استاندار خراسان رضوی:
بیش از ۳۰ درصد جمعیت استان جوان است

با وجود تعداد بالای جوانان در حال تحصیل در دانشگاهها، فقدان آموزشها و مهارتهای لازم بر اساس نیاز بازار کار باعثشده بخشی از این قشر در مشاغلی غیرمرتبط با رشتهٔ تحصیلیشان فعالیت کنند.
ایلنا: با حضور استاندار خراسان رضوی جشنوارهٔ حضرت علی اکبر(ع) با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
به گزارش ایلنا از مشهد، محمد حسین فروزان مهر در این مراسم با اشاره به اهداف سند چشم انداز در افق ۱۴۰۴ مبنی بر دستیابی کشورمان به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری منطقه با هویت اسلامی و انقلابی اظهار داشت: به طور قطع برگزاری این جشنواره که به معرفی الگوها و تجلیل از جوانان برتر میپردازد، زمینه ساز ترویج ارزشهای اسلامی، روحیهٔ ایثار، خلاقیت، افزایش نشاط اجتماعی و امید به زندگی، روحیهٔ خودباوری، تقویت تحقیق و پژوهش و هویت آفرینی خواهد بود.
وی افزود: تحقق توسعهٔ پایدار در گرو مشارکت نهادینه شده و مستمر مردم و بهبود ساختارهای مرتبط با امور جوانان به عنوان بزرگترین سرمایهٔ کشور است.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه حدود یک میلیون و ۸۷۰ هزار نفر معادل ۳۱.۲ درصد جمعیت استان را جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال تشکیل میدهد، گفت: بالغ بر ۳۰ دستگاه و سازمان عمومی و دولتی در مدیریت امور مربوط به جوانان مشارکت دارندکه لازم است دستگاههای ذیربط متناسب با تقسیم کارملی و ماموریتی هم افزایی لازم را در راستای ایفای نقش خطیر خود به وجود آورند.
فروزان مهر افزود: با وجود تعداد بالای جوانان در حال تحصیل در دانشگاهها، فقدان آموزشها و مهارتهای لازم بر اساس نیاز بازار کار باعثشده بخشی از این قشر در مشاغلی غیرمرتبط با رشتهٔ تحصیلیشان فعالیت کنند.
وی افزایش میانگین سن ازدواج را نشانهٔ تاخیر در استقلال جوانان دانست و اظهار داشت: کاهش اختلاف سنی زوجهای جوان از دیگر تبعات این مسئله است. استاندار خراسان رضوی با اشاره به کاهش سن ابتلا و افزایش تنوع آسیبها، بر توجه به علایق و خواستههای جوانان در تعیین محتوای برنامهها ی تعریف شده برای آنان تاکید کرد و گفت: نگاه معلول نگر به آسیبهای اجتماعی منجر به برنامه ریزیهای عرضه محور، خودمدارانه و نامتناسب با شرایط سنی جوانان شده است.
فروزان مهر اظهار داشت: سرعت تغییر تکنولوژی، توسعهٔ شبکههای ارتباطی و اجتماعی و روز آمد نبودن نهاد خانواده در برخورد سنجیده با جوانان منجر به افزایش شکاف نسلی و گسست فرهنگی شده است.
وی از توسعهٔ فناوریهای ارتباطی به عنوان فرصتی برای تبادل فرهنگی بین جوانان یاد و تاکید کرد: این فرصت در صورت نبود مدیریت صحیح به تهدیدی برای نسل جوان تبدیل خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی جوان محوری و هویت یابی برنامهها، افزایش مشارکت جوانان در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری، تقویت جایگاه آنان به عنوان مهمترین سرمایه اجتماعی، ساماندهی فعالیتهای بخشی و فرابخشی دستگاهها متناسب با ماموریتهای آنان، کمک به تسهیل شرایط ازدواج و پایداری خانواده و تقویت و توسعهٔ کارآفرینی را از جمله سیاستهای دولت در راستای حمایت از جوانان و بهره گیری از ظرفیت این قشر است.