استاندار همدان:
تاکید بر لزوم تحقق توسعه پایدار متوازن و عادلانه

تلاش برای تحقق رفاه کارگری و اشتغال پایدار همدان
استاندار همدان در جلسه هماندیشی با نمایندگان کارگران و کارفرمایان استان همدان بر لزوم تحقق توسعه پایدار متوازن و عادلانه تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از همدان، حمید ملانوری شمسی با اشاره به ظرفیتهای غنی استان همدان در حوزههای کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری، خواستار بهرهگیری حداکثری از منابع و توان نیروی انسانی شد.
وی توسعه معیشت، ارتقای سطح رفاه و افزایش نشاط اجتماعی را از اهداف اصلی برنامههای استان دانست و تصریح کرد: اشتغال پایدار تنها با کار، تلاش و برنامهریزی نوآورانه محقق میشود.
استاندار همدان، ایجاد زنجیره ارزش در تولید و خدمات و حفظ منابع برای نسلهای آینده را ضروری و بر نقش کارآفرینان و سرمایهگذاران تاکید و از برنامههای گسترده برای جذب و حمایت از سرمایهگذاری در استان خبر داد.
وی با بیان اینکه در مدت زمان کوتاه مسئولیت خود در استان، تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات و بهبود وضعیت معیشتی مردم و کارگران به کار بستهایم، عنوان کرد: با توجه به مشکلات فراوان و عقبماندگیهای ده ساله، برنامههای قابل توجهی برای رفع موانع توسعهای و ایجاد اشتغال پایدار در استان همدان در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار همدان با اشاره به دشواریهای موجود در شرایط اقتصادی کشور، تاکید کرد: با وجود تمام مشکلات، در تلاش هستیم تا از ظرفیتهای موجود استان به نحو احسن استفاده کنیم و زمینههای اشتغال برای جوانان فراهم شود.
ملانوری با بیان اینکه در مسیر تحول و پیشرفت استان همدان تعامل و همکاری دستگاههای دولتی، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی ضروری است، افزود: در این مدت شاهد تحولاتی بودیم که بعضی از پروژههایی که مدتها متوقف شده بودند، به نتیجه رسیدند و پروندههای معوقه استان که برخی از آنها بیش از 20 سال در پشت درهای بسته مانده بود، با همت و پیگیری حل شدند.
وی در ادامه به اهمیت سرمایهگذاری و حمایت از کارآفرینان اشاره کرد و گفت: دولت در کنار برنامهریزیهای کلان، به دنبال تقویت بخش خصوصی و ایجاد فضای مناسب برای سرمایهگذاران است بر همیناساس در استان همدان با توجه به ظرفیتهای بالقوهای که داریم، میتوانیم در عرصههای مختلف مانند کشاورزی، صنعت، معدن، و گردشگری گامهای بلندتری برداریم.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه کارگران به عنوان ستون فقرات اقتصاد کشور، باید در مسیر توسعه و رشد اقتصادی کشور، جایگاه واقعی خود را پیدا کنند، بیان کرد: برای این منظور باید به تمامی مشکلات آنها رسیدگی کنیم و فضایی فراهم کنیم که کارگران بتوانند از مزایای اقتصادی بهرهمند شوند.
ملانوری در پایان با بیان اینکه جلسات متعددی با مدیران کل استان و بخشهای مختلف در حال برگزاری است، از همگان خواست تا با همکاری و تعامل بیشتر در جهت حل مشکلات استان و بهبود وضعیت کارگران تلاش کنند و افزود: در آیندهای نزدیک، خبرهای خوبی از پیشرفتهای صورت گرفته در حوزههای مختلف به گوش مردم خوب و فهیم استان همدان خواهد رسید.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه بهترین سرمایهگذاری در تولید تمرکز بر منابع انسانی است، خاطرنشان کرد: در همین راستا با ظرفیتهای خوبی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد، شعاری با عنوان «هر ایرانی یک مهارت» را اعلام کرده است.
وهب مختاران از کاهش حوادث ناشی از کار در این استان طی سال ۱۴۰۳ خبر داد و آموزش و فرهنگسازی ایمنی را یک ضرورت اجتماعی دانست.
مختاران با اشاره به بررسی بیش از پنج هزار پرونده در هیئتهای تشخیص و بیش از هزار و پانصد پرونده در هیئتهای حل اختلاف گفت: تلاش شده با ارتقای فرهنگ ایمنی و همکاری کارگران، کارفرمایان و بازرسان، از بروز حوادث کاری پیشگیری شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان نیز در این جلسه گفت: امنیت شغلی، بهبود معیشت و اجرای قانون درمان رایگان از مهمترین خواستههای جامعه کارگری است.
چنگیز اصلانی خاطرنشان کرد: یکی از اصلیترین مباحث ما در روز کارگر امسال، قطعاً موضوع اعتراض ما به واگذاری بانک رفاه کارگران است که به آن اعتراض شدیدی داریم. بر این باور هستیم که نباید این بانک بهعنوان حقالناس، از سازمان تامین اجتماعی گرفته شود.
وی با اشاره به معضلات معیشتی کارگران خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر وضعیت معیشتی کارگران به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
اصلانی بیان کرد: مطالبات کارگران در ایران به خصوص در چند دهه اخیر بسیار حداقلی شده و به بهبود سطح معیشت تا حدِ داشتنِ یک زندگیِ بخور و نمیر و بهرهمندی از حداقل خدمات بهداشتی و درمانی تنزل پیدا کرده است.