مدیرعامل فولاد مبارکه؛
از یک قطره آب هم نمیگذریم
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: توجه به مسائل زیست محیطی برای فولاد مبارکه یک اقدام خود خواسته و داوطلبانه است و این شرکت قصد دارد علاوه بر تولید به مسائل زیست محیطی نیز توجه کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در نمایشگاه بینالمللی محیط زیست، شرکت فولاد مبارکه، دیدگاهها و خط مشی این شرکت را در حوزه محیط زیست به نمایش گذاشت.
حمیدرضا عظیمیان با اشاره به کاهش سه برابری مصرف آب در این شرکت عنوان کرد: مصرف آب فولاد مبارکه در سال 73 ، با تولید 2.3 میلیون تن، بالای 16 متر مکعب بوده؛ امروزه فولاد مبارکه با تولید 7.2 میلیون تن 2.7 متر معکب آب مصرف میکند. در واقع فولاد مبارکه به ازای هر تن تولید، 8 تا 9 برابر در مصرف آب صرفه جویی کرده است.
وی با بیان اینکه در شرکت فولاد مبارکه از یک قطره آب هم نمی گذریم، افزود: این صرفه جویی به دلیل اجرای طرحها بسیار دقیق و مهندسی و حساب شده تصفیه پساب صنعتی بوده که هزینه بر است. بنابراین تا جایی که امکان داشته باشد، بازیافت ادامه پیدا میکند.
وی با اشاره به طرحهای مختلف در جهت رعایت مسائل زیست محیطی گفت: فولاد مبارکه آبهای آلوده را جمع آوری کرده و مانع ورود آنها به سفرههای زیرزمینی میشود تا مشکلاتی برای سایر مناطق در اطراف این کارخانه ایجاد نشود.
وی ادامه داد: طی قراردادی که با آبفا امضا شد، پساب شهرستانهای اطراف در تصفیه خانههای آب و فاضلاب و تصفیه خانه فولاد مبارکه مورد بهره برداری میگیرد. همچنین 25 تا 28 میلیون مترمکعب سالانه از آب زاینده رود استفاده میشود که نیمی از مقدار قرارداد است.
وی تصریح کرد: تمامی خروجیهای دودکش ها و آب فولاد مبارکه با سیستم پایش آنلاین رصد میشود و تحت استاندارد است. فولاد مبارکه استاندارد مدیریت ISO1400 را دارا است و جزو اولین ها در ایران هستیم که این استاندارد را دریافت کرده است.
وی با اشاره به وضعیت هوای اطراف شرکت فولاد مبارکه گفت: با غبارگیرهای متعدد و با اجرای طرح های متنوع از آلودگی هوا و انتشار گازهای سمی جلوگیری شده است. اگر هوای محیط ناسالم باشد اولین کسانی که از آلودگی هوا متضرر میشوند، کارکنان شرکت هستند. بنابراین این امر یک اقدام خودخواسته است.
وی با بیان اینکه 15 میلیارد تومان هزینه جاری نگهداری فضای سبز کارخانه به صورت سالانه است، افزود: 1600 هکتار فضای سبز در داخل و اطراف کارخانه طرح های مکانیزه اجرا شده است.
وی تصریح کرد: مجموعا حدود 600 میلیارد تومان هزینه طرح های زیست محیطی شده است که از این مقدار 400 میلیارد تومان برای تصفیه پساب و 200 میلیارد تومان دیگر نیز در بخش فضای سبز و کنترل آلودگی هوا مصرف شده است
وی با بیان اینکه سر پا نگه داشتن تولید گام مهمی است در راستای تحقق شعار سال است، اظهار کرد: چند هزار واحد صنعتی در کشور با محصولات مبارکه زنده هستند و باید تلاش کنیم تکنولوژی های فروش و تولید را پایدار نگه داریم تا رونق تولید در واحدهای زیردستی حفظ شود.
وی ادامه داد: اقدام دیگر، فعال کردن بخش پیمانکاری و سازندگان داخلی از طریق اجرای طرح های توسعه ای است و برنامه داریم تا در راستای شعار سال آنها را راه اندازی و اجرا کنیم. از دولت درخواست می کنیم حمایت های تامین نقدینگی ارز و ریال را برای واحدهایی نظیر مبارکه داشته باشند تا بخشی از مشکل بیکاری در برخی استانها که با توسعه فولاد هرمزگان و نورد مبارکه ایجاد می شود، برطرف شود.