عضو هیئت رییسه اتحادیه نمایشگاه داران خودرو:
عده ای به بهانه گرانی خودرو به دنبال رانت هستند

علی خسروانی با انتقاد به رویکرد برخی از افراد که بهانه گرانی خودرو به دنبال رانت هستند، گفت: آنها می گویند مشکلات بازار خودرو با دریافت ارز و مواد اولیه ارزان حل می شود در حالی که اینها فقط موجب فساد می شود.
علی خسروانی با انتقاد به رویکرد این افراد، اظهار کرد: در شرایط کنونی قیمت مواد اولیه جهانی است و از طرف دیگر خودرویی که در کشورهای همسایه یک میلیارد تومان قیمت دارد در بازار ایران سه میلیارد معامله میشود.
خسروانی با اشاره به اینکه پیش از این هم اتفاق افتاده که خودروسازانی فولاد ارزان از بورس دریافت کردهاند و بعد آن را در بازار آزاد فروخته اند، اظهار کرد: بنابراین توزیع ارزان و رایگان مواد اولیه راهکار حل مشکل بازار خودرو نیست، زیرا اگر قرار باشد این فرمول را اجرایی کنند میتوانند برنج و گوشت ارزان هم به رستورانها بدهند تا آنها هم غذای ارزان به مشتری بدهند و لازمه آن هم این است نهادههای مرغ رایگان به مرغدارها داده شود و بعد در ادامه باید ارز ارزان یا رایگان به واردکنندههای نهادهای دامی داده شود تا آنها هم بتوانند با قیمت پایین محصولات خود را به مرغدارها بدهند.
عضو هیئت رییسه اتحادیه نمایشگاه داران خودرو با تاکید بر اینکه برخی از همین مدعیان به دنبال رانت ارزی هستند، اظهار کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد از افرادی که تاکنون ارز ترجیحی دریافت کردهاند وابسته به همین افراد هستند.
او با تاکید بر اینکه منابع این کشور متعلق به تمام کشور است و باید مانع از سواستفاده از آن شد، تصریح کرد: عدهای به دنبال دریافت سود از اختلاف ارز دولتی و ارز آزاد هستند. در شرایط کنونی شرکتهای خارجی بدون اینکه از رانتی برخوردار باشند میتوانند در بازار جهانی رقابت کنند اما تولیدکنندههای ایرانی نیستند و همواره خواهان دریافت ارز ارزان هستند تا بتوانند محصولات خود را بتوانند صادرات کنند.
خسروانی با اشاره به اینکه چای دبش هم از همین اختلاف ارز دولتی و آزاد سواستفاده کرده بود، تصریح کرد: در شرایط کنونی باید موضوع ارز دولتی برای واردات و قیمتگذاری حذف شود تا رانتها هم از بین برود، به همین دلیل معتقدیم در بحث واردات خودرو هم اگر مجوز واردات خودرو با قیمت از آزاد داده شود بازار خودرو اصلاح خواهد شد.
عضو هیئت رییسه اتحادیه نمایشگاه داران خودرو با تاکید بر اینکه پیش از این در دهه شصت در دوران جنگ هم اصناف بسیاری با مواد اولیه ارزان به حیات خود ادامه میدادند، اظهار کرد: در آن زمان بسیاری از انبارهای کشور پر بود و مانند شرایط سالهای اخیر کشور با تحری و محدودیت روبرو نبوده است به همین دلیل رانت و فسادهای که در سالهای اخیر در کشور اتفاق افتاده بسیار در اقتصاد کشور نمایان است، البته نباید فراموش کرد که همین افرادی که این سالها از رانتهای دولتی سواستفاده کردهاند همان کسانی بودند که آن سالها هم تنها برای بهره مندی از سهمیههای دولتی مجوز کسب و کارهای مختلف را میگرفتند.
خسروانی با تاکید بر اینکه برای اصلاح رویه کنونی باید مبنا تغییر کند، اظهار کرد: در حال حاضر مسئولان به جای اینکه موضوع عرضه ارزان ارز را مطرح کنند بهتر است که با همان قیمت جهانی محصولات را به بازار بدهند تا از این طریق مردم هم مشخص شود و از طرف دیگر بهانهای هم برای توزیع رانت و فساد وجود نداشته باشد.