با تدوین سند فرهنگی تحقق مییابد؛
ترسیم افق «تبریز، فیروزه جهان اسلام»

با تدوین سندی که شامل تمام ابعاد و لایههای فرهنگی و اجتماعی کلان شهر تبریز باشد، اصول لازم جهت اجرای برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت، معین خواهد بود.
ایلنا: دومین نشست شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری کلانشهر تبریز در سالن اجتماعات شهرداری مرکز برگزار شد.
به گزارش ایلنا، استفاده از نقطه نظرات صاحبنظران، کارشناسان و اساتید حوزه و دانشگاه، در خصوص تدوین کلیات و نحوه نگارش نهایی اساسنامه شورا، محور مهم نشست شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری بود.
هنرمندان بازوان اجرایی شورا هستند
نادر ساعیور، دبیر تشکل مستقل هنرمندان تبریز، یکی از اعضای این شورا در این نشست بر لزوم مشارکت هنرمندان در تدوین اساسنامه تاکید کرد.
وی گفت: شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری کلانشهر تبریز، جهت تاثیرگذاری لازم، به اطلاعات اصحاب فرهنگ و هنر - به عنوان بازوان اجرایی شورا - نیازمند است.
لزوم تدوین نرم افزارهای مدیریت شهری در ارایه خدمات شهری
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری تبریز نیز در این نشست، با اشاره به اهمیت برنامه ریزی و ایجاد زیرساختهای لازم، جهت اجرای برنامههای فرهنگی در شهر گفت: مشکلات و معضلات اساسی شهر، جز با تدوین نرم افزارهای مدیریت شهری، مرتفع نخواهد شد.
میراعتماد عمادی، با تاکید بر بهره گیری از فرصت تشکیل و فعالیت شورای راهبردی در جهت حل مشکلات حوزه فرهنگی تصریح کرد: خدمات شهری، تنها در صورتی موثر واقع خواهند شد که از برنامه ریزیهای منسجم و دقیق، در حوزههای شهروندی برخوردار باشد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری تبریز با بیان اینکه وظایف شهرداریها در حل این مشکل، سنگین است، به ضرورت فعالیت شهرداریها در چارچوب ذاتی و قانونی اشاره کرد و گفت: طرح و ارایه راهکارهای اساسی در حل معضلات فرهنگی مرتبط با حوزههای حمل و نقل، ترافیک، فضای سبز، حاشیه نشینی و جلب مشارکتهای مردمی، در شورای راهبردی، نقش موثری در ارتقای فرهنگ شهری خواهد شد.
کلان نگری و تدوین برنامه درازمدت، هدف اصلی شورای راهبردی
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز، نیز با اشاره به اهداف نشست شورای راهبردی گفت: کلان نگری و تدوین برنامه درازمدت، هدف اصلی نشست شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز است.
حجت الاسلام و المسلمین احمد حمیدی اظهار امیدواری کرد با تدوین این برنامه جایگاه واقعی کلان شهر تبریز به عنوان فیروزه جهان اسلام و پایتخت جهان تشیع در افق ۱۴۰۴ ترسیم شود.
رئیس شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری کلانشهر تبریز افزود: با تدوین سندی که شامل تمام ابعاد و لایههای فرهنگی و اجتماعی کلان شهر تبریز باشد، اصول لازم جهت اجرای برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت، معین خواهد بود.
وی برآیند کلی نشست را مفید و پویا ارزیابی کرد و گفت: با استمرار این نشست و نهایی شدن مفاد مختلف اساسنامه، وضعیت موجود شهر در حوزههای فرهنگی و اجتماعی احصا شده و مسیر راه، جهت رساندن وضعیت موجود به وضعیت مطلوب نهایی تدوین خواهد شد.
توسعه کمی و کیفی مسائل شهری در حوزه فرهنگ
مدیر حوزه علمیه تبریز از دیگر اعضای شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری کلانشهر تبریز، نیز جایگاه این شورا را به عنوان بازوی اجرایی شهرداری در حوزههای فرهنگی و اجتماعی مورد تاکید قرار داد.
حجت الاسلام سیدحسین سیدیثانی خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی شهرداری مصمم است تا با تدوین اساسنامه راهبری در ارتباط با مسائل فرهنگی و اجتماعی، به توسعه کمی و کیفی مسائل شهری در این حوزه خطیر دست یابد.
وی ابراز امیدواری کرد شورای راهبردی با تبیین چشم اندازهایی که در دیدگاههای مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی بارز است، مسیر حرکتهای فرهنگی و اجتماعی را ترسیم کند.
وجود اساسنامه، سند عقلی رسیدن به اجماع فرهنگی
مدیرکل وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز، وجود اساسنامه را سند عقلی مهم جهت رسیدن به یک اجماع در حوزه فرهنگی شهرداری خواند و گفت: در صورت فقدان سند شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری، شاهد ابهام و کلی گویی در در رسیدن به اهداف فرهنگی خواهیم بود.
علی داننده، افزود: در نبود یک اساسنامه جامع، حرکتهای شاخه به شاخه فاقد بازدهی لازم خواهد بود؛ بنابراین باید از فعالیت شورا و اساسنامه در دست تدوین، حمایت کنیم.
عضو شورای راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز تاکید کرد: در این راستا، رهنمودهایی تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب برای شهرداریها، راهگشا خواهد بود.
لزوم تفکیک محله به محله اطلاعات فرهنگی شهر
رئیس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: شورای راهبردی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز تشکیل شده و نظرات و ایدههای فرهنگی و اجتماعی را در خصوص تدوین اساسنامهای جامع، جمع آوری میکند.
اکرم حضرتی افزود: شورای توسعه فرهنگی و اجتماعی باید به عنوان یک اتاق فکر قوی برای تصمیمگیری تیمی در خصوص مسائل شهری وارد عمل شده و در عین حال، مسیر فعالیت آن به دور از موازی کاری با فعالیتهای کمسیون فرهنگی شورا و شورای فرهنگ عمومی استان باشد.
وی با بیان اینکه مباحثمطرح شده در این نشست، در کمسیون فرهنگی بررسی میشود، افزود: برنامههای تدوین شده در شورا، پس از ارجاع به کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر، حلاجی شده و پس از تصویب، جهت اجرا در برنامههای سال آتی، ابلاغ میشود.
حضرتی تاکید کرد: در این راستا باید آمار و اطلاعات کمی و کیفی وضعیت کنونی فرهنگی و اجتماعی شهر، توسط تیمهای مطالعاتی، به تفکیک محله به محله استخراج شده و اولویتهای فرهنگی و اجتماعی لازم معین شود.