رییس دانشگاه تبریز:
برنامه راهبردی دانشگاه تبریز در سال جدید عملیاتی میشود

سال ۹۳ در این دانشگاه «سال برنامه و برنامه ریزی» است و در راستای تحقق این نامگذاری، برنامه راهبردی دانشگاه تدوین و به دانشکدهها وکلیه اعضای شورای دانشگاه ارسال شده، تا نظرات و پیشنهادات نهایی برای عملیاتی شدن آن اعلام شود.
ایلنا: رییس دانشگاه تبریز از تدوین برنامه راهبردی این دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا محمد رضا پورمحمدی که در جمع مدیران اجرایی دانشگاه سخن میگفت، افزود: سال ۹۳ در این دانشگاه «سال برنامه و برنامه ریزی» است و در راستای تحقق این نامگذاری، برنامه راهبردی دانشگاه تدوین و به دانشکدهها وکلیه اعضای شورای دانشگاه ارسال شده، تا نظرات و پیشنهادات نهایی برای عملیاتی شدن آن اعلام شود.
وی با اشاره به مشکلات سیستم برنامه ریزی سنتی و ضرورت استفاده از سیستم برنامه ریزی جدیدکه همان حرکت از آینده به حال است، افزود: در رویکرد جدید برنامه ریزی، انسان معمار آینده است.
رییس دانشگاه تبریز به معیار خاصی برای با سوادی انسان در دورههای مختلف اشاره کرد و یادآور شد: امروزه آشنایی به حقوق و تکالیف و عمل در راستای آن را معیار انسان باسواد و فرهیخته بیان میکنند، لذا باید برای آینده خود و جامعه با آگاهی کامل تصمیم بگیریم و بر اساس آن برنامه حرکت بکنیم و در این راستا نیز لازم است آموزشهای لازم برای نیروهای انسانی داده شود.
وی همچنین با اشاره به فرمان ۲۴ مادهای مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، یاد آور شد: بخش عمده سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی»، نظیرپیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور، محور قراردادن رشد بهرهوری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت وکارآفرینی مربوط به حوزه کاری دانشگاهها بوده و در این خصوص اساتید و نخبگان کشور باید نقش خود را در تبیین، پیاده سازی و اجرای آن نشان دهند.
وی، بخشهای دیگر فرمان ۲۴ مادهای نظیر اصلاح و تقویت همهجانبه نظام مالی کشور، تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهرهوری، کارآفرینی، شناسایی و بکارگیری ظرفیتهای علمی، فنی و اقتصادی برای دسترسی به توان آفندی و تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیطهای علمی، آموزشی و رسانهای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی را از دیگر مواردی است که چشم به راه همت دانشگاهیان است.
پورمحمدی به تاریخ و نقش پرافتخار دانشگاه تبریز به عنوان دومین دانشگاه ایران اشاره کرد و گفت: فارغ التحصیلان این دانشگاه در دوران ۸ سال دفاع مقدس و نیز در عرصههای سیاسی، عمرانی، اجتماعی و توسعه فرهنگی و… کشور نقش بیبدیلی داشتهاند که امروزه میتوان آثار را در جامعه مشاهده کرد.
وی افزود: دانشگاه تبریز شایسته عنوان برتر بودن است و انشا ا… با برنامه ریزی و تکیه بر توانایی داخلی و نصب العین قراردادن بیانات رهبری و با اتخاذ تدابیر لازم، با اهتمام و تشریک مساعی دانشگاهیان، شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش خواهیم بود.