چهارمین همایش آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران به میزبانی شرکت فولاد خوزستان

در همایشی که به میزبانی شرکت فولاد خوزستان برگزار شد، مقامات و فعالان حوزه معدن و فولاد به بررسی چالشها و فرصتهای پیش روی صنعت فولاد پرداختند. این همایش، با تأکید بر توانمندسازی آزمایشگاهها و استفاده از فناوریهای نوین، به ارائه مقالات و طرحهای بهبود زنجیره تولید فولاد و هماندیشی میان متخصصان در راستای ارتقاء کیفیت تولید میپردازد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، همایش یادشده با حضور امیر یونسیان (مدیر شبکهی آزمایشگاهی کشور)، یعقوبی (معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران) و محمد نیکوکار (قائم مقام مدیرعامل فولاد خوزستان) و جمعی از فعالان این حوزه، در تاریخ ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ در تالار شهید امتی شرکت فولاد خوزستان آغاز بهکار کرد.
توانمندسازی آزمایشگاهها با هوش مصنوعی
امیر یونسیان، مدیر شبکهی آزمایشگاهی کشور، از توانمندسازیهای انجامشده در حوزه هوش مصنوعی، تامین و ساماندهی خدمات صنعتی و استانداردسازی در شبکههای آزمایشگاهی کشور خبر داد.
وی همچنین به عضویت فعال آزمایشگاه فولاد خوزستان در شبکههای آزمایشگاهی و رویکرد جدید معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه ورود شرکتها به زیستبوم فنآوری اشاره کرد.
ضرورت حرکت به سوی تولید فولاد کیفی
وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری همایش، به اجرای نمایشگاه جانبی و ارائه مقالات به عنوان نکات مثبت این دوره اشاره کرد.
وی بر لزوم حرکت آزمایشگاهها به سوی تولید آهن و فولاد کیفی تاکید کرد و صنعت فولاد کشور را جزو معدود صنایعی دانست که به افق چشمانداز ۱۴۰۴ نزدیک شده است، هرچند زیرساختهای انرژی مورد نیاز صنعت از این افق فاصله دارد.
یعقوبی با اشاره به رکورد تولید فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ و محدودیتهای ۵۰ درصدی انرژی، از کاهش قابل توجه تولید و صادرات این شرکت خبر داد و بر اهمیت این صنعت برای کشور و استان تاکید کرد.
نقش آزمایشگاهها در توسعه صنعت فولاد و چالشهای پیش رو
محمد نیکوکار، قائم مقام مدیرعامل فولاد خوزستان، به اهمیت رشد و صنعت فولاد در کشور اشاره کرد و از توسعه ظرفیت تولید فولاد از یک و نیم میلیون تن به نزدیک به ۵۰ میلیون تن خبر داد.
وی همزمان با توسعه تولید و منابع انسانی، به توسعه آزمایشگاهها نیز اشاره کرد.
نیکوکار همچنین به ناترازیهای انرژی در سه سال گذشته و زیانهای ناشی از آن بر صنعت فولاد اشاره نموده و از راهاندازی تصفیهخانه پساب صنعتی در فولاد خوزستان و کاهش مصرف آب از رودخانه کارون خبر داد.
کمیته آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد و اهداف آن
عبدالرضا جابری، دبیر انجمن آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران، با اشاره به سابقه ۸ ساله این کمیته (از سال ۱۳۹۵) از فعالیت ۵۰ آزمایشگاه فعال در حوزه معدن و فولاد به عنوان عضو این کمیته خبر داد و هدف از تشکیل این کمیته را تشکیل یک آزمایشگاه خانوادگی برای استفاده تمامی اعضا از امکانات یکدیگر عنوان کرد.
وی همچنین به ساختار هیات اجرایی و کارگروههای این کمیته اشاره کرد.
آزمایشگاههای سنتی و پیشرفته و چالشهای پیادهسازی هوش مصنوعی
گرشاسبی، استاد دانشگاه علم و صنعت، به تفاوتهای آزمایشگاههای سنتی و مدرن (استفاده از هوش مصنوعی، دقت و سرعت، یکپارچگی دادهها و اتوماسیون فرایندها) اشاره کرد.
وی چالشهای پیادهسازی هوش مصنوعی در آزمایشگاههای صنعتی از جمله کیفیت دادهها، هزینهها و مقاومت فرهنگی و سازمانی را برشمرد و راهکارهایی مانند فرهنگ نوآوری در سازمان، تشکیل گروههای متخصص و طراحی سیستمهای خودکار را ارائه داد.
استاد دانشگاه علم و صنعت در پایان بر لزوم آمادگی برای استفاده از هوش مصنوعی تاکید کرد.
رایگیری و تجلیل از فعالان
در حاشیه این مراسم، رایگیری انتخاب اعضای هیات اجرایی کمیته آزمایشگاههای صنایع معدن و فولاد برای دوره بعد به مدت ۲ سال با نظارت بهروز اسماعیلی برگزار شد. همچنین از اعضای کارگروه تخصصی، طرحهای فنآورانه و مقالات برتر با اهدای لوح، تجلیل شد.