خبرگزاری کار ایران

رییس انجمن صنعت ساختمان :

۱.۶ میلیون کارگر ساختمانی بیمه نیستند

۱.۶ میلیون کارگر ساختمانی بیمه نیستند
کد خبر : ۱۶۰۲۵۰۸

رییس انجمن صنعت ساختمان با بیان این‌که ۱.۶ میلیون کارگر ساختمانی در کشور بیمه ندارند، گفت:صنعت ساختمان می‌تواند به‌عنوان موتور محرکه،اقتصاد ایران را نجات دهد.

به گزارش ایلنا، پژمان جوزی با بیان اینکه صنعت ساختمان یکی از محورهای اصلی اقتصاد کشور است، اظهار داشت: اگر صنعت ساختمان در وضعیت مناسبی نباشد، قطعاً اقتصاد کلان کشور تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و سال آینده شاهد افزایش قیمت و رکود بیشتر در این بازار خواهیم بود. این ترکیب افزایش، بدترین حالت ممکن برای بازار مسکن است.

وی با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین قدیمی در بخش مسکن، افزود: جامعه ما یک جامعه پویاست و قوانینی که 50 سال پیش وضع شده‌، ممکن است امروز دیگر کارایی نداشته باشند. باید این قوانین را کنار بگذاریم و قوانین جدیدی متناسب با نیازهای امروز جامعه وضع کنیم. به‌عنوان مثال، قانون نظام مهندسی نیاز به اصلاحات اساسی دارد و خوشبختانه این روند در حال انجام است.

رییس انجمن صنعت ساختمان با بیان اینکه صنعت ساختمان یکی از محورهای اصلی اقتصاد کشور است، گفت: در صنعت ساختمان، اولین اقدام این است که 25 درصد از جواز ساختمان را به تأمین اجتماعی اختصاص دهیم. اما مشکل اینجاست که تأمین اجتماعی از کارگران می‌خواهد کارت مهارت داشته باشند، در حالی که بسیاری از کارگران این کارت را ندارند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات بیشتر می‌شود.

جوزی با اشاره به آمار کارگران بدون بیمه در کشور، گفت: هنوز بیش از 1.6 میلیون کارگر بدون بیمه در کشور وجود دارند که نشان می‌دهد که مشکل آنها هنوز حل نشده است.

وی همچنین با اشاره به چالش‌های اقتصادی و نقش صنعت ساختمان در بهبود وضعیت کشور، به بررسی نگاه حاکمیت به بخش خصوصی پرداخت و گفت: تا همین چند سال پیش، بخش خصوصی به‌عنوان یک بخش امین و قابل‌اعتماد دیده نمی‌شد و اقتصاد به سمت دولتی‌سازی پیش رفت. این روند به‌جایی رسید که شرکت‌های دولتی و خصولتی آن‌قدر در این عرصه فعال شدند که شرکت‌های سازنده‌های بزرگ که کارهای عمرانی و کار توسعه‌ای انجام می‌دادند، عملاً کنار گذاشته شدند.

رییس انجمن صنعت ساختمان افزود: در حال حاضر، تعداد شرکت‌های فعال در بخش توسعه‌ای و عمرانی در صنعت ساختمان بسیار محدود است و بسیاری از آن‌ها به‌ناچار به دنبال پروژه‌های غیراقتصادی و کم‌بازده می‌روند تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند که این وضعیت سبب تضعیف توان رقابتی شرکت‌های خصوصی و کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری شده است.

وی یادآور شد: خوشبختانه درایت لازم در حاکمیت ایجاد شده و به این نتیجه رسیده‌اند که باید به بخش خصوصی اعتماد کرد. این یک گام مثبت است. این روند زمان‌بر است و ممکن است یک تا دو سال طول بکشد تا بخش خصوصی به‌طور کامل در مسیر درست قرار گیرد.

جوزی با بیان این که صنعت ساختمان به‌دلیل اثرات گسترده‌ای که بر اقتصاد دارد، باید در اولویت اصلاحات قرار گیرد، اظهار کرد:‌ این صنعت برخلاف بسیاری از صنایع دیگر، وابستگی  به تحریم‌ها ندارد و می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های داخلی، اقتصاد کشور را ارتقا دهد. صنعت ساختمان نه‌تنها در ایجاد اشتغال مستقیم نقش دارد، بلکه به‌صورت پیشین و پسین بر بیش از 150 رشته شغلی دیگر تأثیر می‌گذارد. این صنعت می‌تواند با جلوگیری از مهاجرت نیروهای کار و افزایش سرمایه‌گذاری، به بهبود اقتصاد کشور کمک کند.

رییس انجمن صنعت ساختمان خاطرنشان کرد:صنعت ساختمان می‌تواند به‌عنوان موتور محرکه اقتصاد ایران عمل کند، اما این امر مستلزم حمایت دولت و حاکمیت از بخش خصوصی و ایجاد فضای رقابتی سالم است. اگر این اتفاق بیفتد، می‌توانیم شاهد رشد و توسعه پایدار در اقتصاد کشور باشیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز