزنامهنگاران به فعالیتهای بیشتری روی بیاورند.