حسینزاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا:
در حال تدوین یک طرح آمایش سرزمینی بر مبنای عدالت هستیم/ از حق مردم در مناطق محروم و روستایی نمیگذریم

معاون توسعه امور روستایی رییسجمهور گفت: ما در حال تدوین آمایش سرزمینی عدالت در حوزههای مختلف هستیم حالا چه در مباحث اشتغال و اقتصاد و چه در زمینه مباحث آموزشی، این طرح تحت یک پکیج به رئیسجمهور تقدیم خواهد شد. ما آرام آرام شروع کردهایم و در هر استانی که میرویم، نظام مسائل این حوزهها را به طور کامل اخد میکنیم.
عبدالکریم حسینزاده معاون توسعه امور روستایی و مناطق محروم رییسجمهور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در رابطه با معضل کم آبی در روستاهای ایران و معضلات آن در آینده صنعت کشاورزی ایران، تصریح کرد: من یک زمانی فکر میکردم که طرح آمایش سرزمین متولی ندارد و به دلیل اینکه این طرح در ایران خیلی وقتها اساسا رها شده است، با مشکلاتی از این دست روبرو هستیم. مشاهده میکنیم سکونتگاهها در مکانهایی قرار گرفتهاند که از آب برخوردار نیستند یا در مسیرهایی توسعه فیزیکی یافتهاند که با مشکلات آب رو به رو هستند یا تراکم جمعیتی در جاهایی رفته که باعث شده جمعیت به مکانهایی برود که از آب کمتری برخوردارند.
باید یک آمایش جدید سرزمینی و جمعیتی داشته باشیم
وی ادامه داد: اگر ما بتوانیم در نظام برنامهریزی خود، یک آمایش و پایش جدید جمعیتی و نیز پایش جدید آمایش سرزمینی داشته باشیم، این مشکلات کاهش خواهد یافت. یکسری پروژهها در دولتهای قبل و کنونی آغاز شده که اساسا مربوط به آبرسانی به روستاهاست و این پروژهها از پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد برخوردارند. در سال جدید با توجه به تخصیصهایی که حتماً صورت خواهد گرفت، انشاالله تمامی این پروژهها به اتمام میرسانیم.
همراه با وزارت ارتباطات به دنبال افزایش سطح برخورداری در روستاها هستیم
معاون توسعه روستایی رییسجمهور تاکید کرد: در مورد روستاهایی که با وجود تکمیل این پروژهها همچنان در محدودیت دسترسی به آب قرار دارند، واقعیت این است که باید کارهای اساسیتری انجام دهیم. همه ناترازیها دامنه نفوذ خود را حتی به روستاها رسانده است و باید با روشهای جدید، به تأمین آب آنها بپردازیم. در مورد برخورداریها، بسیاری از روستاها وجود دارند که حتی در صورت قطع برق، تلفنهای همراهشان نیز از کار میافتد و این یک مشکل اساسی است. ما به اتفاق وزارت ارتباطات در حال احصای سطح برخورداریها هستیم که این وظیفه اصلی و اولیه ماست.
اگر واقعاً انتظار توسعهای عدالتمندانه را داریم، به دسترسی مردم روستا توجه کنیم
وی با بیان اینکه یک زمانی، مبنای دسترسی یا وجود خدمات تنها بر اساس وجود آب بود، عنوان کرد: اکنون گفته میشود که آب کم است، یعنی کیفیت مهم شده است. در گذشته، گفته میشد که مخابرات وجود دارد و موبایل دسترسی میدهد، اما اکنون همه ما میدانیم که دسترسی اهمیت دارد. اگر واقعاً انتظار توسعهای عدالتمندانه و برابر را داشته باشیم، باید به دسترسی مردم روستا نیز توجه کنیم. اساسا در نظام فکری و برنامهریزی ما، کمتر به روستاها و مناطق محروم پرداخته شده است بر همین هم همیشه اولا تلاشها این است که توسعههای روستایی ما شهری شود ولی نه با حفظ هویت روستایی دوما در فرایندهای جدید توسعه، تلاش شده که همواره اولویت اول ما موارد مختلف باشد، اما روستا و محرومیتزدایی در اولویتهای آخر قرار گیرد اما الان چیزی که آقای پزشکیان امروز بهطور جدی در اولویت کار خود قرار داده، تأکید بر دو واژه عدالت و انصاف است.
