رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان:
حدود ۷۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گلستان به سامانههای نوین آبیاری مجهز هستند

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان گفت: حدود ۷۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گلستان به سامانههای نوین آبیاری مجهز هستند وشرکت آب و فاضلاب در شبکه توزیع آب هدررفت بسیار بالایی دارد.
به گزارش ایلنای گلستان، علی رضا نورانی اظهارکرد: صرفهجویی در آب کشاورزی یکی از بزرگترین چالشها در دنیای امروز است که نیازمند بهرهگیری از روشهای نوین و کارآمد است. با توجه به محدودیت منابع آبی و تغییرات اقلیمی، کشاورزان باید به دنبال روشهای کاهش مصرف آب در کشاورزی باشند که بتوانند مصرف آب را کاهش دهند.
وی ادامه داد: کلیدیترین معنا در مواجهه با شرایط کمآبی، سازگاری است و در این راستا، استان باید یک نگاه منطقی در بیشترین بخش مصرف که مربوط به حوزه کشاورزی بوده را حاکم کند. در حقیقت ما باید برای بخش کشاورزی قدمهای موثری برداریم و به بخش کشاورزی کمک کنیم تا به زیرساختهای مناسب در جهت سازگاری با کم آبی دست پیدا کند تا مصرف آب در بخش کشاورزی مدیریت شود.
نورانی تصریح کرد: حدود ۷۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گلستان به سامانههای نوین آبیاری مجهز میباشند، در صورتیکه اراضی آبی کشاورزی استان حدود ۳۲۰ هزار هکتار است. از این جهت، توسعه سامانههای نوین آبیاری یکی از اقداماتی است که بر اساس سند سازگاری با کم آبی وتأکیدات برنامه هفتم پیشرفت میبایست به آن توجه ویژهای شود.
وی گفت: در برنامه هفتم پیشرفت، تمامی سیاستگذاران یعنی سیاستگذاران محلی و ملی بایستی برای بخش آب و توسعه سامانههای نوین آبیاری تلاش ویژه و اقدامات عملیاتی انجام دهند.
نورانی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به موضوع اقتصاد آب اشاره داشت و اظهار نمود: اقتصاد آب باید به حالت تعادل برسد، چراکه، به میزان زیادی از قیمتهای یارانهای تبعیت میکند و باعث شده شرکتهایی مثل آب و فاضلاب در فضای زیان حرکت کنند و در حقیقت، ادامه این روند منجر بهعدم پویایی و بالندگی لازم خواهد شد.
علیرضا نورانی اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب در شبکه توزیع آب هدررفت بسیار بالایی دارد به عبارتی حدود ۱۸٪ از شبکهها هدررفت آب دارند و به علت اینکه درآمدها جوابگوی هزینههای نگهداری شبکه نمیباشد، سراغ این موضوع نمیروند، از این حیث بایستی یک فکر اساسی شود.