خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

امنیت آبی کشور را به سخره نگیریم / هزینه بالای انتقال آب جنوب به تهران

امنیت آبی کشور را به سخره نگیریم / هزینه بالای انتقال آب جنوب به تهران
کد خبر : ۱۶۱۸۶۲۷

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت آب گفت: اظهاراتی مبنی بر انتقال آب از دریا به پایتخت از سوی یک مقام مسئول؛ باعث می‌شود شهروند تهرانی مضیقه آبی تهران را درک نکند و هیچگاه درک نخواهد کرد که تهران آب ندارد.

رضا حاجی‌کریم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره اظهاراتی مبنی بر انتقال آب دریای عمان به تهران اظهار داشت: قطعا، عرفا و منطقا انتقال آب از دریا به تهران چیزی جز آسیب به امنیت آبی، امنیت غذایی، بهداشتی، اقتصادی شهر تهران و کشور نیست، هر ۴۰۰ کیلومتر انتقال آب به ازای هر متر مکعب یک دلار هزینه دارد فاصله تهران تا دریای عمان حدود ۱۴۰۰ کیلومتر است، یعنی هر متر مکعب آب با نرخ ۵ تا ۶ دلار آب به تهران می‌رسد ما چگونه می‌توانیم آب را با متر مکعبی ۵ دلار به شهروند تهرانی بفروشیم؟

امنیت آبی کشور را به سخره نگیریم

وی ادامه داد: موضوع دیگر اینکه تجربه خط انتقال یزد نشان داد که وقتی آب یک شهر را با خط لوله به منطقه دیگر منتقل کنیم یک راهکار ناپایدار است و با کوچکترین تداخلی مدت‌ها آب منطقه را دچار اختلال و قطعی می‌کند و اگر تبعات این کار ادامه پیدا کند به سخره گرفتن امنیت آبی کشور است بعبارت دیگر اینکه آب را با خط لوله از یک سوی کشور به سمت دیگر ببریم بیشتر شبیه جوک است.

اجازه ندهیم شهروند تهرانی مضیقه آبی را درک نکند

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت آب گفت: تهران دقیقا یک میلیارد و ۹۷۰ میلیون متر مکعب حقابه کشاورزی دارد اگر ۱۰ درصد این میزان را صرفه‌جویی کنیم یا بهینه‌سازی کرده و کشت را تغییر دهیم ۱۹۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره می‌شود حال سوال این است که چند میلیون متر مکعب آب از جنوب وارد تهران می‌کنیم؟ اظهاراتی مبنی بر انتقال آب از دریا به پایتخت از سوی یک مقام مسئول؛ باعث می‌شود شهروند تهرانی مضیقه آبی تهران را درک نکند و هیچگاه درک نخواهد کرد که تهران آب ندارد.

سپردن مدیریت آب به دولت اشتباه بود

وی بیان داشت: این آبی که در شبکه تهران جاری است تجاوز به حریم طبیعت است و از مناطق دیگر آب را دریغ کرده و در تهران تبدیل به فاضلاب می‌کنیم وقتی استاندار چنین اظهاراتی دارد شهروند تهرانی به این فکر می‌کند که اگر همین آب هم تمام شود، دولت آب را از جنوب کشور تامین می‌کند. ما این ضربه و خیانت را یک بار با سدسازی با کاربری کشاورزی به کشور وارد کرده‌ایم اجازه ندهیم تکرار شود، ما کشاورز  را از چرخه مدیریت آب حذف و دولت را جایگزین و به کشاورز اعلام کردیم که دولت به عنوان فعال مایشاء آب؛ آن را به زمین کشاورزی منتقل خواهد کرد و به کشاورزی که هزاران سال آب را از طریق میرآب و با یک ساختار سنتی و کارآمد مدیریت می‌کرد؛ اعلام کردیم نباید نگران باشد آب در سدها وجود دارد و دولت تامین خواهد کرد اجازه ندهیم این سیکل در شهرها هم تکرار شود.

۱۶۰۰ میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام آبی

حاجی‌کریم در ادامه تصریح کرد: حتی اگر به فرض محال پروژه انتقال آب از عمان به تهران شدنی باشد هزینه احداث و نگهداری این خطوط انتقال از کجا تامین می‌شود؟ کشوری که به قیمت دو سال گذشته ۱۶۰۰ میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام آبی دارد و بودجه بخش آب ۳۰ همت است و ۴۰ سال طول می‌کشد تا همین پروژه‌ها تمام شود چرا حرفی بزنیم که تبعات آن دامن بخش آب را بگیرد؟

۱۵۵ میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکاریم

وی با اشاره به وضعیت تامین آب در تهران خاطرنشان کرد: نکته امیدوار کننده و در عین حال تاسف‌برانگیز برای تهران این است که هیچوقت در تهران مشکل تامین آب برنمی‌خوریم اما قیمت تامین این آب مهم است وزارت نیرو اکنون در نظر دارد ۹۰ حلقه چاه بالای ۲۵۰ متر در تهران حفر کند تا آب شهروند تهرانی را تامین کند اما با این کار ریسک فرونشست را چندین برابر می‌کنیم، آبخوان‌ها را از دست می‌دهیم، تا پایان سال گذشته ۱۵۵ میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکار بوده‌ایم و با حفر این چاه‌ها بدهی را بیشتر می‌کنیم.

شیره جان مملکت را از زیرِ زمین خارج می‌کنیم

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت آب تاکید کرد: به جای حفر چاه باید تلفات آب را در تهران کم و مصرف آب را سر و سامان دهیم، هنوز بخشی از فضای سبز با آب شرب و بخش زیادی نیز با آب زیرزمینی آبیاری می‌شود و در همین تهران فاضلاب اقصی نقاط شهر را در فیروزبهرام و یا شهرری تصفیه می‌کنیم و آب را برای آبیاری فضای سبز و غیرشرب به تهران بر نمی‌گردانیم و این در حالی است که در دنیا فاضلاب تصفیه شده را به مصرف شرب می‌رسانند اما ما ساده‌ترین راه یعنی احداث چاه را انتخاب کرده‌ایم که با این کار بعدها شهروند تهرانی باید هزینه مستقیم و غیرمستقیم آن را پرداخت کند. اگر شهریار رکورد فرونشست را سال به سال می‌شکند به این دلیل است که شیره جان مملکت را از زیر زمین خارج می‌کنیم.

مردم غریبه نیستند، از آنها کمک بخواهیم

وی یادآور شد: باید شجاعانه رفتار کنیم مردم غریبه نیستند، قرار بود ولی نعمت این حکومت باشند با مردم صادق باشیم و از آنها کمک بخواهیم، مانند راهکار پویش دو درجه‌ای در مصرف گاز به جای اینکه به مردم بگوییم نگران نباشند گاز تامین می‌شود مردم را برای مدیریت مصرف آب با خودمان همراه کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز