خبرگزاری کار ایران

روسیه جدید متعلق به قرن شانزدهم به بعد است

روسیه جدید متعلق به قرن شانزدهم به بعد است
کد خبر : ۱۶۲۶۵۰۰

دبیر انجمن علمی علوم سیاسی گفت: دکتر سنایی در کتاب روایت و تحلیل ایرانی از تاریخ تحولات روسیه به ما نشان داده‌اند که روسیه چگونه هویت امروزی خود را پیدا کرد. روسیه جدید متعلق به قرن شانزدهم به بعد است. روسیه امروزی کهن نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابراهیم متقی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در نشست بررسی روایت و تحلیل ایرانی از تاریخ تحولات روسیه که روز دوشنبه یکم اردیبهشت ماه برگزار شد، تصریح کرد: من در زمان دانشجویی با افرادی مانند عنایت‌الله رضا روابط زیادی داشتم و ایشان خیلی از کتاب ها روس را به فارسی ترجمه کردند. سنت های موازنه قدرت هیجدهم و نوزدهم آثار خودش را در روس ستیزی ایران و آمریکا به جا گذاشت ابن روس ستیزی این چنین به وجود آمد کهرروس ها همیشه دشمن هستند در نگاه روابطی مرشایرمری عموم تهاجمی است. روسیه به ایران زمان حمله نظامی کرد که در اوج قدرت نظامی بود. روسیه فرانسه را شکست داده بود. روسیه از قرن نوزده که فرانسه را شکست داد تبدیل به یک قدرت برای اروپایی ها شد. زمانی که کنگره وین شکل گرفت آلکساندر اتحاد مقدس را سه سال بعد شکل داد‌.

وی ادامه داد: دو سنت مسیحی وجود دارد یک سنت مسیحی که با روسیه شکل گرفته است و دیگری سنتی که با انگاره ها آتنی که با اروپا غربی شکل گرفته است به همین دلیل که در قالب مفاهیم قرن نوزده نگاه می‌کند. دوتکویل در کتاب خودش در دهه بیست مینوسید که روسیه و آمریکا دو قدرت جهانی می‌شوند و شکل گرفت. اروپا همیشه نسبت به روسیه نگرانی داشته است. روس‌هراسی که در ایران وجود دارد به خاطر وقایع تاریخی آن است.

متقی تصریح کرد: سیاست خارجی ایران انعطاف پذیر نیست و نرم افزاری کمتر دارد و سیاست خارجی روس هم همین مشکل را دارد. همینطوری که مصباحی آن تنهایی استراتژیک را بر ایران مطرح کرده است ، برای روسیه هم وجود دارد. بخش دیگری هم بخاطر مسیانیسم ایرانی و روسیه است. آن جا نشان می‌دهد که قالب های فرهنگی چگونه با قالب های اجتماعی پیوند پیدا می‌کند. بیگانه هراسی در هر دو کشور وجود دارد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: از نظر من دکتر ظریف یک دیپلمات منحصر فرد است وقتی ایشان وزیر آموز خارجه بود همین بحثهای محافظه کاری به وجود آند که اهمیت به مسائل ژئوپلیتیک و مسائل امنیتی بود. این محافظه کاری همین اهمیت بخ مسائل امنیتی و ژئوپلیتیکی است.

در ادامه حسین سلیمی دبیر انجمن علمی علوم سیاسی گفت: دکتر سنایی در این کتاب به ما نشان داده‌اند که روسیه چگونه هویت امروزی خود را پیدا کرد. روسیه جدید متعلق به قرن شانزدهم به بعد است. روسیه امروزی کهن نیست.

وی ادامه داد: ایشان به خوبی نشان داده‌اند که روسیه جدید چگونه تحت تاثیر عوامل تاریخی متعددی است مثل حمله مغول که بوروکراسی شرقی را به آن‌جا برد و روحیه سیاسی روسی را تحت تاثیر خود قرار داد و در پی آن نوعی اسطوره امنیت و شخصیت فرهمند که باید امنیت را برای آن‌ها به ارمغان آورد، در ذهنشان شکل گرفت و در دوران بعد از اتحاد شوروی چطور این ذهنیت، خود در شخصیت پوتین خودش را نشان داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز