خبرگزاری کار ایران

در تماس با ایلنا عنوان شد؛

عدم اعلام علت مرگ دو مراجعه‌کننده بعد از جراحی زیبایی در یک کلینیک در ایذه/ ابهام در عدم اجرای دستور پلمب مرکز مذکور

عدم اعلام علت مرگ دو مراجعه‌کننده بعد از جراحی زیبایی در یک کلینیک در ایذه/ ابهام در عدم اجرای دستور پلمب مرکز مذکور
کد خبر : ۱۶۲۹۹۱۳

محرومیت شهرستان ایذه در حوزه درمان، کمبود امکانات دولتی، فقر نظارت درست در این حوزه، نبود یک بیمارستان مجهز و مهم‌تر از همه عدم وجود کلینیک‌های مطمئن تخصصی، سال هاست مردم این شهر را به عنوان یک شهرستان آسیب پذیر و درمانده در سرلیست تخصیص اعتبارات قرار داده، اما هرگز این مهم تاکنون محقق نشده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، حوزه درمان شهرستان ایذه سال ۱۴۰۴ خود را در حالی آغاز کرد که خبر مرگ یک جوان ۱۹ ساله در پی عمل زیبایی بینی در روزهای پایانی سال گذشته، یک‌بار دیگر اهمیت نظارت دقیق بر مراکز ارائه‌دهنده خدمات پزشکی و زیبایی را به همگان و بخصوص مراجع قانونی گوشزد کرد.

پیش از اعلام فوت «امیرضا عبدی مهری» و در روزهای پایانی سال سیاه درمانی ایذه، دکتر میثم معزی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز طی یک گفت‌وگوی رسانه‌ای در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳، از پیگیری پرونده به کما رفتن این جوان ایذه‌ای خبر داده بود.

وی در همین گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار داشت: «قصور پزشکی هنوز مورد تایید نیست و برای بررسی موضوع، مستندات این پرونده در کمیته قصور پزشکی مطرح می‌شود و بعد از بررسی پرونده، جزئیات بیشتر اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

در ادامه، در آغازین روزهای سال جاری، یاسین افرا سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اعلام خبر فوت «امیررضا» در شبکه اجتماعی خود، اظهار داشت: «متاسفانه امیررضا عبدی مهری امروز از میان ما رفت. پیرو دستور رئیس دانشگاه، از چند روز قبل کمیته‌های تخصصی در حال پیگیری وضعیت پرونده وی هستند. در مورد جان افراد با احدی مماشات نخواهد شد.»

با گذشت یک ماه و اندی از این ماجرای جانکاه، این پرسش عمومی هنوز مطرح است که چرا تاکنون هیچ‌گونه حکمی، گزارش تحقیق و تفحصی از سوی دانشگاه علوم پزشکی صادر نشده است و در این میان تکلیف کلینیکی که می‌بایست تا صدور حکم نهایی با احتمال تکرار یک فاجعه دیگر تعطیل می‌شد، چه می‌شود؟

در ادامه پیگیری‌های صورت گرفته و نگرانی‌های عمومی در خصوص احتمال وقوع حوادث مشابه در این کلینیک، زهرا محمدی لندی سرپرست شبکه بهداشت و درمان ایذه در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایلنا که آیا شما نامه‌ی اعضای کمیسیون ماده ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مبنی بر محرز بودن تخلفاتی چون اخذ وجوه مازاد برای جراحی و سایر تخلفات نظارتی و ارجاع به سازمان تعزیرات حکومتی و معرفی به دادگاه انقلاب برای پلمپ این کلینیک را دریافت و تائید می‌کنید؟ گفت: بله نامه پلمپ این مرکز را دریافت کردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا با توجه به تاکید نظریه کارشناسی در نامه‌ی مذکور به  عدم انجام جراحی‌های غیرمجاز و اخذ وجوه مازاد از مردم، اقدام به پلمپ نکردید؟، نیز گفت: احتمالا بعد از دریافت این نامه، مدیران این مجموعه رفته‌اند و توضیحاتی داده‌اند و دوباره رأی به بازگشایی و ادامه کار داده شده است. (این پاسخ نشان‌دهنده عدم اطلاع بهداشت و درمان شهرستان از شرایط مراکز درمانی تحت نظارت است.) 

حوادث ناگوار پیرامون این کلینیک تنها به پرونده فوت «امیررضا عبدی مهری» محدود نمی‌شود و پیش از این نیز یک مادر جوان از اهالی شهر قلعه تل به نام «سیده بهاره موسوی» پس از عمل زیبایی در این مرکز، جان خود را از دست داده و پرونده این اتفاق هنوز در جریان است.

