ایلنا گزارش میدهد؛
تنبیه دانش آموزان آسیب روحی و جسمی که جدی گرفته نمیشود

یک کارشناس؛ تنبیه بدنی عزت نفس دانش آموزان را کاهش میدهد
برغم ممنوعیت و کم شدن تنبیه بدنی در مدارس، هنوز برخی از معلمان، مدیران و دیگر اولیای مدارس از تنبیه بدنی، به عنوان یک ابزار کاربردی در تربیت دانش آموزان استفاده می کنند در حالی که از آسیب های روحی و روانی آن مطلع نیستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با یک جستجوی ساده در فضای مجازی، خیل عظیمی از گزارش های مرتبط با تنبیه بدنی دانش آموزان را پیش روی مخاطب قرار می دهد، تنبیه هایی که همین چند روز گذشته اتفاق افتاده و حتی منجر به جراحت شدید دانش آموز شده است.
۱۳ دانش آموز پسر یک دبستانی در سنندج ۲ روز گذشته توسط معلم خود مورد تنبیه قرار گرفتند و دلیل آزار جسمی این دانش آموزان نیز گم شدن شارژر گوشی معلم عنوان شده است.
با مقصران حادثه طبق قانون برخورد می شود
سیدغریب سجادی فرماندار سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه، بعنوان نماینده دولت با جدیت این حادثه را مورد بررسی قرار می دهم گفت: با مقصران آن طبق قانون برخورد شود.
وی با تأکید بر اینکه نباید خطای یک فرد، جایگاه معلمان شریف و دلسوز را زیر سئوال ببرد، افزود: ما در استان کردستان معلمانی داشتهایم که جان خود را برای نجات دانشآموزان فدا کردهاند.
فرماندار سنندج تصریح کرد: در این موضوع، مدیران آموزش و پرورش استان و شهرستان باید پاسخگو باشند و نمیتوان به صرف تنبیه و اخراج یک معلم خاطی بسنده کرد. چون برخورد قانونی، جدی و عبرتآموز با مقصران اصلی، خواسته مردم و مسئولین دغدغهمند است.
سجادی با اشاره به مسائل ریشهای نظام آموزش و پرورش، تصریح کرد: تبعید معلمان خاطی به روستاها یا مناطق محروم، ناعادلانه و خلاف عدالت آموزشی است و مناطق کمبرخوردار نیازمند بهترین معلمان هستند.
فرماندار سنندج با بیان اینکه،ارزیابی سلامت روانی و توانایی کنترل خشم باید از ملاکهای اصلی جذب معلم باشد خواستار بازنگری جدی در ساختارهای ارزیابی و پذیرش معلمان شد.
وی تأکید کرد: با ورود دستگاه قضائی، از جمله دادستان و مدیرکل دادگستری استان، پرونده این حادثه به صورت ویژه بررسی خواهد شد و از تمام ظرفیتهای قانونی برای برخورد با عاملان این اتفاق تلخ استفاده میشود.
تنبیه بدنی اعتماد به نفس دانش آموزان را کاهش می دهد
رامین احمدنژاد روانشناس تربیتی نیز در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، بیان کرد: با توجه به اینکه شخصیت فردی دانش آموز درسنین کم شکل می گیرد در صورت تنبیه به طور جدی آسیب می بیند به گونهای که باعث می شود تا سال ها تنبیه بدنی معلم و سایر اولیای مدرسه و حتی خانواده را فراموش نکند و این خاطره آزار دهنده در ذهنش باقی بماند.
احمد نژاد افزود: مدرسه گریزی، دلزدگی، ابتلا به ترس های مرضی، درونی شدن خشم و پرخاشگری از جمله دیگر آسیب های روحی و روانی تنبیه های بدنی دانش آموزان است.
وی با بیان اینکه، با تنبیه بدنی عزت نفس دانش آموز کاهش می یابد گفت: همچنین این امر باعث صدمه دیدن اعتماد به نفس وی می شود.
این روانشناس تربیتی، استفاده از کلمات رکیک و توهین آمیز معلمان در تحقیر دانش آموزان را نوع دیگری از تنبیه برشمرد و گفت: علت افزایش توهین کلامی برخی از معلمانی که حوصله آنچنانی برای تدریس ندارند، ناآگاهی آنان از تبعات زیاد تنبیه بدنی است و به نوعی با این رفتار، خشم خود را تخلیه می کنند.
احمدنژاد ادامه داد: تنبیه در گذشته شاید رواج داشت اما اکنون همه می دانند که این نوع تنبیه اثر سوء بسیاری بر روان دانش آموزان می گذارد، معلم باید تفاوت های فردی و خانوادگی همه دانش آموزان کلاس را بشناسد، تا بر اساس آن توانایی مدیریت صحیح کلاس را داشته باشد.
این روانشناس تربیتی صبر و حوصله معلم را از ویژگی های بارز این شغل دانست و گفت: بنابراین شخصیت معلم سبب می شود تا نه فقط از کلمه های نامناسب و ناهنجار در کلاس استفاده نکند، بلکه جای تعجب است اگر فردی پیدا شود که در حال حاضر از تنبیه بدنی برای مدیریت کلاس بهره بگیرد.
وی یکی ازعلل این نوع تنبیه را نا آشنایی معلم به شغلی که انتخاب کرده است عنوان کرد و ادامه داد: معلم با این رفتار باعث دگرگونی در سرنوشت دانش آموز، تحقیر وی نزد هم کلاسی ها و شکل گیری دیگر تبعات جبران ناپذیر دیگر در زندگی وی می شود.
احمدنژاد تشویق را بسیار کارآمدتر از تنبیه ها ذکر کرد و افزود: آثار محبت کردن و ارزش گذاری به دانش آموز بسیار سریع تر از تنبیه کردن به روش های قانونی نتیجه می دهد.