هانی زاده در گفتوگو با ایلنا تحلیل کرد:
دلایل ممانعت تلآویو از سفر محمود عباس به دمشق/تبعات منطقهای مداخله سیاسی - امنیتی اسرائیل در سوریه

کارشناس مسائل منطقه گفت: اسرائیل در تلاش است تا به هر ترتیب از ارتباط تشکیلات خودگردان با دولت سوریه جلوگیری کند.
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به ممانعت و مداخله اسرائیل در سفرهای رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: ممنوعیت خروج محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از رامالله به کشورهای دیگر برای نخستین بار نبوده است. اسرائیل در گذشته نیز برای رهبران حماس در غزه و همچنین رهبران تشکیلات خودگردان محدودیتهایی بر اساس تحولات داخلی، منطقهای و بینالمللی ایجاد کرده بود. با این حال، محمود عباس در نهایت توانست به دمشق وارد شود و با ابومحمد جولانی، رئیس دولت موقت سوریه، دیدار کند. این اتفاق نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در نهایت اجازه داد تا محمود عباس پرواز کند و به دمشق بیاید اما هدف اصلی جلوگیری از سفر محمود عباس به خارج، و بهویژه به سوریه، این بود که رژیم صهیونیستی به خوبی میداند تشکیلات خودگردان از طرح جدید اسرائیل برای انتقال اهالی غزه به سوریه آگاه است. محمود عباس به شدت نگران این موضوع است و این نگرانی را به مسئولان مصر، اردن و دیگر کشورهای عرب منتقل کرده است.
وی ادامه داد: عباس قصد داشت در دیدار با ابومحمد جولانی، مشکلات و عواقب انتقال اهالی غزه به سوریه را گوشزد کند و از وی بخواهد که با این طرح مخالفت کند. مسئولان رژیم صهیونیستی قصد داشتند مانع سفر محمود عباس به سوریه شوند، زیرا سوریه و نواحی جنوبی آن اکنون به نوعی تحت اشراف این رژیم قرار دارد. رژیم صهیونیستی بخش مهمی از خاک سوریه را اشغال کرده و اطلاعات کاملی از اوضاع این کشور دارد. همچنین، ارتباط پنهانی با گروه هیأت تحریرالشام (جبهه النصره سابق) نیز برقرار کرده است. سوریه که پیش از سقوط دولت بشار اسد به عنوان یک کشور ضد اسرائیل شناخته میشد، اکنون به پایگاهی مهم برای توطئههای رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت و منطقه تبدیل شده است. بر همین اساس محمود عباس نسبت به نفوذ رژیم صهیونیستی در طرح انتقال اهالی غزه به سوریه نگران است و هدف از دیدار او با ابومحمد الجولانی، هشدار درباره خطرات این طرح بوده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی نیز در تلاش است تا این طرح را عملیاتی کرده و از ارتباط تشکیلات خودگردان با دولت سوریه جلوگیری کند. البته در نهایت، دولت اسرائیل اجازه داد تا محمود عباس از رامالله خارج شود و به دمشق سفر کند. در این میان، اسرائیل به شدت نگران ارتباطات جریانهای فلسطینی، با سوریه است. رژیم صهیونیستی بیش از ۷۰۰ کیلومتر مربع از خاک سوریه را اشغال کرده است که از جبلالشیخ در دامنههای جولان تا قنیطره و درعا در جنوب سوریه را در بر میگیرد. این مناطق اشغالی، کمربندی مشابه آنچه در دهههای ۷۰ و ۸۰ میلادی در جنوب لبنان ایجاد کرده بود، تشکیل دادهاند. اسرائیل قصد دارد اهالی غزه را به این مناطق منتقل کند تا سوریه وارد بحران جدید شود. این طرح با همکاری آمریکا و اسرائیل تهیه شده و هدف آن اجرایی کردن سناریوهای سیاسی و نظامی علیه سوریه است. در این راستا ابومحمد الجولانی، که نقشی کلیدی در این برنامه دارد، سکوت اختیار کرده و واکنشی نسبت به این طرح و نفوذ رژیم صهیونیستی در سوریه از خود نشان نداده است و این موضوع نشان میدهد که ارتباطاتی بین هیئت تحریرالشام و رژیم صهیونیستی وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جولانی که سالها با اسرائیل و آمریکا ارتباط برقرار کرده است، به خوبی میداند که حضور او و سرنگونی دولت بشار اسد بدون کمک آنها امکانپذیر نبوده است. او خود را به عنوان عامل اسرائیل و آمریکا میشناسد و نقشی مشابه صدام در دهههای گذشته ایفا میکند. اکنون جولانی قصد دارد بیشترین ضربه را به محور مقاومت در لبنان وارد کند. به همین دلیل، نسبت به تحرکات اسرائیل بیتفاوت است و این نشاندهنده توطئههای مشترکی برای ضربه زدن به محور مقاومت و حزبالله در لبنان است. در نهایت، اگر جامعه جهانی، اتحادیه عرب و کشورهای اسلامی حساسیت لازم را نشان ندهند، رژیم صهیونیستی در آینده اهالی غزه را به تدریج از غزه خارج و به این مناطق اشغالی در سوریه منتقل خواهد کرد. این اقدام نه تنها برای سوریه بلکه برای کل منطقه بسیار خطرناک خواهد بود.