در پاسخ به ایلنا مطرح شد:
ظرفیت انتقال نفت و فرآورده از خطوط به ۳۹۰ میلیون لیتر در روز میرسد/ سرقت کاهش یافت/آماده سواپ هستیم

مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: در صورت اجرایی شدن برنامههای توسعهای ۳۹۰ میلیون لیتر در روز انتقال نفت و فرآورده خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی احمدی پور در نشستی خبری در پاسخ به سوال ایلنا درباره ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده اظهار داشت: در حال حاضر روزانه ۲۰۰ میلیون لیتر نفت (معادل یکمیلیون و ۲۸۰ تا یکمیلیون و ۲۹۰ هزار بشکه در روز) و ۱۹۰ میلیون لیتر فراورده شامل بنزین، نفت سفید، نفتگاز و سایر مشتقات انتقال می دهیم.
وی افزود؛ در برنامه های توسعهای در سال آتی افزایش ظرفیت در سه خط شامل خط دوم بندرعباس به رفسنجان و خط نفت خام سبزآب-ری در دستور کار است.
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: در صورت اجرایی شدن برنامههای توسعهای ۳۹۰ میلیون لیتر در روز انتقال نفت و فرآورده خواهیم داشت.
وی بیان کرد: سال گذشته ما رکورد انتقال ۱۴۴ میلیارد لیتر نفت خام و فراورده را شکستیم که شامل ۷۵ میلیارد لیتر نفت و مابقی فرواورده بوده است.
احمدی پور خاطرنشان کرد: بالغ بر ۶۳ تا ۶۴ درصد انتقال نفت و فرواورده از مسیر خطوط انجام می شود.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در خصوص افزایش یکهزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآوردههای نفتی ایران گفت: بخشی از این مسیر، خط لوله بندرعباس به رفسنجان است که با یک سوم ظرفیت از دیماه سال گذشته به مدار بهرهبرداری آمد و نقش زیادی را در مدیریت ناترازی سوخت در ماههای گذشته ایفا کرد.
وی افزود: خط لوله تبریز به ارومیه به طول ۲۲۰ کیلومتر آماده عملیات شده و تا پایان اردیبهشتماه، می ـواند به مدار بهره برداری وارد شود؛ همچنین خط لوله سبزآب به شازند بهطول ۳۵۰ کیلومتر تا پایان شهریورماه به مدار بهرهبرداری وارد خواهد شد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به افزایش ۱۰۰۰ کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآوردههای نفتی ایران گفت: بخشی از این مسیر، خط لوله بندرعباس به رفسنجان است که با یک سوم ظرفیت از دیماه سال گذشته به مدار بهرهبرداری آمد و نقش زیادی را در مدیریت ناترازی سوخت در ماههای گذشته ایفا کرد.
وی همچنین گفت: ما بر اساس برنامه ریزی ۴۵ همت بودجه نیاز داریم تا روی شبکه خطوط سرمایه گذاری صورت گیرد و نگرانی و دغدغه ها رفع شود و اکنون ۲۰ همت در اختیار داریم که نگهداشت، طرح توسعه، پیگرانی و ایمنی خططو انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از پدیده های ناپسند موضوع تعرض و سرقت از خطوط لوله است، گفت: با وجود کنترلهای گسترده، همچنان افرادی سودجو اقدام به سرقت میکنند، بهویژه در مناطق جنوبی کشور مانند هرمزگان و خوزستان اما از ابتدای اردیبهشت امسال با بهرهگیری از ظرفیت نیروهای انتظامی در کنار نیروهای گشت ما، کنترلهای فیزیکی تقویت شده است.
احمدی پور افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون، فقط دو مورد تعرض به خطوط لوله در منطقه هرمزگان گزارش شده، در حالی که پارسال این تعداد بسیار بیشتر و در برخی موارد، هر سه روز یکبار بود.
وی یادآور شد: سیستمهای پایشی و کنترلی در ۲۳۲ مرکز انتقال نفت بهدرستی فعال هستند و در صورت بروز هرگونه تعرض یا نشتی خارج از برنامه عملیاتی، بلافاصله هشدار داده و اقدامات لازم صورت میگیرد.
احمدیپور سهم بالای تعرض به خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی در قاچاق سوخت را تکذیب کرد و گفت: اگرچه افراد سوءاستفادهگر با ایجاد انشعاب غیرتخصصی و ناشیانه سعی بر تعرض بهخطوط لوله را دارند و این اقدام باعث هدررفت فرآورده میشود، اما از ۱۴۴ میلیارد لیتر فرآورده نفتی انتقال یافته در طول سال، برآوردها نشان میدهد که سهم هدررفت ناشی از تعرضها به خطوط لوله، تنها ۵ میلیون لیتر در سال است.
وی درباره امکان انتقال نفت خام یا فرآورده به کشورهای همسایه نیز گفت: در صورت تعریف مأموریت از سوی مراجع بالادستی، شرکت آمادگی دارد عملیات انتقال به کشورهای همجوار همچون عراق و افغانستان را انجام دهد. هماکنون زیرساخت لازم برای سوآپ نفت خام یا انتقال فرآورده از شمال کشور وجود دارد.
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت خاطرنشان کرد: در شمال کشور نیز فرآوردههایی که از بندر نوشهر وارد میشوند از طریق خطوط لوله به انبار نفت چالوس انتقال مییابد.
وی همچنین گفت: این شرکت آماده است در صورت اعلام نیاز و فراهم شدن شرایط، انتقال نفت خام و سوآپ به کشورهای همسایه را انجام دهد.
وی با بیان اینکه اکنون در این حوزه وابسته به کشورهای خارج نیستیم، اظهار داشت: سال گذشته ۶ نیروگاه را به خطوط لوله متصل کردیم، برای چهار نیروگاه بسته به نیاز نفتگاز تامین شد و در مجموع در پنج ماه پایانی سال ۲۷۰ میلیون لیتر سوخت به نیروگاهها تحویل داده شد.