از حق مردم در مناطق محروم و روستایی گذشت نخواهیم کرد
حسینزاده در رابطه با انتقال تکنولوژی به روستاهای ایران، اظهار کرد: باید بهطور منصفانه رفتار کنیم و ببینیم جامعه ما در چه شرایطی قرار دارد و آن را به چه سمتی پیش میبریم. به همین دلیل، در بحث برخورداری به زیرساختهای فناوریهای جدید تأکید داریم. اکنون در حال برنامهریزی برای دسترسی به مدرسه هستیم و در بسیاری از جاها، نیازی به ساخت مدرسه نیست. ما با بردن مدرسه به داخل خانهها و فراهم کردن اینترنت پرقدرت میتوانیم این مشکل را حل کنیم. این تکالیفی است که برنامه هفتم در اختیار ما قرار داده و ما هم به عنوان دستگاه نظارتی در درون دولت، قاعدتا از حق مردم در مناطق محروم و روستایی گذشت نخواهیم کرد و با دوستان خود در دولت حتماً به تفاهم واقعی برای دسترسی مطلوب آنان همکاری خواهیم کرد.
یکی از اصلیترین شاخصهای سنجش توسعهیافتگی، آموزش است
این عضو دولت چهاردهم با اشاره به این موضوع که یکی از مواردی که رهبری بسیار بر آن تأکید داشتهاند، موضوع عدالت است، اذعان داشت: من بر این باورم که ما پیوست عدالت دولت هستیم یعنی ما باید محرومیت، تبعیض و عدالت را رصد کنیم. همچنین باید این عدالت را در بخشهای مختلف انتشار دهیم. از جمله عدالت آموزشی، عدالت حقوقی و عدالت سلامت، هر حوزه را که نگاه کنید ما به نوعی با عدالت سر وکار داریم و به نوعی باید پیگیری شود. سه الی چهار موضوع است که برای همه جوامع هم از اهمیت برخوردار است. همین حالا، یکی از اصلیترین شاخصهای سنجش توسعهیافتگی، آموزش است. کشورهایی که از توسعهیافتگی بالاتری برخوردارند، در دسترسی به آموزش و کیفیت آن، وضعیت بسیار مناسبی دارند. ما تصور میکنیم که در ایران، مناطق محروم به این لحاظ در وضعیت تبعیضی قراردارند. هم به لحاظ کالبدی و فیزیکال برای ساختن مدارس، هم به لحاظ کیفیت آموزشی، هم به لحاظ دسترسی به سیستمهای اینترنتی و مخابراتی و مسائلی از این دست که بتوانند آموزش از را راه دور را در دسترس داشته باشند.
باید بتوانیم تبعیض مثبت را در حق آموزش، هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی در نظر بگیریم
معاون رییسجمهور با بیان اینکه بر این اساس، جلسات متعددی با رئیسجمهور، وزارت آموزش و پرورش، سازمان نوسازی مدارس و بخشهای مختلف برگزار کردیم، گفت: باید بتوانیم این دو نوع تبعیض مثبت را در حق آموزش، هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی در نظر بگیریم. برنامهریزی اولیه آن در حال انجام است. تعداد مدارسی که باید ساخته شوند، نوع مدارس و وضعیت موجود بسیار متفاوت است. تعداد مدارسی که سنگی یا کپری هستند، تعداد مدارسی که تخریبی هستند و باید نوسازی شوند و همچنین مدارسی که نیاز به مرمت و بهسازی دارند، همه از مسائل مهم ما هستند. ما همچنین با یک مسئله بسیار اساسیتر در خصوص توسعه سرزمینی مواجه هستیم که کمتر به آن توجه میشود.
در حال تدوین یک آمایش سرزمینی بر مبنای عدالت هستیم
حسینزاده خاطرنشان کرد: در بسیاری از نقاط، نیاز به ساخت مدرسه وجود دارد. مدارس قبلی که کیفیت ندارند یک موضوع است اینکه مناطق زیادی هستند که مدرسه ندارند موضوع دیگری است که باید این مدارس ساخته شوند و ما در آمایش سرزمینی خود در محدوده آن قرار میگیریم که آنها را بسازیم. ما در حال تدوین آمایش سرزمینی عدالت در حوزههای مختلف هستیم حالا چه در مباحث اشتغال و اقتصاد و چه در زمینه مباحث آموزشی، این طرح تحت یک پکیج به رئیسجمهور تقدیم خواهد شد. ما آرام آرام شروع کردهایم و در هر استانی که میرویم، نظام مسائل این حوزهها را به طور کامل اخد میکنیم. قبل از هر سفر، سعی میکنیم از مردم آن مناطق درباره کمبودها مطلع شویم تا بتوانیم عدالت را همهگیر کنیم.