یونیسف:
در صورت عدم اقدام فوری، بحران سودان به فاجعهای بزرگتر تبدیل میشود

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که با ورود بحران در سودان به سال سوم، تعداد کودکان نیازمند کمکهای بشردوستانه دو برابر شده و از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ابتدای سال ۲۰۲۳ به بیش از ۱۵ میلیون نفر در حال حاضر رسیده است.
به گزارش ایلنا، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که با ورود بحران در سودان به سال سوم، تعداد کودکان نیازمند کمکهای بشردوستانه دو برابر شده و از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ابتدای سال ۲۰۲۳ به بیش از ۱۵ میلیون نفر در حال حاضر رسیده است.
یونیسف تأکید کرد که اگر اقدام فوری صورت نگیرد، بحران انسانی وحشتناک سودان میتواند به یک فاجعه بزرگتر تبدیل شود. خشونت علیه کودکان، گرسنگی و بیماری در حال افزایش است. آوارگی همچنان زندگیها را مختل میکند، دسترسی عوامل فعالیتهای بشردوستانه به خانوادهها و منابع مالی در حال کاهش است و فصل بارانی از ماه می تا اکتبر که اغلب به سیلابهای مخرب و افزایش سوءتغذیه و بیماریها منجر میشود، در پیش است.
«کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف گفت: «دو سال خشونت و آوارگی زندگی میلیونها کودک در سودان را ویران کرده است. نیازها همچنان از منابع مالی بشردوستانه پیشی میگیرد. با نزدیک شدن فصل باران، دسترسی به کودکانی که پیش از این، از سوءتغذیه و بیماری رنج میبردند، سختتر خواهد شد. از جامعه بینالمللی خواستارم که از این فرصت مهم برای اقدام استفاده کرده و برای کودکان سودان تلاش کنند».
سودان در حال تحمل بزرگترین بحران انسانی و آوارگی کودکان در جهان است. نیمی از بیش از ۳۰ میلیون نفر نیازمند کمکهای بشردوستانه در سال جاری، کودکان هستند. این درگیری نزدیک به ۱۵ میلیون نفر را در داخل سودان و در مرزها آواره کرده است. بیش از نیمی از آوارگان کودکان هستند و تقریباً یک سوم آنها زیر پنج سال دارند. در مناطقی که فرصتهایی برای بازگشت وجود دارد، مهمات منفجرنشده و دسترسی محدود به خدمات ضروری، جان کودکان را در معرض خطر بیشتری قرار میدهد. قحطی در حال گسترش است، نرخ واکسیناسیون کاهش یافته و حدود ۹۰ درصد از کودکان از تحصیل باز ماندهاند.