برادر این مادر جوان در خصوص این حادثه دردناک به ایلنا گفت: خواهرم تنها ۳۲ سال سن داشت با یک بچه ۶ ماهه و یک دختر ۷ ساله. معلم بود و در شهر دهدز در نزدیکی ایذه زندگی می‌کرد. در تاریخ دوازدهم شهریورماه ۱۴۰۳ آزمایشات پیش از عمل جراحی را انجام داد و بدون هیچ مشکلی در ساعت ۱۷ غروب ۱۸ شهریور در این کلینیک تحت عمل زیبایی بینی قرار گرفت. روز بعد برای بیرون کشیدن تامپون «مش بینی» به مطب دکتر مراجعه می‌کند.

وی افزود: پزشک در مطب حضور نداشت و پرستار مطب اقدام به بیرون کشیدن مش می‌کند. خون لخته و سپس خون رقیق از دماغ خواهرم جاری می‌شود. با پزشک تماس می‌گیرند و می‌گویند رنگ بیمار زرد و دچار افت فشار شده، دکتر می‌گوید مش جدید بگذارید و بگوئید فردا دوباره مراجعه کند. ساعت ۸ صبح روز بیستم شهریور یعنی دو روز بعد از عمل، مادرم با من تماس گرفت و گفت بهاره دچار افت فشار شده است. می‌گوید حالت تهوع دارم. به اندازه یک قاشق کوچک به او آناناس دادیم و به یکباره آن را بالا آورد. با اورژانس و همزمان شوهر خواهرم تماس گرفتیم و به سرعت به بیمارستان مراجعه کردیم. «بهاره در خانه پدری خود در شهر قلعه تل دچار افت فشار شد.»

وی افزود: در بیمارستان با تنها چیزی که فکرش را نمی‌کردیم مواجه شدیم. ساعت ۱۰ صبح ضربان قلب خواهرم نامنظم شد. او را به اتاق احیا بردند. یک ساعت و نیم طول کشید و ساعت ۱۰:۴۰ دقیقه بهاره دچار ایست قلبی شد و در ساعت ۱۲ ظهر به ما گفتند که بهاره فوت شده است. با دکتر جراح او در ایذه تماس گرفتیم، گفت به من ربطی ندارد. بیمار من بیمه است، او را به سردخانه ببرید. به همین راحتی. این در حالی است که زمین و زمان برای خانواده من سیاه شده بود.

سید نورالدین موسوی در پایان، گفت: خواهرم کالبدشکافی شد، پس از چند ماه، جواب کالبدشکافی آمد. مشکل ما از جایی شروع شد که برادر پزشک جراح خواهرم، رئیس نظام پزشکی شهرستان بود. حسینی رئیس نظام پزشکی خوزستان به ما اطمینان داد که اجازه نمی‌دهیم حق شما ضایع شود. هنوز پیگیر پرونده هستیم. پرونده خواهرم پس از اعتراضات خانواده ما به آراء صادره، ابطال و دارد از طریق نظام پزشکی دنبال می‌شود. امیدوارم اتفاقی که برای ما افتاد، کسی دیگر دچارش نشود.

در همین خصوص، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه، بلاخره نتیجه‌ی گزارشات بهداشت و درمان ایذه مبنی بر تخلفاتی همچون دریافت وجه نقد اضافه و همچنین ارتباط فوت دو بیمار با نوع عملکرد این کلینیک، تا این لحظه به چه نتیجه‌ای رسیده است و آیا این کلینیک کماکان مجاز به انجام جراحی‌هایی از این دست، هست یا خیر؟ و اینکه سرنوشت ملک مورد اجاره کلینیک مذکور که قرار بود در سال ۱۴۰۴ تمدید نشود، به کجا رسیده است؟ پاسخ نداد.

قرارداد اجاره ساختمان بیمارستان قدیم ایذه به این کلینیک، که در خصوص مبلغ اجاره ماهانه و مغایرت آن با مبلغ کارشناسی شده نیز مغایرت زیادی دارد، طبق نامه‌ی مکتوب علوم پزشکی اهواز به مرکز بهداشت و درمان ایذه، تا پایان سال ۱۴۰۳ به اتمام می‌رسید و اعلام شده بود که تحت هیچ شرایطی، این قرارداد تمدید نخواهد شد. ولی در این مورد نیز رئیس بهداشت و درمان ایذه از اجاره ملک مذکور تا پایان سال جاری به این کلینیک خبر داد و علوم پزشکی اهواز نیز حاضر به پاسخگویی به این مغایرت نشد.

انتهای پیام/
خبرنگار : بهنام رضایی مالمیر
ارسال نظر
پیشنهاد امروز