صوفی در گفتوگو با ایلنا:
دستگاههای اجرایی وظیفه خود را برای اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی به خوبی انجام ندادهاند/تسهیلات حوزه مسکن باید منطبق بر واقعیتهای روز جامعه باشد

یک عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: یکی از موضوعاتی که میتواند به وضعیت بازار مسکن کشور کمک کند، قانون مالیات بر واحدهای خالی است که تا الان دستگاههای اجرایی وظیفه خود را در این خصوص به خوبی انجام ندادهاند.
عباس صوفی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص اجرایی شدن قانون مالیات بر خانههای خالی و این که چقدر این مصوبه مجلس میتواند بر بازار مسکن تاثیر داشته باشد، گفت: اگر واقعاً قوانین مختلفی که هست به درستی اجرا شوند، قطعاً اثرگذار خواهند بود. یکی از موضوعات مهم در حوزه مسکن مالیات بر خانههای خالی است، اما این به شرطی است که سازمان امور مالیاتی با وزارت راه و شهرسازی و دیگر سازمانهای دستاندرکار به صورت جدی و واقعی وارد این موضوع شوند و خدایی ناکرده حقی از کسی ضایع نشود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: آنهایی که باید طبق قانون مالیات خود را پرداخت کنند، قطعاً هم بر حوزه درآمدی دولت و هم بر کنترل قیمت مسکن تأثیرگذار خواهند بود. این موضوع باعث میشود که مسکن بیشتری در جامعه عرضه شود و قیمت مسکن به تعادل برسد.
وی تاکید کرد: اما فقط این نیست، ما برای این که قیمت مسکن، چه در حوزه فروش و چه در حوزه اجاره را کنترل کنیم، نیاز به اقدامات بهتر و مؤثرتری داریم. این اقدامات شامل ساخت واحدهای مسکونی، ارائه تسهیلات لازم به مردم برای ساخت و اجاره مسکن و نظارت بر کیفیت ساخت است. در واقع میخواهم بگویم این یک موضوع چندوجهی است که هم دولت و هم مجلس باید به صورت جدی وارد آن شوند تا انشاءالله بتوانیم قیمت مسکن را در کشور کنترل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که میتواند به وضعیت بازار مسکن کشور کمک کند، قانون مالیات بر واحدهای خالی است که تا الان دستگاههای اجرایی وظیفه خود را در این خصوص به خوبی انجام ندادهاند.
صوفی درباره تسهیلات خرید مسکن و اینکه اقساط این وام بالاست و مشخص است بسیاری از افراد توان پرداخت این اقساط را ندارند، گفت: این وظیفه دولت است که طبق قانون، زمین را ارائه دهد و بر اساس قانون جهش تولید مسکن و قانون جوانی جمعیت برای ساخت مسکن هم به مردم تسهیلات بدهد.
وی با اشاره به اینکه دولت با بودجهای که مجلس و مولدسازی در اختیارش میگذارد باید زیرساختها را آماده کند، عنوان کرد:۰ برای ساخت واحدهای مسکونی مردم که توان ساخت ندارند. تسهیلات باید منطبق بر واقعیتهای روز جامعه باشد. متأسفانه تسهیلاتی که اکنون دولت اعلام میکند، بعضا بانکها به خوبی پرداخت نمیکنند و مردم واقعاً از عدم همکاری بانکها نگران و ناراحت هستند.۰ کمیسیون عمران سال گذشته جلسات خوبی با مدیران عامل بانکها داشت، با حضور وزارت راه و سازمان امور مالیاتی و دستگاههای اجرایی و نظارتی کشور مانند دیوان محاسبات که بر وظایف بانکها نظارت میکند. بانکها وظیفه دارند که تسهیلات بدهند و بانک مرکزی باید کنترل کند.
صوفی با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات میتواند بر افزایش ساخت واحدهای مسکونی و همچنین عرضه لازم در کشور بر اساس تقاضا تأثیرگذار باشد، اظهار داشت: حتماً تسهیلات باید بر اساس نیازهای واقعی جامعه باشد و بعضاً تسهیلاتی که اکنون دولت ارائه میدهد یا مبلغ بازپرداخت آن با واقعیتهای قیمتهای روز همخوانی ندارد و حتماً باید از سوی بانک مرکزی تجدیدنظر شود. هرچند دولت و منابعش در این حوزه کم هستند، اما واقعیت این است که مردم هم توان لازم را ندارند. دولت باید بیشتر تلاش کند و تسهیلات بیشتری ارائه دهد تا به کسانی که واقعاً مستحق دریافت تسهیلات هستند، کمک کند، البته در حوزه اجاره مسکن اقدام صورت گرفت که امیدواریم ادامه داشته باشد.