خبرگزاری کار ایران

وزیر ارشاد:

جوان امروز جویای‌شناختی از خود و خواستگاه خود است

جوان امروز جویای‌شناختی از خود و خواستگاه خود است
کد خبر : ۱۶۳۶۲۷

بی‌تردید آموزه‌های فرهنگ ایران اسلامی با معرفی درست می‌تواند مارا نسبت به هم صمیمی‌تر وصبور‌تر، رفتارمان را نیکو‌تر و زیبا‌تر و ایرانمان را آباد‌تر وشکوفا‌تر کند.

وزیر ارشاد در مراسم رونمایی از شاهنامه طهماسبی گفت: شاهنامه به دریایی می‌ماند که آرام یافته است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی جنتی در مراسم رونمایی از شاهنامه طهماسبی که با حضور بزرگان و اساتید ادبیات فارسی برگزار شد، گفت: رنج سی ساله حکیم ابوالقاسم فردوسی گنج هزاران ساله شد. حکیم می‌دانست که آرشین تیرش در شبان و روزان تاریخ از پروازی بلند و بالا فرو نخواهد ایستاد و نامور نامه‌اش شناسنامه تاریخی ملت دیر سال خواهد بود. حکیم می‌دانست که زمین و زمان هم داستان شدند تا حکایت‌های حکمت آمیز و منش آموز او را دهان به دهان، گوش به گوش، دست به دست، قلم به قلم و دل به دل روایت کنند.

وی در ادامه افزود: شاهنامه ابوالقاسم فردوسی در هزاره گذشته یکی از مهم‌ترین منابع الهام و مصادر جوشش ذوق هنرمندان بوده. داستانسرایان وشاعران صحنه آرایان، نمایشگران، خنیاگران، نغمه پردازان و نگارگران وخوشنویسان جملگی اقبالی خاص و ارادتی خالص به شاهنامه داشتند و از همنشینی شکل ومضمون اثری دلنشین پدید آمده که سهم قابل توجهی از آثار تاریخی هنری را به خود اختصاص داده است.

جنتی گفت: هنر در گذشته افتخار آفرین این سرزمین هم رسانای پیام‌ها و اندیشه‌ها بود و هم رکن رکین آموزش و انتقال مفاهیم آموزنده و هم مایه مباهات و نشانه‌ای از فرهیختگی و شاهان و حکمرانان بلاد نمی‌توانستند از چنین پدیده‌ای چشم فرو بندند و قدرش را نشاسند و آنان که بر ایران حکومت یافتند به درایت و فراصت و یا به تجربت دریافتند که اگر چه ملک و دولت دنیا را اعتماد نشاید لکن اهتمام باید.

وی در ادامه افزود: با ید کاری کرد به نشانه فرهیختگی. برای خیره کردن دنیا باید قدمی برداشت برای دانستن مرتبه هنرمندانی که به حساسیت درون چشم آخربین جامعه‌اند زیرا بالندگی ملک در گرو ی تکریم عالمان و شاعران وهنرمندان است که در سیر ایام و گذشت روزگاران آثار ایشان بی‌بیم زوال باقی می‌مانند.

وی در ادامه گفت: شاید از این رو است که در دستگاه شاهان و حاکمان نهادی به نام کتابخانه سلطنتی بر آمد تا آفرینش‌های هنری و کتا ب آرایی را تحت نظر عالیترین مقامات و با خالص‌ترین خلعت‌ها پی بگیرد روشی که آنگونه ارتقا یافت که شاهان و شاهزادگان وامیران خودبه هنر آموزی روی آوردند و در صف اهل هنر نشستند.

وی در ادامه گفت: شاهنامه شاه طهماسب چونان هر اثر فاخر هنری لایه بر لایه است تو برتو برای هر مخاطبی و از هر منظری مملو از نکته است و آموزه‌هایی دارد فرا‌تر از متن برای پژوهشگران به اندازه صد‌ها مقاله و رساله موضوع دارد از معماری و مجلس آرایی تا تزئینات و آلات رزم و شیوه زندگی. برای طالبان هنر سرچشمه تعلیم است و از طرح و رنگ نقاشی تا فنون کتاب آرایی آموزش ویژه دارد و برای ایران سفیر عالی رتبه‌ای است با پیامهای رحمت ومکرمت، اخلاق، انصاف و خرد وشکیب. شاهنامه شاه طهماسبی و تمام آثاری از این دست به دریایی ماند که آرام یافته است وزبان در کام و خاموش وارمغان جهان جدید است اینکه می‌توان با چاپ چاپی که دیگر از مرز صنعت گذشته و درنمونه‌های بسیار رنگ و بوی هنر گرفته و با صنعت نفیس همنشین شده بدیلی از آثار فاخر را منتشر وبه دست علاقه مندان رساند.

وی در ادامه گفت: من از حضور در آیین رونمایی باز نشر نگارههای شاهنامه طهماسبی احساس افتخار می‌کنم وامروز را به فال نیک می‌گیرم زیرا درآستانه گشایش بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستیم و یاد روز حکیم ابوالقاسم فردوسی در راه است.

وزیر ارشاد در ادامه گفت: اینجانب به نوبه خود از همت و تلاش تحسین برانگیز دست اندرکاران طبع و نشر این کتاب نفیس صمیمانه تشکر وسپاسگذار ی می‌کنم جهان امروز مشتاق دانستن از ماست و جوان امروز جویای‌شناختی ازخود و خواست‌گاه خود است بی‌تردید آموزه‌های فرهنگ ایران اسلامی با معرفی درست می‌تواند مارا نسبت به هم صمیمی‌تر وصبور‌تر، رفتارمان را نیکو‌تر و زیبا‌تر و ایرانمان را آباد‌تر وشکوفا‌تر کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز