خبرگزاری کار ایران

کارشناس امنیتی عراق در گفت‌وگو با ایلنا:

نبرد جدید با تروریسم، اطلاعاتی و امنیتی است/ تکثیر مجدد داعش نشان از ضعف اطلاعاتی جهانی دارد/ سیاست آمریکا در قبال داعش با تغییر دولت‌ها تغییر نمی‌کند

نبرد جدید با تروریسم، اطلاعاتی و امنیتی است/ تکثیر مجدد داعش نشان از ضعف اطلاعاتی جهانی دارد/ سیاست آمریکا در قبال داعش با تغییر دولت‌ها تغییر نمی‌کند
کد خبر : ۱۰۳۵۲۷۸

کارشناس امنیتی نزدیک به دستگاه‌های اطلاعاتی عراق تاکید کرد که عملیات‌های بعدی با گروه تروریستی داعش از نوع نبرد اطلاعاتی و امنیتی است و نه میدانی و به همین دلیل نیاز به حمایت بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی بیشتر نمود می‌یاید.

«فاضل ابو رغیف»، کارشناس امنیتی نزدیک به دستگاه‌های اطلاعاتی عراق در تشریح عوامل و زمینه‌های موج عملیات تروریستی در هفته‌های اخیر و بحرانی‌تر شدن اوضاع امنیتی در عراق در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا گفت: گروه تروریستی داعش حتی اگر ضعیف شده باشد،  باز هم به طور کامل از بین نرفته است. داعش بیمار شده اما نمی‌میرد. به این گروه تروریستی باید از ابعاد و زوایای مختلف نگریست.

کشته شدن «ابو حسن الغریباوی» تا حدی زیادی بر تحرکات داعش تأثیرگذار است

ابو رغیف در ادامه افزود: داعش را باید از نگاه عقیدتی و ایدئولوژیک مانند تار عنکبوتی دید که در هر مکانی تار می‌تند و می‌تواند در همه جا حضور داشته باشد. این سلول‌های ضعیف شده تروریستی دنبال فرصت هستند تا شانس خود را برای تکثیر مجدد بیازمایند. به همین دلیل از هر نوع شکاف امنیتی و منطقه کویری برای انجام عملیات تروریستی استفاده می‌کنند که آخرین مورد آن حادثه میدان «الطیران» و کشته و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان عراقی بود. به اعتقاد من حرکت داعش به ویژه پس از کشته شدن «ابو حسن الغریباوی» یکی از سرکرد‌های این گروه تروریستی که عامل اصلی انتقال عناصر تروریستی و مواد منفجره به بغداد طی هفت سال گذشته بوده و عملیات تروریستی میدان الطیران نیز با نظارت او انجام شد، تا حد زیادی تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.

تغییر دولت در آمریکا بر سیاست‌های لجستیک این کشور تاثیری ندارد

این کارشناس امنیتی عراق در پاسخ به این پرسش که آیا تغییر دولت در آمریکا و موضع گیری‌های جدید دولت «جو بایدن» تاثیری بر ناامن‌تر شدن اوضاع یا ترمیم سلول‌های داعش با هدف تحقق اهداف سیاسی جدید داشته است، گفت: آمریکا همیشه یک سری سیاست‌های کلی و مواضع ثابت را دنبال می ‌ند، بله برخی سیاست‌های ثانویه و متغیر هم در این سیاست وجود دارد، اما سیاست‌های لجستیک آن در ارتباط با امنیت ملی هیچ تغییری نمی‌کند. بلکه فقط می‌توان گفت که  شاید در چارچوب ها و نحوه پیاده کردن سیاست‌ها تغییراتی به وجود آید. ممکن است مثلا در زمانبندی و برنامه خروج نیروها تجدید نظر وجود داشته باشد، اما از نظر لجستیک، فنی، اطلاعاتی یا حملات هوایی تغییری رخ نخواهد داد.

وی همچنین گفت که داعش از سال ۲۰۰۳ میلادی یعنی اوایل فروپاشی رژیم سابق بعث وارد عراق شد و به نظرم این رژیم دلیل اصلی باز کردن مرزها به روی مهاجران و بیگانگان بود که به تدریج ابتدا القاعده و سپس داعش در عراق ظهور پیدا کردند.

ابورغیف در توضیح هشدار سازمان ملل نسبت به از سرگیری فعالیت گروه تروریستی داعش و امتداد آن به مرزهای شمال آفریقا گفت: این هشدار را سازمان اطلاعات عراق خیلی پیشتر مطرح کرده و نسبت به گسترش داعش در شمال آفریقا، جنوب صحرای سینا و اروپا به ویژه اروپای شرقی که بسیاری از تروریست‌ها از آنجا آمده اند، هشدار داده بود و حتی مانع ورود بسیاری از تروریست‌های مهاجر از مناطقی چون چچن، قفقاز و حتی آذربایجان شده بود. بنابراین این گسترش داعش از یک ضعف اطلاعاتی جهانی حکایت دارد که هشدار قبلی برای حمله داعش به برخی کشورها مانند فرانسه، انگلیس و آمریکا را پیش بینی نکرده یا جدی نگرفته بودند. اما اطلاعات عراق توانست عملیات زیادی را انجام دهد که منجر به هلاکت بسیاری از پایه‌های تروریسم آزادسازی شهرهای مختلف عراق شد.

عملیات‌های بعدی نبرد اطلاعاتی و امنیتی است و نه میدانی

وی در پایان تأکید کرد که نابودی همیشگی داعش ممکن نیست. بله مناطق را از سیطره این گروه تروریستی خارج کرده‌ایم و از این حیث آن را از بین برده‌ایم اما عملیات پاکسازی همچنان ادامه دارد. به این معنا که عملیات‌های بعدی نبرد اطلاعاتی و امنیتی و نه میدانی است. به همین خاطر نیازمند حمایت بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی هستیم و همه مناطق به ویژه مناطق سنی‌نشین که داعش در این نقاط رشد کرده مورد بازبینی و تفتیش قرار خواهند گرفت و از دوربین‌های حرارتی و پهپادها و امثال آن در این نوع نبرد استفاده شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز