ابراهیمی در گفتوگو با ایلنا خبر داد؛
وعده وزرای نفت و نیرو برای تامین گاز نیروگاه اراک/ مازوت فعلی حدود ۴ درصد سولفور و گوگرد دارد
نماینده اراک،کمیجان و خنداب گفت: وزرای نفت و نیرو هم خودشان و معاونینشان در جلسات غیرعلنی حضور پیدا کردند، امید و نوید این را دادند که به زودی با تامین گاز خصوصا نیروگاه اراک که در شرایط سختی از جهت نزدیکی به شهر و آلایندههای شهری دارد انشاالله مشکلات برطرف شود.
نادرقلی ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آلودگی هوای شهر اراک و اعتراض شهروندان این شهر به مازوت سوزی در این شهر گفت: چیزی که مسلم است در زمستان به دلیل وارونگی هوا و سرد شدن جو، آلایندهها در سطح زمین میمانند و باعث آلودگی شهرها از جمله شهر اراک میشوند.
نماینده اراک، کمیجان و خنداب ادامه داد: با پیگیریهای که انجام شده و دستوری که آقای رئیس جمهور دادند مازوتسوزی حدود یکماه در نیروگاه حرارتی شازند قطع شد، هرچند بحث آلودگی اراک تنها مربوط به نیروگاهها نیست. سایر شرکتها، کارخانجات و تردد عمومی خودروها تاثیر خودش را میگذارد؛ یک درصدی از آن مربوط به تولید دیاکسید سولفور است و مابقی در ارتباط با سایر کارخانجات و شرکتها است.
وی تاکید کرد: در موضوع آلودگی آنچیزی که مهم است رعایت قانون کاهش آلودگی هوا و قانون هوای پاک است که دستگاهها، شرکتها و مجموعه حمل و نقل عمومی ملزم هستند قوانین به خصوص قانون هوای پاک را رعایت کنند و در جهت کاهش آلایندگی اقدام کنند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: شرایط جوی ما به دلیل کاهش بارندگی و برف و نبود جریانهای سطحی به خصوص باد باعث انباشت آلودگی میشود و لازم است این قانون رعایت شود.
وی تاکید کرد: ما پیگیر بودیم و هستیم که گاز برای نیروگاهها فراهم شود، چراکه یکی از دلایلی که مطرح شد، کمبود سوخت و کمبود گاز در شرایط سرد کل کشور و رجوع مجدد مجموعه نیروگاههای سهگانه اراک، اصفهان و کرج به مازوت است، چراکه حدود ۱۴ نیروگاه داریم که به صورت سیکل ترکیبی کار میکنند ۳ مورد از این نیروگاهها به طور مشخص مازوت و گاز هستند و نمیتوانند گازوئیل و گاز باشند؛ از همین رو یک مدت قطع بودند اما بعد از مدتی با همین بهانه استفاده از مازوت شروع شده است.
نماینده اراک، کمیجان و خنداب افزود: باز پیگیریهایی از سازمان محیط زیست و رئیسجمهور کردیم. وزرای نفت و نیرو هم خودشان و معاونینشان اخیرا در جلسات غیرعلنی حضور پیدا کردند، امید و نوید این را دادند که به زودی با تامین گاز خصوصا نیروگاه اراک که در شرایط سختی از جهت نزدیکی به شهر و آلایندههای شهری دارد، انشاالله گازش را تامین کنند و مشکلات برطرف شود.
وی ادامه داد: اما چیزی که مبرهن است ما باید یک تعادلی در تامین و مصرف همه انرژیها از جمله تأمین برق و گاز داشته باشیم. به همین دلیل دولت، مسئولین، شرکتها و مردم باید کمک کنند شرایط تغییر کند تا مردم ما هوای پاک استنشاق کنند. از سوی دیگر هم نیاز است انرژی کشور و شهر در حال توسعه ما فراهم شود.
ابراهیمی در پاسخ به این که بیشتر اعتراض شهروندان اراکی به مازوت سوزی در نیروگاه شازند است، در حال حاضر وضعیت این نیروگاه چگونه است مازوت سوزی دارد یا خیر، گفت: در خصوص نیروگاه شازند باید گفت با پیگیریهای که از وزیر نفت و نیرو صورت گرفت، درصدی از مازوت تولیدی پالایشگاه به نیروگاه شازند داده شد؛ توجه داشته باشید هنگامی که گفته میشود کم سولفور یعنی چیزی حدود ۰/۰۳ الی ۰/۰۴ درصد است، چرا که مازوت فعلی حدود ۴ درصد سولفور و گوگرد دارد اما در حال حاضر روزی حدود ۵۰۰ هزار لیتر بر اساس ادعای عزیزان مجموعه پالایشگاه و نیروگاه با مازوت پرسولفور مخلوط و مصرف میشود اما این باز هم برای ما کفایت نمیکند و ما به عنوان نماینده مردم پیگیر هستیم انشاالله این روند تغییر کند و ما شاهد استفاده از گاز به جای مازوت باشیم.